Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mennyi is a becsülhető ára a Hármas/Négyesnek?
... és: mintha lenne/készülne az Ötös ???
Arról vannak esetleg hasonló infók és ár?
A Mark V már készen van tesztelik! Valóban egy nagyon potens gépnek tartom én is. Két hátránya a frontális hőképe nagyon erős a motor elhelyezés miatt. Tank vs tank hátrány. A másik a lőszer elhelyezése bár ők direkt tervezték ilyenre. A hátsó “ajtó” volt régebben a leggyengébb pontja azt már megerősítették. Volt alkalmam beleülni Abrams után a legkényelmesebb gép.Nem olyan rég 5-10 millió dollárokat találtunk rá.
Nekem semmi.
A Namerrel együtt világbajnok kombó lett volna ide. Csak az a távoli logisztikai mizéria….
Egyet értek veled. Csak a Columbia ár amiről tudok jobban jöttünk volna ki matekban,mint a Leo-val. Ha meg Namer is mellé akkor a hazai logisztika egyszerűbb lett volna. Mellé 4 zászlóalj Atmos és Puls és kész Hun IdfEz a logisztika szerintem csak kifogás. Ezek a gépek kellettek volna ide! Merkava 4M APS-el
Egyet értek veled. Csak a Columbia ár amiről tudok jobban jöttünk volna ki matekban,mint a Leo-val. Ha meg Namer is mellé akkor a hazai logisztika egyszerűbb lett volna. Mellé 4 zászlóalj Atmos és Puls és kész Hun Idf
A kérdés az hogy mennyire lenne jó a Kárpát-medencében? Nálunk viszonylag kevés a (kő)sivatag, ellenben ott meg kevés az Alföld jellegű, sáros vidék. Nem ide tervezték, hiába tetszik nekem is.
Szerintem a képek kicsit csalnak amin a szöget méri, de az igazából kb mind1, hogy 20 vagy 25 fok.Merkava 4-ről pár kép/infó.
Az egyik a páncélzat dőlés szöge ami extrém lapos, vízszinttől nézve 18 fok:
A másik az Izraeli reaktív páncél modell:
Ez elvileg nem az aktuális Merkava 4 páncélzat, de egy hasonló védi a Merkava 4-et is.
A kérdés az hogy mennyire lenne jó a Kárpát-medencében? Nálunk viszonylag kevés a (kő)sivatag, ellenben ott meg kevés az Alföld jellegű, sáros vidék. Nem ide tervezték, hiába tetszik nekem is.
Nem tudom, hogy egy 3-4 centis lánctalp-szélesítés megoldható-e? Az kb. 10%-os javulás. Emlékeim szerint ennyi hátránya van Leo -A7xx ezen értékeivel szemben.
...ééés, ez más/új piacokon is szélesre tárhatja a kaput 3-400 Merkava előtt.
Jól tárgyalva ez mindkét félnek előnyös lehetne! ...kivételesen és vééégre Nekünk is!
Én nem temetném azt a lehetőséget! ... ha tudnak jó árat és határidőt adni !!!
U.I.: Hasonló --utólagos, harctéri-- lánctalp-szélesítést csináltak az amcsik is a Sherman-nél!
.
Szerintem a képek kicsit csalnak amin a szöget méri, de az igazából kb mind1, hogy 20 vagy 25 fok.
Ami viszonta z ERA-t illeti az jól látszik, hogy egyetlen találat is óriási felületen nullázta le az ERA páncélt.
A Merkava 4-nek, a Challenger 2-nek és a Leopárd 2A7-nek lényegében ugyan akkora a talajnyomása, 1.05 kg/ncm körüli érték.
Ez kifejezetten magas érték, és a nálunk a sárban elég problémás. De ha a Leonál nem zavart senkit ez a dolog, akkor a Merkava 4 ellen sem érv, úgy gondolom.
Valójában nem csalnak. A leírásokban is 18 fok szerepel. A kép engem ebben csak megerősített.
A 18 fok szorzószáma 3.24-es. Ha megnézed a LOS értékeket, és csak az ősrégi NERA-k (Burlington) 0.5 KE és 1 CE értékeivel számolsz, akkor is komoly páncélvédelmi értékek jönnek ki. De itt ugye lényegében egy csökkentett robbanó erejű reaktív páncélról beszélünk, biztos, hogy ennél (főleg CE) sokkal jobb értékeket tudhat.
Az egy teszt doboz, de igen, jól látod. A reaktív technika előnye, hogy jó védelmet ad, hátránya, hogy csak egyszer.
Bár a klasszikus NERA is sérül, főleg KE áthatolók esetén. Az át tudja rendezni a lapokat. De jobb a többszöri találat tűrése, mint az ERA-nak vagy a későbbi kevert technológiáknak.
Mit mondtam
Azért egy kicsit marketingszagú emiatt 5-ösnek elnevezni... Ez inkább Merkava 4+.