Nimitz osztály (USA)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 708
27 021
113
A harcképessége gyakorlatilag lenullázódott. Viszont a nem kis feladat lehet harckészültség nélkül is fenntartani (atomreaktor 2 db) és vigyázni a fegyverekre. Tuti van atombombaszerű is a fedélzeten.

"Kitört a koronavírus-járvány egy amerikai repülőgép-hordozó hajón is, amelyen ötezren szolgálnak. A hajó kapitánya határozott és drámai hangú levélben követelt intézkedéseket a legénység megmentéséért - adta hírül a Reuters hírügynökség. A Theodore Roosevelt anyahajó jelenleg Guam kikötőjében van, a kapitány szeretné partra tenni négyezer emberét és elszigetelni."

További:

https://privatbankar.hu/cikkek/makro/a-jarvany-feljutott-egy-otezer-fos-amerikai-hadihajora.html

• Tetszik
Reactions: fishbed
T

torsen

Guest
A hajó legénységét egymástól nem lehet elszigetelni, annyira zsúfolt az elhelyezésük (képzeld el, 330x60m-en több mint 4000 ember, mint egy nagyobb falu!) . Szárazföldön több hely/lehetőség van rá.

Azért ezt a méretet szorozd meg egy pát emelettel!

zulu

Well-Known Member
2012. március 8.
674
1 040
93
Még jobb kép, mint a korábbi:

86936605_2668851086555601_92002872404738048_o.jpg
Azt, hogy csinálták, hogy az Essex osztály vízkiszorítását 27-ről 47 ezer tonnára növelték? Lehet ilyet egy hajóval?

M

molnibalage

Guest
Azt, hogy csinálták, hogy az Essex osztály vízkiszorítását 27-ről 47 ezer tonnára növelték? Lehet ilyet egy hajóval?
Nekem úgy tűnik, hogy nem azonos eseteket vetnek össze.

Az II. vh Essex az maga a hajó vízkiszorítása üresen. A mellette levő SCB-125-ös meg full feltöltéssel a hajó. Mintha egy üres F-16A-t vetnék össze egy megtankolt F-16I-vel...
A Forrestalnal us a full load és nem az üres vízkiszorítás van megadva...
És így tovább...

zulu

Well-Known Member
2012. március 8.
674
1 040
93

Az II. vh Essex az maga a hajó vízkiszorítása üresen. A mellette levő SCB-125-ös meg full feltöltéssel a hajó. Mintha egy üres F-16A-t vetnék össze egy megtankolt F-16I-vel...
És így tovább...
Így érthető

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 521
16 957
113

És így tovább...

Ez nagy divat a "szaksajtóban"... az F-35-öt is 70 évnyi üzemeltetési költséggel rászámolva vetik össze a tökkopasz gyári szuhojokkal...

M

molnibalage

Guest
Ez nagy divat a "szaksajtóban"... az F-35-öt is 70 évnyi üzemeltetési költséggel rászámolva vetik össze a tökkopasz gyári szuhojokkal...
Konkrétan képesek leírni a 30 évre tervezett üzemet és gyártást és fejlesztést, hogy mennyibe kerül az F-35. Amikor ennek a 10%-át sem költötték még rá. Majd a 2000+ gép 30 éves üzeme, az lesz a teljes programköltség nagyja.

M

molnibalage

Guest
Simán nézd meg a wiki adatokat az osztályhoz az üres és a full loadra és megkapod a korrekt összeshasonlítást. Hónapokkal ezelőtt elkezdtem egy bazinagy excel táblát a jenki hordozó evolúcióról. Egyszer talán be is fogom fejezni...

• Tetszik
Reactions: misinator
M

molnibalage

Guest
Simán nézd meg a wiki adatokat az osztályhoz az üres és a full loadra és megkapod a korrekt összeshasonlítást. Hónapokkal ezelőtt elkezdtem egy bazinagy excel táblát a jenki hordozó evolúcióról. Egyszer talán be is fogom fejezni...
Na, erről van szó. Ez nagyon Ez a WIP változat. A T-14 Aramata topik egy buta kommentje előtt / táján kezdtem el dolgozni rajta, de azóta félbehagytam.
https://www.mediafire.com/file/a813a2chhj6oieu/CV-in-service_list-WIP.xlsx/file
https://forum.htka.hu/threads/t-14-armata.251/page-232#post-586527

Még nem tudom, hogy mi lesz a sorsa - mert ugye kivezetni tervezem magam a HTKA cikkírásból elvileg, de ez 2 éves folyamat lesz a végén... - de néhány dologra már így is hasznos lesz. Hogy pontosan hogyan és mire, azt nem tudom.

• Tetszik
Reactions: zulu

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 030
113
Hát pl. 13m-el hosszabb lett, vagyis betoldottak a hajótestbe egy "kicsit" (nekem nincs ilyen hosszú a lakásom). Esetleg nagyobb bulb-okat építettek a hajótest oldalára is hogy a hosszabb test is stabil maradjon, de lehet egy kis trükközés is az adatokkal, volt már ilyen a világtörténelemben.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 926
86 467
113
Guam szigetén karanténban
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.