Mi-28 Havoc (Mil, Szovjetunió)

Az a legkevesebb,hogy szöget szórt...amikor észrevette Szása,hogy simán elkapom őket kiborította az egész zsákkal :D

Hamarosan megkezdodik a Mi-28NM (modernizált)tesztelése.
http://ria.ru/defense_safety/20150526/1066572738.html

Tehát olyan lesz mint az apach-nál a Apache Block 3?

Mert ez semmi extra! Ezalatt nem lesz nagyobb sebesség

Na meg tudtommal a sisakcélzó is lesz meg új rakéta.

Mi-28NM
MI-28NM_01.jpg

Jól van boki:DD kicsit elkéstél! Április elseje már elmúlt

Amúgy meg De csira! az a valami

Ez a koncepcio, hogy milyen lesz a valóságban 2015 év végéig meglátod!

boki
május 26., 20:26

Azt a képet a betegesen orosz fanok még lájkolták is gondolván biztos hogy "Amán kemény !"

Csak azt az 1m-nél is vaskosabb faroktörzset észre sem vették.

Amúgy boki sebesség növelés lesz?

Mert újdonságnak a mi-28 továbbfejlesztésénél az számítana ha tolólégcsavart kapna + koalixiás rotor .

Ha elérné az 500 km/h le a kalappal előtte.

Roni

Ismét kevered a dolgokat....
A koaxiális rotor a Kamov helikopterek jellegzetessége.(toluk lopta vagy szerezte a koncepciot a Sikorski is)

A kép egy koncepcio-mindenki tudja, hogy nem valódi helikopter.
Te írtad, hogy 600 km/h sebességgel fog repulni(mert azt olvastad).
Megint valami futurisztikus helikoptert vársz(mint az Armatánál)
:))
A sebessége tobb lesz mint elodjének, de az orosz gyorshelikoptereket csak 2018 tájára igérik , amihez új hajtomuveket fejlesztenek.
Milyen hajtomuvet tesznek a Mi-28NM-be , hogy elérje a 600 km/h sebességet, ha még nincs kész?! :))

A koaxiális rotor a Kamov helikopterek jellegzetessége.(toluk lopta vagy szerezte a koncepciot a Sikorski is)

Azért ha jobban megnézed semmi köze a Sikorsky rendszernek a Kamovéhez.

Az nem jellegzetesség hanem képességnövelés .

Ugyan is:

A koaxiális helikopter jellegzetessége, hogy két, egymással szembeforgó főrotorja van, így nincs szükség kiegyenlítő farokrotorra.

Helyette lehet tolólégcsavar .

Előnye a könnyebb vezethetőség, a kiemelkedő manőverezőképesség, a nagyobb emelőerő, a kis szélérzékenység, a rövidebb hosszméret, a kisebb rotorlapát-átmérő, a csendesebb üzemmód és az alacsony vibrációszint.

Roni
Mégegyszer megismétlem.
A Kamov épít koaxiális rotorú helikoptereket a Mil nem.

<blockquote>A koaxiális rotor a Kamov helikopterek jellegzetessége.(toluk lopta vagy szerezte a koncepciot a Sikorski is)

Azért ha jobban megnézed semmi köze a Sikorsky rendszernek a Kamovéhez.
</blockquote>

Nem azt írtam,hogy lemásolta, hanem,hogy megszerezte a gyors helikopteres Kamov koncepciót , tanulmányt a 90-es évek elején.
Lásd a Sikorsky Raider topikban AO hsz-t a linkkel.

Hamarosan megkezdodik a Mi-28NM (modernizált)tesztelése.
http://ria.ru/defense_safety/20150526/1066572738.html

"A Russian Helicopters helyettes vezetője a napokban arról nyilatkozott, hogy rövid időn belül megkezdődhetnek a legfejlettebb amerikai AH-64 Apache-al összemérhető képességű, gyökeresen modernizált Mi-28-as csatahelikopter tesztjei
A Mi-28-as jelentősen továbbfejlesztett változatán már évek óta dolgozik a Mil tervezőiroda. A gépre nagy szükség is van, hiszen a Mi-28-asok jelenlegi változata, melyből már viszonylag nagy mennyiség repül az orosz hadseregben, sok kívánnivalót hagy maga után: hiányos például a gép önvédelmi képessége, mivel a szokásos kiszórható infracsapdákon kívül mással nem rendelkezik, a szériapéldányokról hiányzik a főrotorok fölötti radargömb, továbbá a pilóták sincsenek felszerelve sisakcélzóval.

A rövidesen bemutatkozó NM változat a tervek szerint mindezen hiányosságokat ki fogja majd küszöbölni, sőt, a mostani nyilatkozatból az is kiderült, hogy a gép már drónokkal is képes lesz együttműködni, hasonlóan a legújabb Apache változathoz. Az újgenerációs Havoc a hálózat-centrikus hadviselés követelményeit is kielégíti majd, képes lesz célkoordináták, felderítési információk, videók megosztására az adott hadszíntéren tartózkodó egyéb földi és légi egységgel."
(Aerotech)

Azt magyarázza már el nekem valaki,hogy miért nem integrálták a KA-52 védelmi rendszereit(L370-5 President-S)?

Örülök, hogy fejlődik a Mi-28, de szerintem a Kamov-52 még a modernizált MI-28NM-nél is fejlettebb gép.
Szerintem a Mi-28-ból két ok miatt rendeltek az oroszok:
1. A MIl MI cégnek is jusson pénz, így képesek fejleszteni.
2. A Mi-28-at az oroszok kínálják exportra, míg szerintem a Kamov Ka-52 nem exportpiaci termék. Így devizát csak a Mi-28 után látnak az oroszok.

De önmagában, mint helikopter (és fegyverrendszer) a Ka-52 szerintem jobb konstrukció.

Örülök, hogy fejlődik a Mi-28, de szerintem a Kamov-52 még a modernizált MI-28NM-nél is fejlettebb gép.
Szerintem a Mi-28-ból két ok miatt rendeltek az oroszok:
1. A MIl MI cégnek is jusson pénz, így képesek fejleszteni.
2. A Mi-28-at az oroszok kínálják exportra, míg szerintem a Kamov Ka-52 nem exportpiaci termék. Így devizát csak a Mi-28 után látnak az oroszok.

De önmagában, mint helikopter (és fegyverrendszer) a Ka-52 szerintem jobb konstrukció.

Más a szerepkoruk. Míg a Ka-52 felderíto-harci helikopter, a Mi-28N "csak" harci helikopter("repulo tank") erosebb páncéllal mint a Ka-52.

.<i>...a Kamov-52 még a modernizált MI-28NM-nél is fejlettebb gép. </i>
Szerintem ez egy kicsit túlzás, de megértem, hogy jobban tetszik a Ka-52, ahogy Viktor Bondarev az orosz légiero prancsnoka is nyilatkozta tegnap a " az Alligátor legszebb helikopter a világon"

Egyébként már a Ka-52 modernizációját(új elektronika fejlesztése) is megkezdték .

NM változat a tervek szerint mindezen hiányosságokat ki fogja majd küszöbölni, sőt, a mostani nyilatkozatból az is kiderült, hogy a gép már drónokkal is képes lesz együttműködni, hasonlóan a legújabb Apache változathoz. Az újgenerációs Havoc a hálózat-centrikus hadviselés követelményeit is kielégíti majd, képes lesz célkoordináták, felderítési információk, videók megosztására az adott hadszíntéren tartózkodó egyéb földi és légi egységgel."

Ennek mi köze egy "új generációs" helihez? Úgy lényegében semmi!

" a gép már drónokkal is képes lesz együttműködni"

Csak Drón nincsen:DD

Elég hoki!