Mirage F1 (Dassault)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
44 305
56 305
113
Argentína 20 drb. F-1 -t vesz a spanyol légierotol. Ezekkel a gépekkel el tudja érni a Falkland-szigeteket is......
Részletesen itt:
http://www.express.co.uk/news/world/419522/Jet-fighter-threat-to-the-Falkland-Islands
 

igla

Member
2010. június 20.
80
0
6
Na, azért ezekkel a gépekkel nem gondolnám, hogy veszélyesek lennének a szigetekre :)
De a recept tipikus: nagy a szegénység, mértéktelen a korrupció, a gazdasági erők keveseknek hoznak irtózatos hasznit, a nép éppen lázadna, kell egy ellenség, és egy hozzá kötött ideológia. Bár a szigeteknek van gazdasági jelentősége, abból Argentína nem fog felvirágozni... De a feszültséget keltve növelni lehet a kontrollt az emberek felett.
 

sondor961

Member
2012. december 26.
556
3
18
Azért az anyahajóval épp nem rendelkező britek valószínűleg "nem örülnek" az üzletnek! /Hisz nem olcsó mulatság vadászgépeket állomásoztatni a szigeteken..../

"A szigeteknek van gazdasági jelentősége" - mert alattuk és a környező tengerfenék alatt jelentős olajmezők találhatók...!!! A '82-es háborúnak is ez volt a fő oka /az argentin gazdasági gondok elkendőzése és a "nemzet érzelmi felhergelése" mellett/.

És mivel a szigetlakók 99%-a továbbra is brit alattvaló akar maradni, abból az olajból tényleg nem lesz argentin gazdasági felvirágzás. A brit gazdaságnak azonban sokat segít, mert az Északi-tengeri készletek fogyóban vannak...!
 

Star Trek

Active Member
2010. április 19.
1 251
3
36
Azért azt se kell elfelejteni ,hogy Anglia és Spanyolország nincs jó viszonyban,lássd Gibraltári adó+ mesterséges zátony építés. ...
Nem lepődnek meg ,ha nagyon jó áron kapnák meg a képeket.
 

sondor961

Member
2012. december 26.
556
3
18
A jó ár borítékolható, hisz senki sem fizetne sokat néhány modernizált, 3. generácós gépért. Bár Argentínában, valamint néhány szegényebb országban még az is modernnek számít...!

Másnak meg nehéz lenne eladni...!!!
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
14 334
9 780
113
A britek 4 Tájfunt állomásoztatnak Faroklandon állandó jelleggel. Ez nagyobb erő egész Argentínánál.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
14 334
9 780
113
A 4 Tájfun mind a hármat pótolja. Meg az oda telepített radar. Ha jól emléxem, a Tájfunok leszállás nélkül repültek oda.
 

sondor961

Member
2012. december 26.
556
3
18
Gacsatnak igaza van!
A '82-es háború óta fő cél a szigetek védelme, melyhez 4 Typhoon elegendő. /1 repteret kell kb. fél napig - a többi érkezéséig - védeniük./
Anyahajó, strat. bombázó csak a szigetek /esetleges/ visszafoglalásához kellene. /Néhány Jump Jet (Harrier) persze jól jönne, mert egészen rövid kifutópályával is beérik..../

Jelenleg azonban Argentína nem is álmodhat a szigetek elfoglalásáról...!!!

/Jól emlékszel, több légi tankolással repültek át, még Ascension-szigetén sem szálltak le./
 

sondor961

Member
2012. december 26.
556
3
18
Törölték!
A cikkből kiderül, hogy Argentínának még 4. generációs gép vásárlására sem futja, nemhogy gyártásra...!!!
 

szittya88

Member
2010. október 23.
915
4
18
Köszi sondor961.
Nem tudtam hogy törölték. (Csak mert akkor hamarosan kiírnak egy tendert Kínai győztessel.) Mert eddig úgy volt hogy azért nem vesznek 4-genest mert a 80as évek végén mert majd egyből 5 geneset gyártanak. (A megspórólt pénzből...) De Kínaiak még tavaj ősszel beprobálkoztak (akkor is erre hivatkoztak de akkor már megfontólták a Kínai ajánlatot) Várom azért a fejleményeket Argentínából.
 

sondor961

Member
2012. december 26.
556
3
18
A fejleményekhez előbb az argentin gazdaságot kéne rendbe tenni, mert üres zsebbel nehéz vásárolni! - Nem véletlen, hogy Spanyolország, a régebbi Mirage-okat használó Argentínának ajánlotta fel eladhatatlan vadászgépeit...!
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
36 102
40 645
113
Azért ezek a Mirage F-1-ek nem olyan szarok ám,nem egy világverő gép de akkor is.
 

sondor961

Member
2012. december 26.
556
3
18
Igaz, ezek a "4. generációs képességekkel rendelkező" M változatok...!

De ha olyan jók lennének, vinnék őket, mint a cukrot...!!!