Hiába kritizáljátok a mi-28nm gépet a ka-52 szemben .
A ka-52 lövésze nem fogja azt átélni hogy a fejmozdulatával irányítja a géppityut és megsorozza a népet mint az apache felvételei is mutatják. Erre nem gondoltok?
Nézd Roni, azt hiszem némileg figyelmesebben kéne olvasnod, és akkor jobban megértenéd amiket leírunk,mert akkor nem írnál ekkora marhaságokat,mint amiket időnként szoktál és most is sikerült.
1. Nézd át ki miket írt! A Mi-28NM-et senki nem kritizálta, legfeljebb a kinézete miatt,de az meg olyan,hogy valakinek vagy tetszik, vagy nem. Nekem például semmi bajom a Mi-28N kinézetével. Viszont az a gép egy prototípus. Még soha, sehol, semmilyen alakulatnál sem repült. Mindössze a gyári tesztelése kezdődött meg.Éppen ezért nem lehet a teljesítményéről pro és kontra véleményt mondani, mert még nem egy befejezett típus,hanem csak a gyári tesztprogramja elején tart. Majd ha a gyáriak úgy ítélik meg, hogy átadják állami tesztelésre(lehet,hogy ez még akár egy vagy több év is lehet),és onnan elkezdenek jönni az infók, hogy miként teljesít, akkor lehet róla valamit mondani érdemben. A csapatpróbán, majd a szolgálatban és persze éles harci körülmények között derülnek ki egy típus igazi képességei.
2. A többiek és én is a Mi-28N típust kritizáltuk, nem az NM variánst. Ismert tények, események,katasztrófák és a Kamov Ka-52 javára mutatkozó képességbeli különbségek alapján fogalmaztuk meg a géppel szembeni kritikánkat. Arra is felhívnám a figyelmedet, hogy a kritikusok között van egy szervezet, amit úgy hívnak, hogy az Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma. Ők is kritizálták a Mi-28N-t, mert nem tudja azt, amit az ígéretek szerint tudnia kéne.Úgy gondolom, hogy az orosz Védelmi Minisztérium mint mindkét típus alkalmazója, bármelyikünknél többet tud mindkét típusról.Így ha nekem, vagy a többi fórumozónak nem hiszel, akkor legalább nekik kéne hinned, mert bármelyikünknél kompetensebbek a témában,még akkor is, ha jelen esetben épp a kedvenc típusodat is kritizálják.
3. "A ka-52 lövésze nem fogja azt átélni hogy a fejmozdulatával irányítja a géppityut és megsorozza a népet mint az apache felvételei is mutatják. Erre nem gondoltok?"
ŐŐŐ( csak hogy klasszikusokat idézzek). Gondolom hobbi szinten sem repülsz semmilyen repülőeszközzel, így valószínű nem találkozhattál vadász/harci helikopterpilótákkal(többen is repülnek közülük vitorlázón, motorosgépen, civil helikoptereken a szabadidejükben) úgy,hogy hosszabb ideig tudnál velük beszélgetni kötetlenül.
Én annyiból szerencsés vagyok,hogy ez nekem megadatott( ez nem önreklám akart lenni). A beszélgetések tapasztalata(magyarok+1 orosz pilóta) bizony azt hozták, hogy egy emberből nem azért lesz vadász/ harci helikopter pilóta, fegyverrendszer operátor,hogy ő az "apache módjára megsorozhassa a népet a "géppityuval" ". Hanem azért, mert egyszer,vagy többször életében repült utasként, megtetszett neki, és rájött, hogy ő azt akarja csinálni egész életében,hivatásként. A REPÜLÉS szeretete miatt mennek oda, nem azért,hogy ölhessenek! 99,9999 %-uk pontosan azért szurkol,hogy ilyen szituációba soha ne kerülhessen!
Az sincs sehol megírva, hogy ne kaphatná meg a sisakcélzót a Kamov is. A KRET szállít a Mil és a Kamov számára is elektronikát,így pedig az Allesmor által leírt módon akár ő is részese lehet ennek az "élménynek"...