Mi-28 Havoc (Mil, Szovjetunió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 513
2 547
113
Én arról hallottam már, hogy a Kamov-Mil együtt dolgoznak egy úgy harci helikopteren (képet nem láttam), de állítólag Koax irányban mozdultak el, tandem operátor/pilóta elrendezéssel, nagy sebességű rotorok etc. Ez ránézésre NEM az.

Ha azt érted Mi-28A alapnak, hogy pl. a hajtómű, egyéb erőátvitel, avionika onnan jött volna ebbe, azt elhiszem, de hogy ez nem a leendő Rus harcihelikopter ami váltani fogja a Mi-28-at, az nekem nagyon gyanús.
Mi24 és a Mi17 váltása lett volna,de a Szu összeomlása után törlték.A Mi38 eredetileg szintén a Mi28 hajtásláncára épült,és kissebb lett volna.A Mi35 és a Mi171 a pénztelenség terméke.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113
Oroszul tudok elmagyarázzák nekünk hogy miről szól.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 029
113
Oroszul tudok elmagyarázzák nekünk hogy miről szól.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A Mi-28N személyzetek a krasznodari kerületben megkezdték a repülési/célfelderítési kiképzést éjszaka és rossz látási viszonyok közt az NVG használatával (persze ők nem így hívják :p). A helikopterek személyzete kidolgozza az eljárásokat a tereptárgyak, ellenséges mozgó és álló földi célpontok, páncélozott járművek, helikopterek és kis sebességű alacsonyan repülő repgépek felderítésére és azonosítására. A Mi-28N személyzetek kidolgozzák az éjszakai repülés összetett módszereit kis magasságú földközeli repülés során. A felszínről beérkező/bemért külső információk értékelése (kijelzése) alapján a Mi-28N pilótája képes elkerülni az elektromos légvezetékeket és fakoronákat kézi és automatikus (robotpilóta)-vezérlésű üzemmódokban is.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113
2016-ban írták hogy a Mi-24K -val elérték a 405 km/h sebességet.
Na most ez egy 2017-cikk ahol már 450 km/h sebességet akarnak elérni. A Mi-24K már nem fognak !
http://defence-blog.com/news/unique-russian-high-speed-helicopter-continues-flight-trials.html

Tehát mivel nem egy át alakított mi-24 lesz a következő harci heli hanem egy tolólégcsavarral felszerelt koaxos gép így annál a sebesség.
Ahány hír annyi féle sebességet írnak
http://www.rusaviainsider.com/russi...perspective-high-speed-rotorcraft-to-450-kmh/

Ez is olyan dobálózás mint a pakfa géppel .

kétlem hogy itt már jövőre proto lenne

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 846
67 330
113
2016-ban írták hogy a Mi-24K -val elérték a 405 km/h sebességet.
Na most ez egy 2017-cikk ahol már 450 km/h sebességet akarnak elérni. A Mi-24K már nem fognak !
http://defence-blog.com/news/unique-russian-high-speed-helicopter-continues-flight-trials.html

Tehát mivel nem egy át alakított mi-24 lesz a következő harci heli hanem egy tolólégcsavarral felszerelt koaxos gép így annál a sebesség.
Ahány hír annyi féle sebességet írnak
http://www.rusaviainsider.com/russi...perspective-high-speed-rotorcraft-to-450-kmh/

Ez is olyan dobálózás mint a pakfa géppel .

kétlem hogy itt már jövőre proto lenne
Nem értem a logikádat.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113
Nem értem a logikádat.

Bocsi elírtam . Most vettem észre .

Mivel már 2016-ban elérték a mi-24k-val a 405 km/h sebességet .
Azt hogyan fogják 450-re emelni? Abból ki lehet hozni még annyit ?
Az x-2 még meg is értem hogy 460! össze hoztak de a mi-24k erre már nem igen képes szerintem

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 783
85 995
113
Bocsi elírtam . Most vettem észre .

Mivel már 2016-ban elérték a mi-24k-val a 405 km/h sebességet .
Azt hogyan fogják 450-re emelni? Abból ki lehet hozni még annyit ?
Az x-2 még meg is értem hogy 460! össze hoztak de a mi-24k erre már nem igen képes szerintem
A Mi-24K csak egy tesztplatform. Nem lesz ilyen helikopter az orosz hadseregben.

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 513
2 547
113
Igazából a mi-28-nál az NM verzió lesz igazi előrelépés

Új elektro optika új rakéta http://www.aerotech.hu/newsdetail.php?w=nophone&tdate=2017-01-30&ttitle=Modernizált_fegyverzetet_kap_az_új_Mi-28NM_harci_helikopter

A drónokkal való együttműködés (orion drone) vagy akár az altius M
Sisakcélzó rendszer + rakéta elhárító + új rotor ami nagyobb sebességgel is jár .
30 évvel lemaradva az AH64D szintjét fogják elérni.Ennyi a történet.Mire kiforrja magát,az usákok,de könnyen lehet,hogy a kinaiak is már a következő heligenerációnál tartanak.

• Tetszik
Reactions: therob

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 398
52 160
113
30 évvel lemaradva az AH64D szintjét fogják elérni.Ennyi a történet.Mire kiforrja magát,az usákok,de könnyen lehet,hogy a kinaiak is már a következő heligenerációnál tartanak.
Azon a 30 évvel ezelőtti AH64D szinten semmi szégyenkezni való nincsen. Mai napig pl. az EU nem tud olyat gyártani, ami hozná azt a szintet, és még megbízható is lenne. Van Tiger/Tigre ami azért a sikeres konstrukciótól messze van, meg az Olasz Mangusta, ami azért egy kategóriával kissebb/gyengébb.
Én Oroszországot pont nem látom nagy elmaradásban harci heliben, azért a Ka-52 állítólag elég jól el lett találva, a Vikhr sem szar fegyverzet rajta, a Mi-28 vonal meg vagy felnő a feladathoz a folyamatos pofozgatással, vagy szépen kiszorítják őket a jövőben a Kamov termékek.

Heliknél NINCS 30 éves elmaradásuk szerintem senkitől, pláne nem a Kínaiaktól.

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 133
3 295
113
Nagyon bölcs!!! Valami info?...Legalább vetted volna a fáradságot és megnézed mikor állították hadrendbe a Longbow-t...MI a következő szint amiről nem tudnak ?...mondjuk lehet azért írtad 3:49-kor ,mert csatak kómás vagy:confused::confused::confused: ...ez esetben megbocsájtunk:D:D:D!

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 513
2 547
113
Nagyon bölcs!!! Valami info?...Legalább vetted volna a fáradságot és megnézed mikor állították hadrendbe a Longbow-t...MI a következő szint amiről nem tudnak ?...mondjuk lehet azért írtad 3:49-kor ,mert csatak kómás vagy:confused::confused::confused: ...ez esetben megbocsájtunk:D:D:D!
89ben jelent meg az első Top Gun ujság,már abban szerepel az AH64D(najó,akkor még nincs hadrendben.De a Mi28NM is vagy 10éves program).Különben mint irtam,az egéész Szu,mostmár orosz helikoterfejlesztés lefagyott a 90es években.
Azon a 30 évvel ezelőtti AH64D szinten semmi szégyenkezni való nincsen. Mai napig pl. az EU nem tud olyat gyártani, ami hozná azt a szintet, és még megbízható is lenne. Van Tiger/Tigre ami azért a sikeres konstrukciótól messze van, meg az Olasz Mangusta, ami azért egy kategóriával kissebb/gyengébb.
Én Oroszországot pont nem látom nagy elmaradásban harci heliben, azért a Ka-52 állítólag elég jól el lett találva, a Vikhr sem szar fegyverzet rajta, a Mi-28 vonal meg vagy felnő a feladathoz a folyamatos pofozgatással, vagy szépen kiszorítják őket a jövőben a Kamov termékek.

Heliknél NINCS 30 éves elmaradásuk szerintem senkitől, pláne nem a Kínaiaktól.
Európai harcihelik szintén jókora késéssel megvalósult gépek,akárcsak a Mi28.Ugyanazért,a pénzhiány miatt.Az oroszoknak nem volt,az európaiak nem akartak rá költeni.Különben a Mi28/Ka50 az AH64re adott válasz,éleve évtizedes késéssel.(Nameg mert afgánban kiderült,a Mihu nem is olyan nagyon jó)Na,a mi hazai szinvonalunkon még az is sokat lendit,ha VM szintre korszerüsitve jönnek vissza a Mihuk.De sajna a hirek csak nagyjavitásrol szólnak.Kina meg most jön fel.És van pénzük.WZ-10 eleve felülmulja az európai szintet,pedig európai techhnológián alapszik.Több heli/konvertipplán programot is elinditottak.Nem az orosz mérnöökök tudásával van a baj,hanem az ipar,és az orosz állam teljesitményével.Ha visszanézzed a meg nem valósult orosz helitervezeteket,élképesztően merész,előremutató terveket találsz.

• Tetszik
Reactions: deze75

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 133
3 295
113
89ben jelent meg az első Top Gun ujság,már abban szerepel az AH64D(najó,akkor még nincs hadrendben.De a Mi28NM is vagy 10éves program).Különben mint irtam,az egéész Szu,mostmár orosz helikoterfejlesztés lefagyott a 90es években.

Európai harcihelik szintén jókora késéssel megvalósult gépek,akárcsak a Mi28.Ugyanazért,a pénzhiány miatt.Az oroszoknak nem volt,az európaiak nem akartak rá költeni.Különben a Mi28/Ka50 az AH64re adott válasz,éleve évtizedes késéssel.(Nameg mert afgánban kiderült,a Mihu nem is olyan nagyon jó)Na,a mi hazai szinvonalunkon még az is sokat lendit,ha VM szintre korszerüsitve jönnek vissza a Mihuk.De sajna a hirek csak nagyjavitásrol szólnak.Kina meg most jön fel.És van pénzük.WZ-10 eleve felülmulja az európai szintet,pedig európai techhnológián alapszik.Több heli/konvertipplán programot is elinditottak.Nem az orosz mérnöökök tudásával van a baj,hanem az ipar,és az orosz állam teljesitményével.Ha visszanézzed a meg nem valósult orosz helitervezeteket,élképesztően merész,előremutató terveket találsz.
Mennyivel korrektebb és építőbb válasz....így légyszíves legközelebb is......köszönöm