De a számítás nem egészen pontos. A szórás mérete a célon, az a szórás szögének a szinusza x a távolság (soha nem gondoltam, hogy ezt az életben használni is fogom ) 100 yardon (ami 91,44 m) és a 0,00029089 szinuszértékkel, 1 MOA az 2,66 cm, ami 1,0472 inch. Erre van valami spéci megnevezés is mesterlövész körökben, de most nem jut eszembe, valami korrigált MOA vagy mi.
Ami még nem teljesen egyértelmű számomra, hogy ez a szórás lehet minden irányba, tehát egyszer 6-, legközelebb 12 óra irányba. Így a két lövés közt maximális lesz a távolság. Akkor 100 yardról a középponttól felfele 2,66cm és a középponttól lefele 2,66 cm-re 1-1 találat 1 vagy 2 MOA szórásnak felel meg? Mert az eddigiek alapján nekem 2-nek tűnik, de lehet ha nincs igazam.
dudi szerintem tudná erre a választ.
Ami még nem teljesen egyértelmű számomra, hogy ez a szórás lehet minden irányba, tehát egyszer 6-, legközelebb 12 óra irányba. Így a két lövés közt maximális lesz a távolság. Akkor 100 yardról a középponttól felfele 2,66cm és a középponttól lefele 2,66 cm-re 1-1 találat 1 vagy 2 MOA szórásnak felel meg? Mert az eddigiek alapján nekem 2-nek tűnik, de lehet ha nincs igazam.
dudi szerintem tudná erre a választ.