Minden ami Francia hadsereg

Elvileg 2022+ ra írják. De igen, a 2 AT4 soknak tűnik nekem is...
Aztán , a rendfokozati jelzésböl ítélve, ez a tengerészgyalogság. Mondjuk tudomásom szerint minden harci raj/szakasz/század stb állománytáblája ugyanaz. Ha van érdeklödés rá, akkor megpróbálok összehozni egy posztot a Francia hadsereg rendfokozati jelzéseiröl. Kemény dolog lesz mert minden fegyvernemnek külön színei és tradiciói vannak, igazi katyvasz, én is rendszeresen eltévedek benne :)

Aztán , a rendfokozati jelzésböl ítélve, ez a tengerészgyalogság. Mondjuk tudomásom szerint minden harci raj/szakasz/század stb állománytáblája ugyanaz. Ha van érdeklödés rá, akkor megpróbálok összehozni egy posztot a Francia hadsereg rendfokozati jelzéseiröl. Kemény dolog lesz mert minden fegyvernemnek külön színei és tradiciói vannak, igazi katyvasz, én is rendszeresen eltévedek benne :)
Van rá érdeklődés:-)

u-Obtf-EEfx-twc9-N7-Ls-K2m8-KYctk-XVh-U6qrvbx-HPNUPg.jpg

Ennyit elég tudni, hogy ne küldd el az ezredest ha valamit akar.

Még 2001-ben...
Jól látszott a FAMAS körüli mizériában, hogy koncepció nélkül maradtak és nem tudtak a nemzetközi piacon a felszínen maradni.
Eleve már 2014-ben a kézifegyver-tenderen nem volt francia induló (Fabrique Nationale, HS Produkt, Heckler & Koch, Swiss Arms és a Beretta indult).
Nem úgy volt, hogy marad a FAMAS még sokáig? Én valami 10-15 év alatt lezajló cserére emlékszem...

Legalább egy licenc gyártást megszervezhettek volna a HK-kra - ahogy mi is tesszük a CZ-kkel.
Amekkora mennyiség nekik kell, még rentábilisebb is lehetne mint a mi gyártásunk.
A HK nem ad el licenszet. Hülye lenne, már 2 évig fullba tolják a Francia meg a Norvég tendert... ha eladtak volna valószínű mi is azt vettük volna, jelen pillanatban nincs jobb hadifegyver mint a HK416....

• Tetszik
Reactions: Aladeen
u-Obtf-EEfx-twc9-N7-Ls-K2m8-KYctk-XVh-U6qrvbx-HPNUPg.jpg

Ennyit elég tudni, hogy ne küldd el az ezredest ha valamit akar.
Igen , de ennél azért bonyolultabb :)
Komolyan, hatalmas katyvasz van. Maga a rendfokozat mindenhol ugyanaz, viszont a szín és a megnevezés változik. Például egy örmestert a gyalogságban, a tengerészetnél, a légierönél, az ellátó egységeknél nem ugyanúgy hívsz

Nem úgy volt, hogy marad a FAMAS még sokáig? Én valami 10-15 év alatt lezajló cserére emlékszem...
A FAMAS nak volt több javított változata. A legutóbbiak amik rendszerbe is álltak azok a FELIN programmal jöttek, kétes eredményekkel. Igazából ez a karabély váltás elég váratlan, de várt dolog volt, a FAMAS a régi formájában már eléggé elavult. Nem rossz, de messze nem a legjobb.

A HK nem ad el licenszet. Hülye lenne, már 2 évig fullba tolják a Francia meg a Norvég tendert... ha eladtak volna valószínű mi is azt vettük volna, jelen pillanatban nincs jobb hadifegyver mint a HK416....
Nem tudom, én nem estem hasra töle. Jó , igen, de nem egy csodafegyver.

Mondj jobbat amitől hasraestél?? :) ez is szilárd lövedéket lő ki amit a lőpor egesekor keletkező gázok tágulása hajt.... 5,56x45 kaliberben.... sok titok és újdonság nincs s benne viszont a minősége és a robosztussaga elsőrangú

Ugyan már, hiszen a Haenel Defence nyert először... ;)

FYI a H&K többségi tulaja valami lengyeles-nemetes nevű francia bankár, már legalább egy éve.

A HK416 és a BREN2 ára hogy aránylik egymához? Van erről elérhető infó?
Ha a civil piacot nézem egy Bren2 most bruttó 1M körül van újonnan... ha lehetne kapni a HK416 civil verziója az MR223 olyan 3000-3300eur körül van kiviteltől függően. De jelenleg nincs :) a Brenert ez az ár irreális... a HKert minden fillért megér... :)

Szerintem sem, bár én csak láttam párszor. Attól lett jó híre szerintem, hogy amikor valami szenátor raszoritotta a Pentagont, hogy teszteljenek rendesen, ne vakon rendelgessek az M4-et, akkor HKnmeg francia fegyverek nyertek, az M4 konkrétan utolsó lett...

Ugyan már, hiszen a Haenel Defence nyert először... ;)

FYI a H&K többségi tulaja valami lengyeles-nemetes nevű francia bankár, már legalább egy éve.
A német tenderen, ne keverd.... csak az volt a baj hogy bar jó fegyver a Haenel egy pár HK szabadalmat is hasznalt amit ugye rossz néven vettek :)

• Tetszik
Reactions: kamm
Ha a civil piacot nézem egy Bren2 most bruttó 1M körül van újonnan... ha lehetne kapni a HK416 civil verziója az MR223 olyan 3000-3300eur körül van kiviteltől függően. De jelenleg nincs :) a Brenert ez az ár irreális... a HKert minden fillért megér... :)
Nem hinném, hogy akkora különbség van köztük.