Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
segítség nélkül is vettünk el területet a töröktől majd az vissza ment a ping pong 1000 el. Mohács után is csak a duna mentét tudta a török birtokbavenni... amit visszatudtunk vólna venni ha van egységes vezetés... csak nem vólt... a kivonuló török sereg többször kapott vólt hogy kikapott és vóltak várak amik ellnálltak nekik....Ha konnyebb ezzel a meggyozodessel elned, akkor tegyel igy.
En szemely szerint szeretem a mitoszok nelkuli vilagot. Pld. erdekes parhuzam, de Mohacsnal pld. szinte egy V4 vagy EU-s sereg (csehek, lengyelek, nemetek) allt fel a torokok ellen. Utana is, de elotte is vagy 150 evig harcoltunk a torokkel. Mohacs elott a kis balkani allamokat hasznaltuk utkozo zonanak, majd Mohacs utan mi lettunk a nyugat EU utkozo zonaja a torok ellen. Adtak penzt, fegyvert, katonat vagy 150 evig, no nem korlatlan mennyisegben, igy sikerult megtartani azt, ami megmaradt a szetszakadt orszagbol. Nekem ez egy olyan pelda, mint az ukranok esete... Ok harcolnak, vereznek a nyugat utkozo allamakent az oroszok ellen es igy engem is vedenek... Mindezt onszantukbol teszik, mint ahogy mi is onszantunkbol harcoltunk a torokok ellen..
OFF
A mohácsi csatavesztésben leginkább a Dózsa György félemegelőző hadjárat elszabotáslása és megtorlása játszotta a fő szerepet.
Egy paraszt hadakkal megtámogatott királyi fősereg - főleg, ha bevárják a cseheket is - megverhette volna a törököt.
Ha jól tudom Mohács után a Pilismaróti, Péterváradi és más harcok során a parasztok több törököt öltek meg, mint mohácsnál a fősereg,
amennyi youtube videó van mohácsról annyiféle mohácsi csata is van.
Ez van Muhival is, nem? Mmint, hogy mostanában jöttek rá, hogy nagyjából hol-merre lehetett?Megoldódhat a mohácsi csata nagy rejtélye, elképesztő leletet találtak - ORIGO
Friss hírek Magyarországról és a nagyvilágból, sport, technika, szórakozás, tudomány, kultúra. Az ORIGO a legfrissebb hazai és nemzetközi hírekkel szolgál olvasói számára.www.origo.hu
Remélhetőleg. Állítólag volt tömeges femkeresozes, volt valami eredmény is, de még nem láttam semmi előzetes akárcsak újságcikket se, biztos érdekes lesz, ha lesz.Ez van Muhival is, nem? Mmint, hogy mostanában jöttek rá, hogy nagyjából hol-merre lehetett?
Volt kommunikáció a fémkeresős kutatás eredményeiről. Szerepelt itt a fórumon is.Remélhetőleg. Állítólag volt tömeges femkeresozes, volt valami eredmény is, de még nem láttam semmi előzetes akárcsak újságcikket se, biztos érdekes lesz, ha lesz.
Ez a majsi lelet is elég érdekes, sok ember kezdhet meakulpazni, mert érkeztek őket rendesen.
Így viszont akkor a Sátorhelyi tömegsírok valoszonuleg a tábori nép kivégzésének helyi lehettek.
Nem találom :-(Volt kommunikáció a fémkeresős kutatás eredményeiről. Szerepelt itt a fórumon is.
Bertók Gábor régésztől volt itt videó. Illetve cikkek is vannak.Nem találom :-(
Bocs, én a Muhi femkeresozesre gondoltam. Ott is volt és egy felmondatot mondták arról, hogy volt is lelet.
Nem találom :-(
Muhi csata topik.Bocs, én a Muhi femkeresozesre gondoltam. Ott is volt és egy felmondatot mondták arról, hogy volt is lelet.
Rá is fér! Elég méltánytalan a jelenlegi sajnos