Figyu már, ez van csuklósban is?Látom nagyon megfeküdte mindenki gyomrát ez a 8x8-as MBombe! Talán innen folytatnám a 6x6-osal. Nem akarok új topikot nyitni neki, hátha lehurrogják úgy is!
- Erről a gépről lenne szó.
- Nem tudom megérteni hogy ez a gép nekünk miért nem felelne meg egy platformnak, alapgépnek!?
Vagyis APC-nek, s az ehhez hasonló főcsapat hátterében szaladgáló gépeknek!
- Példát mondok: A laktanyából, vagy vasútállomásról kiszállítani a legénységet, lövészeket, az IFV-kig, ahol áttudnak ülni az IFV-be, nem tudom megérteni miért nem jó. Régen a teherautó is jó volt!!!!
- Ugyanakkor ezeknek a gépeknek a hátsó szabad felső (Tető) területét kitudnánk használni egyéb harci eszközök felszerelésére. Itt konkrétan légvédelmi rakétákra gondolok!
Tessék megnézni mennyi hely van a gépágyú mögött!?
- Ha levesszük a tetejéről a gépágyút egy hatalmas felületet kapok rakéta váz felszerelésére.
Esztétikus környezetben lehetne figyelemmel kísérni a légteret. Nekünk nem kell!!!! Minek!!!! Ez a hulladék!!!!
Ne-e ismerős valahonnan ez platform? PSZH esetleg? Én nem tudhatom.
Esetleg nem valami ilyesmit szeretnénk ha lenne a seregünk mögött! Szóval nem értem meg egyesek gondolkodását, hogy minden szar..., hulladék, meg nem lehet használni, semmire nem jó..., ami nem német!!!!
Mutatok egy érdekességet: - Nézzük csak meg ennek a "buta búrok" által összedobált gépnem a hátulját, vagyis konkrétan a hátsó lenyilló ajtóra gondolok .
- Hol van az ajtó rögzítő pántja????? Azon az alsó ferde alsó részen. Miért? - Azért hogy a katona ne verje be a fejét mikor ki akar jönni - fentről- a deszantrészből!!!!!!
- Tessék megnézni hogyan oldották meg a szerbek a - LAZAR- gépüknél!
Lehet lépcsőzni, sáros lábbal. - Ahogy látom az alsó lépcsőn legalább van sártakarító!!! - Na mindegy, ha nekik jó! Na de hogy mászik fel egy meglőtt lábú katona? A többiek fülénél fogva húzzák fel? Szóval nem gyakorlatias a gép. Azt az oldalra nyíló ajtót meg oszt cibáld ki a szélben!!! Amúgy nem volna csúnya ez a gép sem, a hátulján dolgozni kellene még, meg a belsején.
- Lépjünk tovább, nézzük meg a - NÉMET - Csodajárgányunkat! Mivel az biztos SZUPER! A puma.
- Na ha itt nem csinál a lövész egy spárgát, - különösen sáros lábbal, esőben -, akkor ügyesen összetudott húzódzkodni. Igaz veri az orra a térdét ám kifért!!!! SZUPER!!!! Igaz hogy a baloldali bokájáról lement a máz a küszöbtől, nem baj majd megtanulja emelgetni. Vagy majd megtanúlja a forszböri technikát. Szóval az agyam meg áll a mérnökök akcióin.....! Olyan jó hogy ferde az a kilépő, nagyon szuper!!! Remélem már lekopott simára. Még érdekesebb legyen. Tornaóra két percben mire kijön. Ki hogyan szereti. Gondoljátok viccelek?! Neeem .
Ő totyogósra vette a figurát. Úgy is összegémberedett a lába!
- Egy szónak is száz a vége, a mérnök urak azért kipróbálhatnák a találmányaikat sáros bakancsban is. Talán érdemes volna felhúzni azt a nyavalyás bakancsot s kimenni terepre, s kipróbálni a katonákkal együtt amit kitalált. Talán kicsit megmozgatják a katonák őket.
- Befele sem könnyebb ám..., csak nem találom a képet! Ott hasmánt kell beszállni, négykézláb vagy betotyogni.
- Nézzük meg az oroszokat. Ők mit találtak ki.
- Itt az oroszok csoda járgánya a BMP-1, nem akarom szaporítani a szót, nem akarok véleményt mondani róla, nekem akkor is tetszik. Igaz soha nem ültem benne. Biztos vannak problémái, nekem is sok minden feltűnt, főleg a belseje.
- Ám a kiszállás a lényeg, ráűlsz a küszöbre, a lábad leér a földre ha akarod s a másikat csak utána húzod s már szaladhatsz is, ha a gémberedés kiállt a lábadból!!! Ennyi.
Befele fordítva, leülsz a küszöbre s beemeled a lábaidat, ha sérült vagy behúznak a többiek!!!
Ennyi....! Nincs nagyon túl fikciózva!!!
- Na de térjünk vissza ez a kis kitérő után a mi - HULLADÉK - Bombe 6x6-s hoz nézzük csak meg hogyan is kell az ajtót megoldani ésszerűen logikusan.
Kúlcs a lábtörlő alatt.
- Mikor kilép a katona az egyik lábával, már jóval lejjebb lesz a feje a felső kerettől mivel lefele lép. pont úgy mint a lépcsőnél. Ezért amit kértetek 10-20 centimétert már pont meg van. Egy lépcső szabványos lépés mérete 15cm ezért kicsit meghajolva ki tudsz lépni, sőt én megkockáztatom hogy szaladni is kitudsz a deszanttérből!! Na de ez egy hulladék gép! Kár róla beszél is!!!!
- Sajnos nem tudok saját gépről feltenni képet, hogy megmutassam számunkra hogyan lehetne jobbá, használhatóbbá tenni ezt a gépet.
- Lánctalp kellene csak alá s tökéletes alapplatform lenne APC-nek s egyéb gépeknek. Rakéta hordozónak, rádiósnak, parancsnokinak, 8x8-ra átalakítva (hosszabb) vagy lánctalppal betegszállítónak. Antennákkal légtérfigyelőnek stb... stb....!
- Nem kell a németektől venni mindent! Nagyon függni fogunk tőlük! Természetesen jó barátaink egy bizonyos szintig, ám mi magyarok is vagyunk olyan legények mint ők ha nem különbek! A régi, ősi időkre gondolok. Ők se árják s sosem lesznek azok. Emeljük fel csak a fejünket s nézzünk előre amivel nekünk a jövőről kell dönteni s nem a múlton siránkozni!
- Ám ne nézzenek hülyének bennünket.
Mérnökeinknek meg azt ajánlom tessék kipróbálni amit kitaláltak, hogy a valóságban hogyan működik, hogyan lehet használni.
S mindenki boldog lesz!!!!!
Mert arra akár 2-3 sor légvédelem is mehet.
Vagy csak a szép ajtaja miatt tetszik?
Mert egyébként ritka hatalmas egy jószág.
Ipszilonban épp meg tud fordulni a Hortobágyon.