Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
kelepisti
Én meg azt sajnálom, hogy egyesek azt nem értik, hogy ez a gép a 4.genek között a BVR harc királya. De talán ha megszemélyesítjük ezeket a gépeket akkor talán jobban érthető lesz a dolog.
Az F-15 és a Szu-30 olyanok, mint két 180 cm körüli 90 kg-os boxoló. Technikásak, gyorsak, atletikusak.
Viszont a MIG-31 egy batár nagy 230 cm magas, 160 kg-os markos parasztgyerek, aki nem mellesleg olimpiai bajnok középtávfutó!
Persze ilyen ember nincs, de a mi MIG-31-esünk ennek felelne meg.
Mindig ő üt először, mert neki a legnagyobb az ütőtávja.
Ha betalál az 1 ütésből KO.
Ha nem talál be akkor meg elszalad, azt érd utol ha bírod XD
Gyakorlatilag ő kontrollálja a csata teret, hiszen megvan azon képessége, hogy mindig megválassza azt, hogy mi történjen. Nála van a kontroll, ő dönt mindig harc és futás között.
Ezzel szemben az F-22 raptor mondjuk egy sunyi kokeró, aki a kocsma félhomályában hátulról szurkálja meg a másikat, akkor amikor az nem is számít rá.
Tény, hogy a felsoroltak közül ő a leghatékonyabb
De komolyra fordítva a szót, a 4. gen gépek között valószínűleg a MIG-31 a leghatékonyabb BVR harcos, ugyanis szinte mindig képes úgy fellépni, hogy az erősségét kihasználja, majd ha nem jól állnak a dolgok akkor lelépjen és így elkerülje a fordulóharcot, amiben persze veszítene.
Ez nem azt jelenti, hogy minden másik gépet képes lelőni, sőt szerintem ha 4 indításból 1-el találna az már jó lenne!
Viszont ha indít 4 rakétát és egy sem talál akkor egyszerűen kifordul és elhúz. Az ellenfél pedig semmit sem tud kezdeni ezzel.
Szóval egy valós háború során a MIG-31-esek kevés vadászgépet lőnének le, de még kevesebbet veszítenének! És ez hosszú távon sokat számítana.
Laiki
Jól kifejtetted azt amit én rövidebben írni akartam!
Simán előfordulhat olyan helyzet, a MIG-31 valós harci repülési profilja esetén, hogy az R-33-már célhoz ér, mire az ellenség egyáltalán indítaná az AIM-120-at!
Az F-22 Raptorral viszont tényleg nem tud mit kezdeni a MIG-31. Arra nem tud lőni amit nem lát.
Amúgy én máig nem találtam infót arra, hogy BM/BSzM gépek megkapták volna a MiG-31M-ek Zaszlon-M radarját. A MiG-31M-nek ugyanis teljesen más volt az orrkúpja, így gyanítom, hogy magának az antennának nem nőt meg az átmérője, csak néhány modul került cserére.
Valaki leírná ezt a radar mizériát?Hogy lehet az,hogy nem az M gépeket modernizálják ha azoknak jobb a radarjuk?