MQ-1 / RQ-1 Predator, Gray Eagle (General Atomics, USA)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 800
30 663
113
Az árra igaz, hogy csak pletyka / kiszivárgott infóként utal, de a BMW-s összehasonlítás eléggé meggyőzött, hogy hetvenezer dollárra gondolt. Persze ettől még lehet rossz az infója.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Kis adalék a drónfelhasználáshoz.... Napi sajtóhír volt, hogy miután Allah-hoz küldött az USAF Pakisztánban egy adag dzsihahadistát, a pakisztáni kormány éles hangú közleményben elítélte ezt, és felszólította az Egyesült Államokat, hogy ezt azonnal fejezze be.
Aztán haál a modernmédiának az összes hippi ugyanezt szajkózta világszerte...

Csak az iszlamabadi kormány EZT például elfelejtette megemlíteni:
http://www.washingtonpost.com/world/national-security/top-pakistani-leaders-secretly-backed-cia-drone-campaign-secret-documents-show/2013/10/23/15e6b0d8-3beb-11e3-b6a9-da62c264f40e_story_3.html
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 171
75 628
113
U.S. Army MQ-1C Gray Eagle landed on on the ground in Niger, with a live Hellfire missile on the left wing pylon...

MQ-1C-Gray-Eagle-Niger.jpeg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 171
75 628
113
 • Tetszik
Reactions: fishbed

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 171
75 628
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 171
75 628
113
Gray Eagle 25M Makes Its First Flight...

The first flight of Gray Eagle 25M focused on flight critical operations, including the testing of the improved flight computer boasting 5X more processing capacity and 80X more data storage (with 10X more RAM) for increased computing power that enables processing at the edge, as well as meeting the demand for increased automation and autonomy. The flight tested the aircraft’s new HFE 2.0 engine and power generation systems. Designed in cooperation with Project Manager Endurance Uncrewed Aircraft Systems (PM EUAS), the new engine, gearbox, and generator design decreases major maintenance actions and virtually eliminates the need for overhaul.

ga-gray-eagle-25m.jpg