Visszajönnek a régi stílusú nagy kaliberű légvédelmi ágyúk a divatban még a végén?
Ha engem kérdezel igen. Úgy hívják ezt ma, hogy harckocsiágyú.
A digitális vezérlés miatt nem kell dedikálnak lennie lennie a lövegnek. A hk ágyú tűzgyorsasága is messze elég az airburst lőszer miatt.
Szerintem már az OTOMATIC szerű dedikált légvédelem sem szükséges, de ha valakinek erre van igénye, akkor legyen. Csak akkor mindenképpen a járművön kell lennie a felderítő radarnak is, ahogy az Osza esetén volt.
Ezt képzeld el AHEAD lőszerrel. Ha képes felderíteni bármi az AH-64D/E-t úgy, hogy csak a radom lóg ki még sanszosan azt is le tudná verni az égről...
De ezt már kifejtettem itt.
Elvileg 1986-óta volt a szovjeteknek, oszt kérdés hogy a SzU felbomlásakor ki mit szerzett meg. Ha a török drón meg tudja világítani a célt, akkor elvileg 20~30km-ről is lehet a videókon látható precíziós csapásokat mérni. Izraeltől vehettek olyan orrgyújtót,amivel végfázis irányitású lehet egy...
forum.htka.hu
A legdurvább az, hogy ezzel a lassú kisméretű támadó fegyverek is lelőhetévő válnának.
A szárazföldi egységek számára, a hajókénál durvább AAA CIWS lenne ma elérhető, ahol csak csapódó gyújtót használnak.
A statikus rendszernél is a bejövő M1.5 alatti REL/ARM-ot szerintem röhögve lelőnék. Maga a rendszer képes megvédeni magát, eszement mennyiségű tűzerővel lehet csak áttörni.