Som tuggya. Nézd meg a másik topikban.Minek a roncsa, a légvédelmi rakétáé vagy a cirkálórakétáé?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Som tuggya. Nézd meg a másik topikban.Minek a roncsa, a légvédelmi rakétáé vagy a cirkálórakétáé?
Hát, az utolsó bekezdéssel egyetértek.melyeik? miert nem irod mindgyart le ha mar annyira informalt vagy es a ruszki propagandat tolod itt naprol napra?
amugy meg nem a patriot a szar hanem az aki hasznalta..ugyan igy mondhasuk hogy a pantsir is egy rakas szar mert a zsidok szetkurtak. de ugye ezt nem mondja egy epp eszu ember sem mert tudja hogy az idiota szirek kialtak vele a mezo kozepire + otthagytak es elmentek cigizni.
Ugy van ez az arabokkal is..ki tudja mit csinaltak. Egy arab orszagban sem lattan normalis katonat..ha nincs orosz,amcsi stb tanacsado aki figyeli oket egy szart sem er a legmoderneb tehnologia sem az arabok keziben.
melyeik? miert nem irod mindgyart le ha mar annyira informalt vagy es a ruszki propagandat tolod itt naprol napra?
Ha nincs védelem, akkor ennyi. Ha a Patriot más irányba nézett, akkor semmi sem állította meg a drónokat és CM-et....Nem értek hozzá csak kérdezem, ennyi elég lenne egy sikeres támadáshoz?
Látom beszedtél valamit vagy teljesen haditechnikai analfabéta vagy. A rendszerek neve oda van írva a Google müholdképre.
Milyen ruszki propagandáról beszélsz ember , amit írsz 1 bites gondolkodásra utal.
Mi az a rengeteg hűtőventillátor az elején? Ez a radar is folyadék hűtéses ?Út a 360 fokos tűzívű Patriot felé, új radar.
https://www.c4isrnet.com/digital-sh...heon-goes-big-with-patriot-radar-replacement/
Sajnos röntgen szemem nincs, de igen, levegő-folyadék hőcserélőnek tűnik. Mivel -50/-50 C üzemi tartományban kell működni gondolom sivatagi körülmények közé kell a hűtőfelület. Hideg időben sanszosan a ventik töredéke működik.Mi az a rengeteg hűtőventillátor az elején? Ez a radar is folyadék hűtéses ?
Most már csak azt nem tudom hogy az Oroszok mit csinálnak a hővel mert az ő radarjaikon még nem láttam ilyen masszív hűtő egységeket...Sajnos röntgen szemem nincs, de igen, levegő-folyadék hőcserélőnek tűnik. Mivel -50/-50 C üzemi tartományban kell működni gondolom sivatagi körülmények közé kell a hűtőfelület. Hideg időben sanszosan a ventik töredéke működik.
(Ahogy a hűtőtornyoknál erőműveknél.)
Most már csak azt nem tudom hogy az Oroszok mit csinálnak a hővel mert az ő radarjaikon még nem láttam ilyen masszív hűtő egységeket...
A Haditechnikai összefoglalóban levő rész most is releváns. Kiegészítendő azzal, hogy vannak ezek az új rakéták...Lassan egy hozzáértő szaktársnak kéne csinálni egy Patriot ismertetőt az új generációrol.Nekem az jön le,hogy ez egy teljesen más rendszer lett.Képességeiben,technikájában lassan már köszönő viszonyban van csak az eredetivel.Ruszkik már rég másik nevet adtak volna neki,ennyi fejlődés után
Most már csak azt nem tudom hogy az Oroszok mit csinálnak a hővel mert az ő radarjaikon még nem láttam ilyen masszív hűtő egységeket...
ARH rakéta,ez maga után vonja,hogy más ARH rakéta is illeszthető a rendszerbe,pl a Skay Ceptor.A széttelepithetőséget a területvédelem növelésére.Hálozatos együtműködés nem saját radarral,rejtet késszenléti telepithetőség.Vegyithető a NASAMSsal,rendszerszinten.StbA Haditechnikai összefoglalóban levő rész most is releváns. Kiegészítendő azzal, hogy vannak ezek az új rakéták...
https://forum.htka.hu/threads/mim-104-patriot.356/page-19#post-596147
...meg talán lesz hozzá az új radar. ARH rakétával és erős radarral ez jó közelítéssel egy Vityaz szerű rendszer lehet, ha nem csak adott szögbe állítható a linkelt radar, hanem 360 fokban mechanikusan legyen és ESA módon helyszögben.
Minden más elem marad a régi vagy csak reszelgetések.
Igen, ha kifizetik és kifejlesztik. Ne extrapolálj a végtelenbe.ARH rakéta,ez maga után vonja,hogy más ARH rakéta is illeszthető a rendszerbe,pl a Skay Ceptor.A széttelepithetőséget a területvédelem növelésére.Hálozatos együtműködés nem saját radarral,rejtet késszenléti telepithetőség.Vegyithető a NASAMSsal,rendszerszinten.Stb
Szóval szerintem harcászatilag ez már egy teljesen más rendszer.
Igen,hajlamos vagyok rá.De a harcászati alkalmazhatóság a lényeg,az meg igen nagyot változott.Ez harcászatilag egy NASAMS nagytestvér,BM elháritási képességgel.Igen, ha kifizetik és kifejlesztik. Ne extrapolálj a végtelenbe.
Ha jól értem arra gondolsz hogy a célpont a képen balról-jobbra halad.Ez meg Patriot lövészet távolodó cél ellen. A vízszintes osztás x10 km. Látszik a sebességvektoron, hogy távolodó célra tüzeltek és a rakéta elfogási pontja hol lesz. Tisztán látszik az végfázis irányítású ballisztikus rakéta koncepció.
Ha jól értem arra gondolsz hogy a célpont a képen balról-jobbra halad.
A képen mit jelentenek d0 (5 km-nél), d2 (25 km-nél), d5 (35 km-nél) és d4 (50 km-nél) pontok?
Kérdés: egy kevesebb mint 50 km-re lévő cél ellen miért lövik fel +80 km magasra a rakétát?
Egy patriot még sűrű légkörben is felgyorsul minimum M3-ra ami azt jelenti hogy az 50 km-es nem több mint 1 perc alatt lerepüli.
Ez idő alatt egy hangsebesség alatti cél nem tesz meg többet 15-20 km-nél.
???