Me-109 / Messerschmitt Bf 109

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Itthon restaurált Messer.

[Valamiért nem tudtam az eredeti kommentben írni a link mellé, ezért kellet a saját kommentemre válaszolni.]

"GUSTAV AIRBORNE AND HEADING TO NORTH AMERICA

We have received exciting news from Mackenzie Cline of the Timmermans Aircraft Collection that Messerschmitt Bf 109G-6 WNr 161471/N109GF has been acquired by TAC and is being shipped to TAC’s headquarters at Chatham-Kent Airport in Ontario, Canada. This ultra-rare aircraft has been restored by Rare Bird Aviation at Meidi Airport in Fertoszentmiklos, Hungary. Well-known test pilot Klaus Plasa, who has appeared several times in AIR CLASSICS, undertook the flight test program. "

406057382_374854601557509_1445423784619025927_n.jpg

Franz von Werra, az I/JG 53 frissen kinevezett osztályparancsnoka élvezi a pihenést és a napsütést valamikor 1941 augusztusában.

406057382_374854601557509_1445423784619025927_n.jpg

Franz von Werra, az I/JG 53 frissen kinevezett osztályparancsnoka élvezi a pihenést és a napsütést valamikor 1941 augusztusában.
1940-ben Anglia felett lelőtték, kényszerleszállást hajtott végre, fogságba esett. A szökéséről 1957-ben film készült. A címe The one that get away.
Az egyik legkeményebb és legrafináltabb forma volt, az első szökése után 6-7 nappal elfogták. A második szökésénél holland pilótának öltözött és még egy vadászgépig is eljutott, de ismét elkapták. Harmadszorra sikerült neki, eljutott az akkor még semleges USA-ba, onnan Dél-Amerika, Afrika, Spanyolország, Olaszország és otthon volt. 1941 nyarán újra harcolt, októberben egy bombázók elleni küldetés alatt a motorja összesszarta magát, tengerre kényszerleszállt. Ezt a kalandot már nem élte túl.

Bitang rég láttam a filmet, megnéztem ma. Persze majd 70 éves, de azerintem elég jó, tudom ajánlani:

• Tetszik
Reactions: honved and fishbed
Az ünnepek alatt néztem az "Angliai légicsata" cimű filmet, hogy elcsámcsogjak a műszaki részleteken.:) Ott is spanyol Aviák játszották a Me-109 meg a He-111-eket.

Milyen kicsi a 109-es pilóta fülkéje?

U.I.: kéne egy ilyen replika Szolnokra a Reptárba, aki onnan olvas minket dobja be ötletnek :)

• Tetszik
Reactions: honved and fishbed