A pilóta nem járó motorral ül a gépben Beszállnak a gépbe gondolom van egy utolsó ellenőrzés motorindítás és felszállás. 20 percet azért írtam mert számoltam rá, hogy egykis tétovázás előzte meg a parancs kiadását.Mi tart ennyi ideig?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A pilóta nem járó motorral ül a gépben Beszállnak a gépbe gondolom van egy utolsó ellenőrzés motorindítás és felszállás. 20 percet azért írtam mert számoltam rá, hogy egykis tétovázás előzte meg a parancs kiadását.Mi tart ennyi ideig?
Magyarország jelenleg nincs közvetlen veszélyben háborús szempontból, ezért visszafogott a reakció. A PR okokból vonulgatnak, települgetnek. A MH vezetés is nyilván rendszeresen megkapja a NATO hírszerzési értékeléseit egyáltalán nem látszik ránk nézve semmilyen komolyabb orosz vagy ukrán fenyegetés.Ha minden jól működik, és akarat is meg lett volna a Griffek emelésére, kb Balaton környékén el tudták volna fogni. Szerintem két opció lehetséges: A. hiba került a gépezetbe, nem látták a radaron (70es évekbeli cucc, fém épités, szinte kizârt, hogy semelyik radar ne látta volna) B. politikai ok miatt nem emeltünk, Durrantottuk le...
Győr, Nasams stb.: ha itt is lesz az új cuccunk, azt ugye nem hiszitek, hogy szét lesz szórva az országban, és 0-24-ben tűzkészen fognak működni? Szépen összecsomagolva fognak pihenni Gyōrben, mint eddig is a Kubok, Mistralok. Esetleg ha sokáig kitart az ukrán cirkusz, viszünk le egy üteget H.hadházra, mint most Mistralt. De szerintem az se pörög egyfolytában, inkább csak PR
Azért ha élő tűzparancssal küldöd fel őket és nem kell a szemükkel megnézniük ,hogy mi a fene az akkor más lenne a leányzó fekvése. Az AIM-120 HMZ je nagyobb mint a pilóta látótávolsága pláne éjszaka.Azért az most kiderült, hogy a Gripen-ek reakcióideje robotrepülők ellen elégtelen.
Hát ha az 5 perc úgy van ahogy írod, ennek fényében a mostani tizen perc elég érdekes..Ezt "kicsit" nem értem: az elektroncsöves Mig-21 öt, az az 5perc körüli --"bent-ülős"-- készültségi időt tudott.
A 30-40 évvel későbbi, hidegháborús/orosz támadás ellen védekezős/tranzisztoros, beépített APU-s("gyors-indítós"-belső-áramforrásos) majdnem háromszoros idő alatt???
Ez valahogy "nagyon nem-kerek".
Nagyon nem-hiszem, hogy a svédek --az orosz maci árnyékában-- 12-15 perces indulást terveztek!!!
Érdekelne a svédek véleménye: @kamm helyett nem ugrik be valaki megkérdezni???
+még:
Sajnos egy olyan belső problémát is vélek a mechanizmus mögött, ami a "drága és kevés" technikák --politikai-- belső problémája minden ilyen esetben:
vigyázni vannak a katonák --a drága, kevés és nem-pótolható-- technikákra, nem pedig "használni"!
A tragikus Don-kanyar-os példa: szinte tele raktárakban állt a téli felszerelés, mert a nehezen összeszedett anyagot nem merték kiosztással "elpazarolni". Az eredményt tudjuk!
Ez is az egyik veszélye a drága és --áttételesen ezért-- "használhatatlanná óvott" hadi-technikának!
Ez is egy --történelmileg sokszor igazolt-- veszélye a politikai szempontoknak --gyakorlatilag bármilyen szakterületen így a katonainál is--!!!
Tudni kell különválasztani a két területet! Nem könnyű!
.
.
A pilóta nem járó motorral ül a gépben Beszállnak a gépbe gondolom van egy utolsó ellenőrzés motorindítás és felszállás. 20 percet azért írtam mert számoltam rá, hogy egykis tétovázás előzte meg a parancs kiadását.
Van erről több videó. Nézz utána!Mi tart ennyi ideig?
"A Mistral meg egy nagyon jó rendszer, arra amire kitalálták: alacsonyan repülő célok ellen. Egy több rétegű légvédelem egyik eleme."
Ez így igaz, viszont nekünk a Mistral a légvédelem egyetlen létező rétege. (nagyjából) Közép- és nagy hatótávú rsz. nélkül elégtelen.
Ha voltak, akkor azoknak is földet kellett érni valahol. Lehet hogy a kirándulók, túrázók facebook csoportjaiban kellene körülnézni hogy találtak-e valamit... hivatalos közlemény valószínűleg nem lesz róla, ha nem lakott terület közelében vannak.Na de várjunk egy kicsit. Nem azt mondták, hogy a lezuhant drónon kívűl még (legalább) két drónos légtérsértés volt?
Ezt vizsgálom egész nap, egyelőre semmi.Ha voltak, akkor azoknak is földet kellett érni valahol. Lehet hogy a kirándulók, túrázók facebook csoportjaiban kellene körülnézni hogy találtak-e valamit... hivatalos közlemény valószínűleg nem lesz róla, ha nem lakott terület közelében vannak.
Ha voltak, akkor azoknak is földet kellett érni valahol. Lehet hogy a kirándulók, túrázók facebook csoportjaiban kellene körülnézni hogy találtak-e valamit... hivatalos közlemény valószínűleg nem lesz róla, ha nem lakott terület közelében vannak.
Ha voltak, akkor azoknak is földet kellett érni valahol. Lehet hogy a kirándulók, túrázók facebook csoportjaiban kellene körülnézni hogy találtak-e valamit... hivatalos közlemény valószínűleg nem lesz róla, ha nem lakott terület közelében vannak.
Van erről több videó. Nézz utána!
Ha nem derengene, egy Gripen a egy gépkocsi.
Komolyan srácok kezd átmenni dedóba ez a téma!
Egy kicsit több méltósaggal kellene itt konteózni.
Ha fingod nincs róla, akkor legalább nézz utána! Van egy Kub nevű fegyverrendszer is a Magyar Honvédség fegyverrendszerében. Azt már rád bízom, hogy annak utánanézz!
Lehet az, hogy nem kezd el minden Biztpolból kiszabadult kartárs okoskodni a Biztpolon kívül...
Ennek azért számolj egy kicsit utána!Kicsit lejjebb az agarakkal jó? Tudom, hogy van Kub, kb. hány rakéta van rá? 12 darab? Vagyis gyakorlatilag nincs.
A (nagyjából) megjegyzésem sem vetted észre.
Miért? Nincs?Mellesleg. @pöcshuszár azt mondod van Kub.
Hány év óta is vagyunk NATO tagok? 20+?
És azóta ennyit tudtunk felmutatni, hogy a Mistral-ok mellett van Kub?
50 éves rendszer?
Ráadásul szovjet. A NATO-ban.
Utánpótlás van a rakétákból?
Új rakéták vannak? Vagy csak felújítottak?
És azok meddig jók még?
Ezzel a marhasággal meg fáradjál vissza a Biztpolba, légyszi!Más:
2022-ben Oroszország lerendezi Ukrajnát.
2023-ban már mi jövünk.
2024-ben jön a NASAMS...
De van Kub...
A radarok helyét még rajzoljátok be...