MiG-29 / MiG-35 Fulcrum (Mikojan-Gurjevics)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Lupus80

Well-Known Member
2020. december 20.
239
651
93
Jól mutatna, de hidd el, ez is elég drága mulatság, viszont nem unatkozunk. A 29-es olyan problémakör, mint a Szu-22, vagy a MiG-23, mindenből eggyel nagyobb kell hozzá. Daru, tréler, útvonalengedély, szereléshez ember, hajtóműből kettő, alkatrész meg nincs. Ráadásul a 29-es bár nem egy Szu-27-es, magyar viszonylatban terebélyes madár.
Az első részében tudok segíteni ha 1szer kellene
 
 • Imádom
Reactions: bel

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 312
68 505
113
Mivel a BKC-nek nincsen 29-et repülő alakulata a Krím közelében, ez szerintem kétféle képen lehetséges (már ha pontos az infó, nem tévedés):
 • vagy a krasznodari repülőtiszti iskola alárendeltségébe tartozó Armavirról és Kushevszkajáról lett átirányítva pár UB, mert ott a gyakorlati képzésre - más gépeken kívül - van vagy 40 db kétüléses. Igaz, hogy nincs radarja, de infrás rakétákat és gá-t használhatnak, ha kapnak rávezetést a földről, vagy a levegőből (A-50, MiG-31BM).
 • vagy használhatóvá tették a Belbekben tárolt, 2014-ben zsákmányolt ukrán 29-eseket. (9-10 db) Erről, mármint a repképessé tételük szándékáról már 2021-ben voltak hírek, állítólag 1 el is készült még abban az évben.
Tegnap ismét volt egy orosz Míg 29 bevetés. Egy gep, drónok ellen a Krimnel. Haditengerészeti változat volt megnevezve.
 

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
476
1 869
93
Tegnap ismét volt egy orosz Míg 29 bevetés. Egy gep, drónok ellen a Krimnel. Haditengerészeti változat volt megnevezve.
Akkor lehoztak pár K-t Novofedorovkára Szeveromorszkból. Igazuk van, legalább a hordozó nélkül maradt gépek pilótái is szagolnak egy kis puskaport!
Akkor már a Szu-33-asok feltűnésén sem lepődnék meg.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 712
80 075
113
Akkor lehoztak pár K-t Novofedorovkára Szeveromorszkból. Igazuk van, legalább a hordozó nélkül maradt gépek pilótái is szagolnak egy kis puskaport!
Akkor már a Szu-33-asok feltűnésén sem lepődnék meg.
Annyira elavult gépet a közelébe nem viszenk Ukrajnának.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 712
80 075
113
Nagyon szerintem nem kell rajta csodálkozni, a Szu-33 a késő 80-as évek szovjet színvonala, minimális korszerűsítést kaptak csak, míg a MiG-29K-k fedélzeti rendszerei, radarja, számítógépei sokkal frisebbek.
Nem is montam, hogy kell csodálkozni.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 464
11 536
113
Itt a fórumozók között vannak, akik tavaly tavasz óta - a hivatalos kommunikáción felül - infókkal rendelkeznek az orosz haditechnikai eszközök rendszereinek állapotáról, színvonaláról, fejlesztéseiről!?:eek:
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 120
82 882
113
bnyH3clg-sQ.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 120
82 882
113
A hír hitelességét némileg ronta a publikációhoz felhasznált fotó....
Igen, a Military Watch Magazine-től(MWM) átvett anyaghoz MiG-29-es illusztrációt raktak. Ez már megszokott dolog, hogy a mezei újságírók szerte a világban nem ismerik a haditechnikát.


Megtennéd, hogy hozzábiggyesztesz ehhez valami magyarázószöveget?
A második sorban ott a hivatkozás(latin betükkel) Military Watch Magazine.
 
 • Tetszik
Reactions: Faboo78

Faboo78

Well-Known Member
2018. január 4.
268
1 038
93
Igen, a Military Watch Magazine-től(MWM) átvett anyaghoz MiG-29-es illusztrációt raktak. Ez már megszokott dolog, hogy a mezei újságírók szerte a világban nem ismerik a haditechnikát.A második sorban ott a hivatkozás(latin betükkel) Military Watch Magazine.
Ilyenek az újságírók... :)

MWM-nél legalább a fotót eltalálták....
 
 • Tetszik
Reactions: boki