Mirage III / Mirage 5 (Dassault,Franciaország) / Nesher, Dagger (IAI,Izrael)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

HindTheBest

Member
2010. április 19.
163
0
16
Hát.Hát. 768 km 2x1300 l pótossal...Végig sasoltam az elődöket,rokonokat és ez jóval kisebb. Az ami hajtómű talán elvette a helyet az üzemanyagtól? Meg a fogyasztása is több lehet.
Hát mindegy, ettől még bevállhat, bár az argentínoknál a hatótávolság lényeges szempont lehet.
 
M

molnibalage

Guest
Az ilyen egy mérőszámos, fegyer és repprofil nélküli harszátai hatósugrarakkal ne fárasszuk egymást, mert értelmetlen. Egyébként ez nem rossz érték, ha hatósugár. A US Navy az F-35-től vár er 600 nm-tm ami 1080 km. Ehhez képest a 760 km az nem rossz egy ekkora géptől. Légiutántöltés nélkül ez F-16 kategória.
 

HindTheBest

Member
2010. április 19.
163
0
16
haver konkrétan így van:Combat radius: 768 km (415 nmi, 477 mi)(ground attack, hi-lo-hi profile, seven 500 lb bombs, two AAMs, two 1,300 L drop tanks)
Másrészt barátocskám lehetsz akár mekkora spíler de ha nem volt gyerekszobád akkor ne itt éld ki magad. Ha komplexusod van akkor menj más hova..Itt értelmes emberek próbálnak beszélgetni nem pedig okos tojások....
 
M

molnibalage

Guest
Jó, elzénést, kicsit durva volt. Viszont gőzom nincs, hogy mit sassolhattál végig, ha ennyire benézted...

Parancsolj, pár gép referenciának.
http://www.alternatewars.com/SAC/

Ha olyan tuti gép lenne nem cserélték volna le F-16-ra !

Mikor cseréltek le és milyen avionikájú Kfirt milyen repteljesíményű F-16-ra...? Így már leesik, hogy miért vágták ki...? Van egy paraméter, amiben kb. azonos a két gép, erre te egyből elkezdesz spilázni.

Attól, mert a Kfir harcászati hatósugara nem rossz a Kfir reptelesítménye soha nem éri el az F-16-ét, ahogy akkor az avionikája köszönőviszonyban sem volt. Ezért szabadultak meg tőlük anno.

Viszont, ha ez a durván felhúzott oroszlánt nézem és hasolítom az F-16A Block 1-hez, akkor bizony én nem az F-16A Block 1-gyel mennék csatába legyen bármilyen acélos is a repteljesíménye...

Valahol szomorú vagyok, hogy ezt még mindig magyarázni kell...
 

HindTheBest

Member
2010. április 19.
163
0
16
Mirage-okat nézegettem, ha jól emlékszem 1200 km-s hatótávval, de volt ami pótos nélkül volt...A linked egész jó, de sajnos vagy madár vagyok, vagy nincs Mirage...Az a baj hogy nehéz összevetni a típusokat mert a közölt értékek más terhelésekkel vannak megadva.(Mirage-okkal kapcsolatban mondom). Kellene egy szabvány...A belső tüzelőanyag kapacitás is egy jó támpont lehetne ha tudnám mennyi az annyi...De az biztos hogy mondjuk egy Falkland szigeteket csak kevés fegyverzettel érhet majd el a Kfir. DE majd megcáfolsz :)
 

sondor961

Member
2012. december 26.
562
3
18
A múltkori Mirage-os hír kapcsán már egyetértettünk, hogy Argentína nem is álmodhat a Falkland-szigetek elfoglalásáról...!
Vagy talán múzeumi gépekkel akarnak Typhoon-okra vadászni...?!?
Nekem ez hatótávolságtól függetlenül röhejesnek tűnik...!!!
 

HindTheBest

Member
2010. április 19.
163
0
16
Itt nem az a lényeg hogy mit akarnak, hanem ha valami alapján meg kell határozni milyen gépekre van szükség akkor pedig számításba kell venni a potenciális konfliktusokat. Nekik pedig más veszélyforrás nincs.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Kuruc71:
A zsidók mindig is jó kereskedők voltak :))) És a cél (Kufirc-biznisz) szentesíti az eszközt :)))
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
hmm... sztem argentinok simán kivárják, azt a pár évetamíg Britanniából kalifátus lesz. Akkor majd a Falkland-szigeteken élők önként csatlakoznak a pampák népéhez.

meleg ha ez a Block 60 2011-ben repült, akkor gondolom már megnézték maguknak.
Mennyiért adják darabját?
 

sondor961

Member
2012. december 26.
562
3
18
Tisztelt HindTheBest!
Argentínára Argentína jelenti a legnagyobb veszélyforrást! Nem véletlen, hogy még múzeális gépeket sem tudnak venni...!
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 816
2 512
113
Miért veszélyforrás az a sziget?? Nem akarják megszállni Argentínát! Épp ellenkezőleg! :) :)