Merkava MBT (Izrael)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 812
63 354
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A felvétel miért ilyen homályos, ellenben a fotó az szép éles ?

Hogy ne vegye le az algoritmus.
Annak idején én láttam azt a felvételt ahol 1 db Kornet idítóról szépen egymás után kilőttek 3 Merkavát.
Az első kettő azt se tudta honnan lőtték meg. A harmadik már hátrált, meg manőverezett, szemre be is célozta az indítót, aztán valamiért mégsem lőtt.
Ellenben a Kornet neki is beköszönt, az is ott maradt.
Ha jól emlékszem mind a 3 tankot szemből érte a találat, mégis mind a 3 ott maradt.
Mondom ez páncéltörő rakéta a javából!

De volt olyan vidi is ahol Iglával lelőnek egy Izraeli Apachot. Azt se találom , gyorsan le lett törölve.
Nem borult lángba csak szép lassan bepörgöt, majd pofára esett, mint a zsíros kenyér... a házak kitakarták a legvégét.

De volt olyan is ahol fehérfoszforral szórták meg a civileket, azóta is csak néhány helyen ,képen látom csak a dolgot, videón nem.
Szeretem a horrort de ez ritka brutális volt... Csontig éget olyan sebek voltak amilyet én még nem láttam. Nőkön, időseken, gyerekeken...
Brutális volt.
Nah, azt se fogod megtalálni. Mert nincs cenzúra , csak vélemény és média szabadság. Mindent szabad, ami nem tilos :D

De a póruljárt török Leós videók egy részét is törölték.

Ez van :)

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 812
63 354
113
És történt-e toronyrepülés, vagy nem ?

Nem, de azokban szerintem majdnem mindenki meghalt. Égtek a tankok, volt amelyiknek az ágyúcsövéből dőlt ki a füst....
Nem értem ezt a torony lerepülés mániát. Ha helyén marad a torony akkor is halálra lehet egy tankban égni.
A torony lerepülés a kegyes halál, gyakorlatilag azonnal meghalsz.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 236
17 269
113
Nem, de azokban szerintem majdnem mindenki meghalt. Égtek a tankok, volt amelyiknek az ágyúcsövéből dőlt ki a füst....
Nem értem ezt a torony lerepülés mániát. Ha helyén marad a torony akkor is halálra lehet egy tankban égni.
A torony lerepülés a kegyes halál, gyakorlatilag azonnal meghalsz.

Ami fotót tettem be, annál csak a sofőr halt meg mindkét gépben, és a többi 2 x három harckocsizó kikászálódott. A Merkavára jó szívvel bíznám az életemet.

• Tetszik
Reactions: Venom85

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 812
63 354
113
Ami fotót tettem be, annál csak a sofőr halt meg mindkét gépben, és a többi 2 x három harckocsizó kikászálódott. A Merkavára jó szívvel bíznám az életemet.

Jó tank az, csak nem mindegy mivel találnak el, és, hogy szerencséd van-e.
Nem egy T-72-es volt, akár csecsenföldön meg szíriában is amit több helyen oldalról átlőttek RPG-vel mégsem halt meg benne senki....
Aztán volt olyan amit egyszer eltaláltak és elszállt mint a győzelmi zászló.
Az élethethez szerencse is kell, nem csak jól megtervezett harckocsi.
A merkava szerintem jó tervezés. De nekik sem árt a szerencse a harcmezőn.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 236
17 269
113
Az oldalról érkező találatokat kerülni kell, vagy ha nincs lehetőség a körkörös figyelésre, ERA kazetta / APS marad.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 812
63 354
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nem tömör a burkolat. Ott acél lemezek vannak közte szilárd rakéta üzemanyaggal.
Anno tettem is be szabadalmi leírást a páncélos topikba!
De most képnek ez is megteszi:
59oaevvyxr791.png

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 812
63 354
113
Ha már Merkava és páncél:

Nem tudok héberül, de források szerint az van oda írva, hogy robbanás veszélyes a cucc.
SLERA.thumb.jpg.867ae67be728e8821b25b96270c7603f.jpg

Ez egy újabb érv a mellet, hogy ténylegesen fölhasználták a SLERA technológiát a harckocsiban.
E mellet az ember, mint méretarány jól mutatja, hogy mekkora egy dög ez, és, hogy milyen anyagvastagságokkal dolgozik a páncélzat.

E7nKg7RXEAAw0b2.jpg

1783250569_Merkava4turretarmor.png.ef954176cad08dad05b4c3d7b7b6308d.png

UrdunMerkavaIVTurret.jpg.753b4ec131552b6f1e764ef8cb657972.jpg

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 812
63 354
113
A Merkava III páncélzata, még régebbi NERA típusú lehet:
24441330992_4771c5ee20_z.jpg.b29c15eb1d8d77fb30d6c8b5267afc5a.jpg

Ez pedig elég jól szemlélteti, hogy miért nem 70 tonnásak az orosz tankok...
jzkwghqiwxqz.png

A kép méret arányos modelleket mutat be.
Súlyban ez, és az 1 méterrel rövidebb páncéltest az ami miatt kb. 45 tonnás egy T-90A, és ami miatt 70 tonnás egy Leopárd 2A7 vagy egy Merkava IV-es.
A Challenger 2 súlya szintén a batár nagy mérete miatt 70 tonna, még úgy is, hogy páncélzatilag messze nem a legerősebb harckocsi.
Az alacsonyabb súly és kompaktabb építés logisztikában és felhasznált anyagmennyiségben hatalmas előny.
HEAT lőszerek elleni passzív védelemben viszont jelentős hátrány. Másrészt a zsúfolt küzdőtér csökkenti a legénység túlélésének az esélyeit is.
A Merkava esetén a nagy méret relatív "szellős" belteret eredményez, amely a tűzbiztos lőszertárolókkal együtt jelentősen növeli a legénység túlélésének az esélyeit.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 236
17 269
113

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 592
113
Érdekes,hogy a Merkava testen még nem jelent meg a Namer test oldalpáncél erősitése.Pedig Libanonban kiderült,hogy a test felsőrész oldalsó védelme a szekér legsérülékenyebb pontja

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 643
113
Érdekes,hogy a Merkava testen még nem jelent meg a Namer test oldalpáncél erősitése.Pedig Libanonban kiderült,hogy a test felsőrész oldalsó védelme a szekér legsérülékenyebb pontja
Mindennek van legsérülékenyebb pontja.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 812
63 354
113

Lehet nem fér bele a súlyba. A Nemeren nincs torony. Annak a súlya meg elég brutál.
Meg APS mellet, nem biztos, hogy szükséges.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 812
63 354
113