MiG-29 / MiG-35 Fulcrum (Mikojan-Gurjevics)

Ez bevett dolog műrepülésnél? (sajnos csak elég rossz képek lettek róla, mert messze volt)
Igen. Svájci Hornet pilóta Kecsón pl. laposdugó pörgés szerűséget adott elő és így tolta ki a gépet, de van olyan harand szerű manőver, ahol nem visszeséssel fejezik be a manővert, hanem a hajtóművel pályacsúcson így forgatják át a gépet.

A Mig-29K/KUB érkeznek Szeveromorszk-3 ba.
28032929681_59c90cb5ec_o.jpg

Ezúton szeretnék gratulálni annak, aki úgy írt a mai Hírhalomba az indiai MiG-29K/KUB-okról, hogy fogalma sincs, mit jelent az a szó, hogy selejtes. :D
http://htka.hu/2016/07/11/htka-hirhalom-2016-28-het/

De ha nem tudnak alkatrészt beszerezni az indiai gépeknek cdak indián keresztűl, akkor az orosz gépekhez hogy szerzik be, egyáltalán hogy halad az orosz KKubok gyártása átadása?
Bár gondolim az a pár darab amivel a hordozó sziriához evickél még a szankciok előtt készült.

Ezúton szeretnék gratulálni annak, aki úgy írt a mai Hírhalomba az indiai MiG-29K/KUB-okról, hogy fogalma sincs, mit jelent az a szó, hogy selejtes. :D
http://htka.hu/2016/07/11/htka-hirhalom-2016-28-het/

Ehh megelőztél. Most akartam megreklamálni.

Próbáltam összeszedni valami lényegi infót a MIG-29 S(9.13)-ről és a beépített elektronika képességeiről de azon kívül,hogy fejlesztettek a radar zavarvédelmén,alkalmassá tették az R-77 kiszolgálására a radart(itt nekem az a fura,hogy 85-ben még nem volt R-77)és a megnövelt gerincbe beépített elektronikai zavarórendszer került semmit nem találtam(bár itt is találtam olyat,hogy talán az S export verzióba nem került beépítésre ECM hanem üzemanyag van a helyén).Az lene a kérésem,hogy aki tud ennél többet is az ne tartsa magába és osza meg velem meg úgy általában azal akit érdekel a 29-es.

De ha nem tudnak alkatrészt beszerezni az indiai gépeknek cdak indián keresztűl, akkor az orosz gépekhez hogy szerzik be, egyáltalán hogy halad az orosz KKubok gyártása átadása?
Bár gondolim az a pár darab amivel a hordozó sziriához evickél még a szankciok előtt készült.

Az ukrán szankciós játék miatt a Mig-29K/KUB gépek nem teljesen kész állapotban kerulnek leszállításra Indiába. Az egyes ukrán alkatrészek kerulo úton kerulnek Indiába, ahol a GOA-i bázison kerulnek beszerelésre.
Az orosz Mig-29K/KUB gépek kizárólag orosz alktrészekbol vannak legyártva.

Próbáltam összeszedni valami lényegi infót a MIG-29 S(9.13)-ről és a beépített elektronika képességeiről de azon kívül,hogy fejlesztettek a radar zavarvédelmén,alkalmassá tették az R-77 kiszolgálására a radart(itt nekem az a fura,hogy 85-ben még nem volt R-77)és a megnövelt gerincbe beépített elektronikai zavarórendszer került semmit nem találtam(bár itt is találtam olyat,hogy talán az S export verzióba nem került beépítésre ECM hanem üzemanyag van a helyén).Az lene a kérésem,hogy aki tud ennél többet is az ne tartsa magába és osza meg velem meg úgy általában azal akit érdekel a 29-es.

Az ECM jellemzően az a dolog, amiről a legkevesebb dolgot lehet sajnos megtudni. Hogy az exportált 9.13-asokban van-e nem tudom. Nem lepődnék meg ha például a Szudáni gépekből kihagyták volna

A 9.13S nem export verzió. Alapvetően totál kaotikus a neten elterjedt jelölés rendszer. Elvileg az 9.13SE-nek kellene az exportverziónak lennie.

Az R-77-est a 9.13-as változat nem hordozta. A 9.13S verzió volt alkalmas a R-77-es bevetésére. A nyolcvanas évek végén repült két prototípusa - ezen a fórumon van kép is az egyikről -, majd 1993-tól szállították és a legendárium alapján egy századnyi került az Orosz Légierőhöz, de a hadrendbe állító tesztek pénz hiányában elmaradtak. A többi 9.13SE néven került Szudánba és Burmába.

A kilencvenes évek közepétől a gyárban maradt 9.12-esek később exportált példányait és több a nyolcvanas években gyártott és korábban exportált 9.12-est és 9.13-ast is elláttak ezzel a képességgel. Ezek elvileg 9.12SE és 9.13SE lettek. Bár persze a marketing - mint mindenhol - mindenféle csoda jelölésekkel látta el ezeket a korszerűsített példányokat.

Galcom

Ha jól értem akkor az S az orosz légierő verziója amiből talán van/volt nekik vagy kettő darab?Ha igen akkor mi a különbség a 9.13 és a 9.13 S közt az R-77 integrálásán(de legalábbis a gépet felkészítették a használatára)kívül természetesen.A sima 9.13 is rendelkezik megnövelt zavarvédettségű radarral és ECM rendszerrel(orosz légierő példányai)?

Galcom

Ha jól értem akkor az S az orosz légierő verziója amiből talán van/volt nekik vagy kettő darab?

Állítólag egy század, de a plusz képessége nem lett használva, csak teszt alakulatnál repül/t.

Galcom

Ha igen akkor mi a különbség a 9.13 és a 9.13 S közt az R-77 integrálásán(de legalábbis a gépet felkészítették a használatára)kívül természetesen.

Elvileg semmi.

Galcom

A sima 9.13 is rendelkezik megnövelt zavarvédettségű radarral és ECM rendszerrel(orosz légierő példányai)?

Azt mondják. De ez az ami nem publikus. :)