Mistral LHD osztály (Franciaország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 288
17 348
113
A Tonnerre tengerészgyalogosai ellenőriznek egy hajót az Indiai Óceán környékén. 2021. márciusa körül készült a kép.

eof2fm9vmfe81.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 896
8 164
113
Molni,most akkor a mai 76-127mm-es hajólövegek a mérce,vagy a 70évvel korábbi 406mm-es?Már megint a B17est hasonlitod az F16block60 képpességeihez.......Ejnye-bejnye,irgum-burgum
ÉN nem vagyok tüzértiszt, azonban tudok pld olyan tényt, hogy a Panzerhaubitze 2000 tornyát kipróbálta a német haditengerészet, lövegtoronyként és rájöttek, hogy stabilizátor hiányában nem használható. Gondolom a mostani hajók lövegei is stabilizáltak, nem úgy mint a 2. vh-s hajóké, tehát a hullámok, időjárás és a cél mozgásának ellenére valószínüleg sokkal jobb találati valószínűségük van, mint a világháborúban. A harckocsik sem állva tüzelnek már mint a német Tigrisek, hanem a lövegstabilizátor használatával menet közben is tudnak pontos(sab) lövéseket leadni. Persze ez függ a stabilizátor hatásától is.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 775
80 867
113
A francia haditengerészetet február 8-án világkörüli útra indul, melynek neve " Jeanne d'Arc 2023" két hajóval: FS Dixmude (L9015) és FR FS La Fayette (F710).

A tervek szerint 12 kikötőt látogatnak meg. Becsült időtartam - 155 nap.


2QeGgoNnIjs.jpg