Mistral LHD osztály (Franciaország)

Oroszország készen áll rá, hogy egyedül is megépítse a franciákkal közösen tervezett Mistral osztályú helikopterhordozó hajókat.
...

Ahhoz először el kell készüljön az Admirality új hajógyára a Kotlin-szigeten, amelyet még mindig nem kezdtek el...

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
Elvileg nem kapták meg a teljes tervdokumentációt, csak a tatrészét, bár gondolom, nem halnak bele, ha el kell készíteniük a maradékét.

Április 24-én Jerevánban találkozik Holande Putyinnal, hogy megtárgyalják a Mistralok sorsát. Mint ismert Putyin április 16-án megint jóságos oldalát mutatta, hogy csak a hajókért kifizetett eloleget akarja vissza a franciáktól, ami 0,9-1,0 milliárd Euro.

Április 24-én Jerevánban találkozik Holande Putyinnal, hogy megtárgyalják a Mistralok sorsát. Mint ismert Putyin április 16-án megint jóságos oldalát mutatta, hogy csak a hajókért kifizetett eloleget akarja vissza a franciáktól, ami 0,9-1,0 milliárd Euro.

Jó hülye Putyin, vagy csak valami olyan van a háttérben amit nem kötnek az orrunkra és lényeges. A másik használta az oroszok pénzét, szerződést szegett, benne van az oroszok részegysége is. A helyében Hollande két veséjét is elperelném a szerődésben szereplő összes kártérítéssel együtt és a hajóból a saját részt is kiszedetném, ha nem adják akkor az első nyiltvizi útján megtorpedóznám.
Vagy elfogadnám, hogy tökéletes állapotban és minőségben átadják a hajókat egy héten belül.

Joker

Még jó nem vagy felelős beosztásban...

Amúgy felelős beosztásban vagyok. De nekem is eszembejut, hogy jó, hogy nem vagyok Putyin helyében. Habár akkor lehet ha másként látnám a dolgokat és helytállnék atomháború nélkül is. Kitudja.

Gondolom szimpla politikai húzás. Oroszország így pénzt veszítene (amit amúgy is ki tudja, mikor kapna meg, ismerve az európai bíróságok hatékonyságát), viszont jelentősen növelheti a presztízsét. "Oroszország, aki még a válsága közepén is jótékony, elnéző, megértő".

Mostanában igen kedves hangnemet üt meg Putyin a nyugattal szemben. Ez tovább növeli a népszerűségét nyugaton is.
Erre most sokan azt mondanák hogy sarokba van szorulva lám lám.
Szerintem nem, inkább a nagy vihar előtt egy lássátok az én lelkem tiszta,mindent megtettem dolog. Aztán ha koppanunk mert hullik az égből az atom akkor az utókor elmondhassa nem Putyinon múlt.

Hollande szerint visszafizetik az oroszok pénzét, ha nem szállítják le a Mistralokat.
http://news.yahoo.com/france-pay-back-russia-warships-not-delivered-hollande-143851165.html
Az orosz részegységeket vajon kivágatják és visszakérik ilyen esetben?

Hollande szerint visszafizetik az oroszok pénzét, ha nem szállítják le a Mistralokat.
http://news.yahoo.com/france-pay-back-russia-warships-not-delivered-hollande-143851165.html
Az orosz részegységeket vajon kivágatják és visszakérik ilyen esetben?

Dehogy vágják....:) Kifizetik az árát a franciák.

http://444.hu/2015/04/24/hollande-kesz-visszafizetni-a-mistral-hajok-arat-az-oroszoknak/

Ja... lesz kétmilliárdjuk, de nem lesz használható helikopter-hordozójuk.
Jó döntés.
Egyébként szerintem ennek az oroszok is örülnek- ennyi pénzt hetente elégetnek a valutatartalékukból. Így nem kell költeni a hajókra-meg a nemzeti büszkeségük is megmarad:) (Igaz azzal nem laknak jól:)

Ma tárgyalt egymással Hollande és Putyin a Mistralokról is Jerevánban(az ormény népirtás 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen találkoztak). Mivel nem szállítják le a hajókat a franciák, - az usa nem engedi nekik- készek visszafizetni a hajók árát ami kb. 1,5 milliárd USD.

"Összességében elmondható, hogy ezen út választásával Moszkva ugyan elveszít 2 db, relatíve hamar hadrendbe állítható helikopter-hordozót, de meglehetősen nagyvonalúan nem teszi ki a franciákat a szerződésszegéssel amúgy járó következményeknek. Utóbbinak persze hozadéka, hogy így esélyesebben megmaradhat a régre visszanyúló, francia – orosz haditechnikai együttműködés."

Moszkva miért tesz geztusokat a franciáknak? Van valami a háttérben, amiről mi nem tudunk és amiben megegyeztek? És milyen orosz-francia haditech együttműködésről van szó, ha az első adandó komoly alkalommal a franciák hátbaszúrták az oroszokat? Ez az az együttműködés, amit annyira meg kellene tartani? Megrendelnek valamit, beszállítanak hozza egy részt, kifizetik a készterméket, a végén meg egy rakás huzavona után visszakapják a pénzüket, a részegységükkel még nem tudni mi lesz, a másikat meg még földbe sem döngölik szerződésszegésért. Ennyi erővel én is kérek 1,5 milliárd eurót az oroszoktól, én sem teljesítek cserébe semmit, de 3 év mulva hiánytalanul visszaadom, az addig összegyűjtött kamatokból meg az unokáim is vígan élni fognak.

Az oroszok a technológiát már megkapták, az összes tervdokumentációval együtt. Pár év alatt elkészítik őket otthon is. Akkor meg minek vergődjenek!?! A francia közvélemény szemében így ők lesznek a jófiúk, nem pedig a saját nemzeti érdekeiket eladó jelenlegi vezetőik!

Le Figaro utolsó számában már arról írnak, hogy nem zárható ki, hogy két óriás hajót egyszerűen elsüllyesztik nyílt tengeren, amennyiben senki nem akar megvenni... Franciái tengerészet erősen ellenzi, hogy ők kapják meg - ebben az esetben teljesen át kell építeni, ami még több 100 millió eurós költség lenne... Esetleges vevők között vannak Egiptom, Kanada és még egy "észak-europai ország".... Újság megjegyzi, hogy esetlegesen megsemmisítésük sokkoló lenne....főleg a gyár munkásai szemben.