1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mistral-osztály

Diskurzus a(z) 'Helikopter-hordozók, dokk-, desszant- és partraszá' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 2. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Te jó ég!

  Az üzemanyag problémát már az elôzetes egyeztetések során meg kellett volna oldani, de legkésöbb a mûszaki tervek elfogadásánál.
  Van it még probléma a nyugati üzemeltetési kultúra meghonosításával!

  A franciák meg hagyták. Ez aranyos....
   
 3. luperator

  luperator Well-Known Member

  Miért érzem ezt az "üzemképtelenséget" bulvárszagúnak. Ha valóban az üzemanyaggal van probléma vagy egyáltalán a dízelgenerátorokkal, akkor gondolom azt az oroszok, végső esetben tudják helyettesíteni a sajátjukkal.
   
 4. boki

  boki Well-Known Member

  Kicsit túlfújta a sajtó ezt a dolgot, február 14-15-én lesz kozos ulése a francia-orosz Misztral bizottságnak, ott mondják majd el milyen uzemanyag kell a hajókra, egyébként az oroszok biztos megoldják ezt is, Február 1-én hivtalosan-unnepélyesen is megkezdték a Misztral építését (az építést még 2011 végén elkezdték az eloleg érkezése után)
  http://ria.ru/defense_safety/20130131/920691475.html
  Már új BMP(úszó) építétését is kihirdetik a Misztralra pályázat útján idén. Szóval minden megy a terv szerint.....
  http://ria.ru/defense_safety/20130131/920572307.html
   
 5. borisz

  borisz Well-Known Member

  Akkor itt az ideje, hogy megtanuljanak gázolajat gyártani.
   
 6. boki

  boki Well-Known Member

  Január 1-tol akarták bevezetni az EURO 3-mat , de elhalasztották.... :)
   
 7. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  Az eltero uzemeltetesi kulturanak ez csak az elso kopogtatasa volt az ajton es valszeg  lesz meg tobb is , nagy resze a tenyleges hasznalat alatt.

   

   
   
 8. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  @borisz

  Nem a gázolajjal van probléma, hanem annak a tárolásával, szállításával, mert a meglévő rendszerbe nem "ereszthetik" bele a jobb minőségűt.

  Minden bizonnyal tudnák saját generátorokkal helyettesíteni, de ahhoz valószínűleg át kéne tervezni a hajót, illetve azzal párhuzamosan a hajóhoz igazítani az orosz generátorokat, ami idő és pénz (meg kérdés, hogy per pillanat mennyire vannak készen a Mistralok, mert azért lehet cinkes lenne visszabontani egy motorcseréhez a hajót).

  @boki

  Valóban, Sojgu vagy Rogozin ki is jelentette, hogy ki fogják fizetni és át fogják venni a két Mistralt (csak ezt sikerült kihagynom :) ), minden bizonnyal üzemeltetni is fogják (legfeljebb némi átalakítást kell eszközölni vagy a hajón, vagy a kiszolgáló oldalon), a nagy kérdés azonban a licenszbe építendő másik két hajó sorsa, ott elég ellentétes nyilatkozatok látnak napvilágot (legalábbis az angol nyelvű orosz sajtóban).
   
 9. Janaj

  Janaj Member

  Nem vagyok russzofób, de ez nekem ilyen: "megvettem a know how-t, kell a fenének a másik kettő story. :)
   
 10. torsen

  torsen Well-Known Member

  Szerintem itt "nem akarás" van a háttérben. A gázolaj ugyanis nem olyan iszonyat bonyolult anyag, amit ne lehetne megfelelő minőségben legyártani! Még Oroszországban is menne. Különösen bugyuta dolog a dermedéspontra hivatkozni! Ezt a járműtechnikában a CFPP jelzőszám mutatja meg, ami a szűrők "eltömődését" jelző mutató, valójában a paraffin kiválás intenzitására utal. Egy tengeren lebegő hajóban nehogy már ne lehessen megoldani a gázolaj fagypont fölött tartását, mikor több milliárd köbkilométer fagypont feletti hőmérsékletű tengervízen úszik a hajó! És még a fagypont sem gond, lsd. téli gázolaj az autókban) A gázolaj szilárd szennyezőit-mint problémát-  a szűrők gyakoribb cseréjével könnyen meg lehet oldani... Más van itt a háttérben!
   
 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  <a title="torsen profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/torsen/">torsen</a>

  Úgy hívják,hogy orosz hadiipari lobbi!
   
 12. boki

  boki Well-Known Member

  Ma hivatalosan is megkezdték a 2. orosz Mistral (Szevasztopol)  építését a franciák. 2015-ben kell átadniuk az oroszoknak.
   
 13. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Már csak a flottát kell köréjük építeni.
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

 15. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Az oroszok állítják, hogy miattuk nem fognak késni a Mistral-ok
  Köszi, tényleg a Balti Hajógyárban épülnek a részelemek, csúnyán benéztem. Kihúzogatva a hírben.

  Mondjuk érdekes ez a Rogozin vs. Boriszov. Rogozin nyilván pontosan tisztában van az aktuális helyzettel, de azért a védelmi miniszter helyettesre ez a kijelentés szintén meg kellene, hogy álljon. Szerintem. Azt nem tudom persze, hogy ezzel a területtel foglalkozik-e, de akkor meg minek nyilatkozik saját magukra nézve kellemetlenül, ha nincs pontosan képben?
   
 16. boki

  boki Well-Known Member

  Két érdekcsoport Borisov vs Rogozin. Míg Rogozin haditechnikai eszkozoket  csak Oo-ban gyártatna. Addig Boriszov kulfoldon is rendeltetne.. Rogozin minden honapban meglátogat egy-egy hadietchnikai gyárat és felugyeli az állami megrendelések betartását, míg Boriszov inkább egy irodista-tisztségviselo , aki megjelenik itt-ott egy-egy átadáson, alá irkálja a hivatalos papirokat.....stb
   
 17. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 18. borisz

  borisz Well-Known Member

 19. boki

  boki Well-Known Member

  A "Vlagyivosztok"  építése képekben:

   

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 20. boki

  boki Well-Known Member

  Ma vízre bocsátották az 1. orosz Mistral (Vlagyivosztok) tat részét a Balti hajogyárban(Szent Pétervár) . Majd július 25-én kellene megérkeznie Fo.-ba. Tehát mint látjuk Rogozinnak volt igaza........

   

  [​IMG]
   

Ezen oldal megosztása