Tehát még egyszer! A RM-nak van öntödei leanyvállalata. Ha meg kapacitáshianya van, és nem szeretne a beszállítóltól függeni, akkor kézenfekvő egy megrekedt jagyomanyos üzemet megvennie, és oda a saját technológiáját transzferálnia.oké de az egy szakmabéli cég innovatív termékekkel pl. Assegai lőszer-család az ő fejlesztésük ha jól tudom - de mindjár megídézem a búrok-szellmét @Negan képében!
Lőszer gyártással foglalkozik az RM, acél gyártással meg nem!
Mi köze egy nagy múltú lőszergyárnak a lerohadó diszfunkciónális vaüzemünkenk?!? Semmi...
A Dunaferrben nem taxisok, meg ovónők vannak foglalkoztazva, hanem a kohóiparban jártas szakemberek.
Tehát nem kell több évet toborzassal tölteni.
Ezen azért szerintem nem lenne olyan nehéz változtatni!Azon a dunaferr nem fog segíteni... Bilivasat gyártanak ....
Ahogy írtam is, lehet hogy igényelne beruházást, de nem akkorát, mintha zöld mezőről kellene felhúzni az egészet. Miközben ott van egy többezres szakember gárda.
A RM egy intemzív expanziós időszakában van.
Több akvizíciót is lerendeztek.
Ezidáig csak a késztermék gyartási és fejlesztési vonalon mozogtak, de egy vállalati expanzió egy bizonyos szint felett már igényli az alapanyag oldali lépéseket is.
Érdemes megnézni Musk cégeit.
Mind a Tesla, mind a SpaceX is hasonló vonalon mozgott. Mire kialakítottak a teljes ökoszisztémát a cégek körül addigra alapanyagtól, a tech cégig mindenbe belevett Musk.