MiG-29 / MiG-35 Fulcrum (Mikojan-Gurjevics)

Mig-29 KUB leszállás a Vikramadatyjára
https://www.youtube.com/watch?v=8c2kcU0_mng

Kiváncsi vagyok, hogy tényleg Egyiptom lesz e az 50 új Mig gazdája, és ha igen, honnan lesz nekik rá pénzük, gondolom nem Szaudi vagy USA pénzből fogják megvenni...

Kiváncsi vagyok, hogy tényleg Egyiptom lesz e az 50 új Mig gazdája, és ha igen, honnan lesz nekik rá pénzük, gondolom nem Szaudi vagy USA pénzből fogják megvenni...

Különösen, hogy vettek Rafalet, Mistralt, Ka-52, rakétákat, és még ki tudja mi mindent, tárgyalnak egy csomó orosz Szuhoj Superjetre.... Most ez a nagy mennyiségű MIG-29, de vannak F-16 gépek is, van ott minden, de a gazdaságuk meg nulla. Miből fizetik ki? de mondjuk a szaudiak strómanjai, oké. De ennél is érdekesebb kérdés, hogy mire kell nekik ez a rengeteg össze-vissza vásárolt fegyver? Nem látszik benne semmi tervszerűség.

Az én verzióm, hogy egy borzasztóan korrupt egyiptomi vezetés a cégektől kapott kenőpénzekre játszik, majd eltűnnek, a hihetetlen adósságot meg hagyják maguk mögött.

Nekem olyan "vad ötleteim" is vannak néha, hogy arra kapják valakitől a zsetont, hogy vásároljanak össze mindenféle technikát, és cserébe akitől kapják rá a tőkét, az bele-bele kukkant, mondjuk a Rafale, vagy Mig-29M-be. Azzal együtt, a TE verziód a legesélyesebb, persze, Capslock úr...

Nekem olyan "vad ötleteim" is vannak néha, hogy arra kapják valakitől a zsetont, hogy vásároljanak össze mindenféle technikát, és cserébe akitől kapják rá a tőkét, az bele-bele kukkant, mondjuk a Rafale, vagy Mig-29M-be. Azzal együtt, a TE verziód a legesélyesebb, persze, Capslock úr...

Az összevásárolt cuccokban egyetlen közös van, mindegyik komoly bajban lévő program, és így mindegyik gyártója bármire képes lehet az eladásért.

Hát azért ez így erős szerintem. Rafale-nak elég jól fellendült az ázsiója, Mig-29ből is fogyogat azért, India, saját piac pont arra elég, hogy rolót nem kéne lehúzni enélkül sem. Persze egy 50 db os megrendelés mindig jó.

"Ezáltal mindkét üzem a baranovicsi és a nyizsnij novgorodi gyártó kapacitása teljes mértékben ki lesz használva 2020-ig. Az üzlet pontos értékéről nem közölt adatokat."

Baranovicsi az nem fehérorosz? Ott gyártanak 29-est? Eddig úgy tudtam, hogy Luhoviciben (moszkvai terület) és Nyizsnij- Novgorodban gyártják őket.

"Ezáltal mindkét üzem a baranovicsi és a nyizsnij novgorodi gyártó kapacitása teljes mértékben ki lesz használva 2020-ig. Az üzlet pontos értékéről nem közölt adatokat."

Baranovicsi az nem fehérorosz? Ott gyártanak 29-est? Eddig úgy tudtam, hogy Luhoviciben (moszkvai terület) és Nyizsnij- Novgorodban gyártják őket.

Természetesen Luhovicit akartam írni. Késo éjszaka írtam már félálomban...:)

Tbilisziben nem gyártották ?
Ott is volt egy MIG gyár, ha jól emlékezem.
Vagy nem ?

Tbilisziben akkor volt MiG-gyár, amikor még Szovjetúnió volt. Ma meg már Oroszország van, na és Tbiliszi így külföldre került, Grúziába. Kétlem, hogy egy orosz MiG-et kiadnának bérbe gyártani külföldre :-).

<blockquote rel="sidewinder1">"Ezáltal mindkét üzem a baranovicsi és a nyizsnij novgorodi gyártó kapacitása teljes mértékben ki lesz használva 2020-ig. Az üzlet pontos értékéről nem közölt adatokat."

Természetesen Luhovicit akartam írni. Késo éjszaka írtam már félálomban...:)</blockquote>

Közben javítva lett a hírben. Szemet is szúrt, hogy boki elírta véletlenül, nem tudom miért maradt végül hibásan benne.

12705653_969055056475649_9084505180465549463_n.jpg