Mesterlövész fegyverek, távcsöves puskák, romboló puskák

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 862
32 121
113
Csodás lehet a fegyelem meg a kiképzés amikor tömeges parancsmegtagadással indul a nap.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 862
32 121
113
Fegyelem meg kiképzés mellett náluk van kőkemény tapasztalat is, ezért használják a parancsnok agya helyett a sajátjukat.
Hadseregeknél ez nem így megy és nem mehet így. Ha mindenki megy a saját feje után akkor anarchia lesz és szétesik az ütőképesség. Nem hiába van a kőkemény hierarchia és parancsmegtagadásért hadbíróság kitalálva. Most ha az orvosi táska nem tetszene nekik vagy hogy annyit kell gyalogolni a célig vagy épp a géppuska lenne túl nehéz vagy a +500 lőszer és azt nem vinnék akkor mi lenne? Persze hülye parancsnokok vannak meg olyanok akik nem látnak rá és nem látják át a helyzetet, de akkoris ettől a diktatórikus felépítéstől működik a dolog és attól, hogy mindenki nem csinálhat azt amit akar.

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 707
2 467
113
"Zastava M76 Sniper Rifle" ,de inkább DMR.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 937
4 920
113
A csehek 30 db Desert Tech Hard Target Interdiction (HTI) típusú mesterlövész (romboló) puskát szereznek be a különleges alakulataik számára .375 CT és.50 BMG kaliberekben.

http://www.janes.com/article/68822/czech-armed-forces-order-desert-tech-hti-sniper-rifles

p1692966.jpg

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113

• Tetszik
Reactions: joker

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 474
5 578
113
Nem tudjuk hány lövésből. Lehet egész nap az ellenség lefogása, zavarása volt a feladata csak besikerült egy telitalálat a több tíz lövésből (nem szokványos, de lehet).

• Tetszik
Reactions: fip7

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 862
32 121
113
Ez nagyon komoly. Minden rosszindulat nelkul, kivancsi lennek a lovesz velemenyere mit gondol, hany szazalek szerencse kellett a talalathoz. Ketsegtelen a tudas, de ha csak azt nezem ilyen tavot cirka 10s van a loves es a talalat kozott...
90-95% kb a szerencse. Ez 1 MOA szórással kereken 1 méter azon a távon úgy, hogy a fegyver és a lőszer konzisztensen hozza minden alkalommal ezt a pontosságot akárhányadik lövésre is, tökéletesen felméri az összes befolyásoló tényezőt és képes az optikát aszerint pontosan beállítani. A legtöbb optikát ennyire le sem tudod tekerni, még a 20 perces döntöttségű sínnel sem, biztosan így is fölé kellett célozzon, az is kétséges, hogy egyáltalán a látómezőben volt-e a célpont vagy csak lőtt egy fölötte levő célra.
Nekem még kevés a tapasztalatom ilyen téren (szóval nem én vagyok a standard), de egy jó szar optikával felszerelt .308-assal lőttem 100 méterre, igaz nem volt se normális támasz se kis homokzsák a tus alá, de a szar nagyítással és a célpont féligmeddig nem látásával nemigazán találtam el a céltábla közepét.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 059
85 871
113
90-95% kb a szerencse. Ez 1 MOA szórással kereken 1 méter azon a távon úgy, hogy a fegyver és a lőszer konzisztensen hozza minden alkalommal ezt a pontosságot akárhányadik lövésre is, tökéletesen felméri az összes befolyásoló tényezőt és képes az optikát aszerint pontosan beállítani. A legtöbb optikát ennyire le sem tudod tekerni, még a 20 perces döntöttségű sínnel sem, biztosan így is fölé kellett célozzon, az is kétséges, hogy egyáltalán a látómezőben volt-e a célpont vagy csak lőtt egy fölötte levő célra.
Nekem még kevés a tapasztalatom ilyen téren (szóval nem én vagyok a standard), de egy jó szar optikával felszerelt .308-assal lőttem 100 méterre, igaz nem volt se normális támasz se kis homokzsák a tus alá, de a szar nagyítással és a célpont féligmeddig nem látásával nemigazán találtam el a céltábla közepét.

Egy McMillan TAC-50 puska szórása 0,5 MOA alatt van rendes lőszerrel!!!Nem ezért kellett hozzá nagy szerencse hanem azért mert a célpont nem mozdult el vagy jó felé mozdult és a szél is vagy jól fújt vagy sehogy.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 862
32 121
113
Kalasnyikov távcsövesek. A .22 LR -esnek nagyon érdekes a tolózára.

csakb

Well-Known Member
2014. március 2.
394
651
93
Na jó, helyesebb úgy, hogy a biatlonos puskáknál gyakori, de más területen sem példanélküli. :) Csak drágább szerkezet, mint forgó-tolózár, és az űrméret növekedésével valszeg exponenciálisan drágul.
Vadászpuskák közül pl. a Heym SR 30 és a Blaser R8 ilyen, vagy hadipuskákból ott a VKSz, ami ráadásul 12.7-es.