Szégyen és gyalázat! Pedig Szent-Györgyi ezért kapott Nobel díjat! Úgy is hívják Szent-Györgyi-Krebs ciklus!Kivaló témaválsztás, azt sem tudom mi az.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szégyen és gyalázat! Pedig Szent-Györgyi ezért kapott Nobel díjat! Úgy is hívják Szent-Györgyi-Krebs ciklus!Kivaló témaválsztás, azt sem tudom mi az.
totál a második világháborús M2 könnyű tank jut eszembe erről az alvázról.Skyranger-30 torony hátulról...
Csakhogy ez nem Skyranger hanem a prototipus Lynx tornya!Kb így fog kinézni a lynxen a Skyranger
Persze, mert rossz képet másoltam ki Ezt akartamCsakhogy ez nem Skyranger hanem a prototipus Lynx tornya!
Krisss kedvenc yt csatornájáról: https://www.youtube.com/channel/UCe...unity?lb=UgkxJeWHsB5VFjoNG7GiNtMBWrjhV0dd1tGAEzt honnét szedted ezt képet?
ő meg innen valószínű: https://armoredwarfare.fandom.com/wiki/Lynx_Skyranger#WeaponPersze, mert rossz képet másoltam ki Ezt akartam
Krisss kedvenc yt csatornájáról: https://www.youtube.com/channel/UCe...unity?lb=UgkxJeWHsB5VFjoNG7GiNtMBWrjhV0dd1tGA
Oké, akkor ennek azért a hitelességére ne adjunk inkább...ő meg innen valószínű: https://armoredwarfare.fandom.com/wiki/Lynx_Skyranger#Weapon
Emlékeim szerint tök ugyanazt a tornyot mutogatták Piranhan mint a Boxeren...Amit a dán rendeléskor mutogattak tornyot a piranha v-ön, az mennyire végleges? Azt ps-ezze már rá valaki hozzáértő egy lynx alvázra
Szerintem a Lynx szériáján is kicsit másmilyen lesz a torony! A mostanihoz képest is!Emlékeim szerint tök ugyanazt a tornyot mutogatták Piranhan mint a Boxeren...
Piranha / Dragon (GDELS - MOWAG)
"A Kappa Optronics szerződést kapott a GDELS-Mowagtól 59 PIRANHA IV 8×8 kerekes páncélozott jármű Driver Vision Enhancer (DVE) rendszerekkel való felszerelésére – írja a Kappa sajtóközleményében. A cég tájékoztatása szerint az új fejlesztés a Kappa ARMOR EYE driver látásjavító koncepcióján...forum.htka.hu
Ugyanaz a torony makett van mutogatva mindenhol. A végleges még nem tudjuk milyen lesz pontosan - valószínűleg 4 rakétás indítóhoz kell majd variálni a tornyon valamennyit...
A végleges konfiguráción is sok múlik: kértünk-e rá lézert vagy sem, 2 vagy 4 rakétás indítót kérünk. Lesz-e rajta esetleg drón zavaró vagy más EW berendezés. Volt olyan hír, hogy az egész 300 lőszeres rekesz társzerűen cserélhetővé teszik. Ehhez egy mini-daru is hasznos lehet, mert vagy 250-300 kg lehet egy teli rakott lőszer tároló...Szerintem a Lynx szériáján is kicsit másmilyen lesz a torony! A mostanihoz képest is!
Jóvá hagyták a (német) légvédelmi fejlesztés költségvetését: a Skyrangerre is jut pénz már a jövő évtől szóval várhatóan felpörög a projekt.
Angol összefoglaló
Eredeti szöveg germányul:Germany is purchasing a large number of missiles and is looking for a replacement for the Gepard
The Budget Committee of the German Bundestag approved a large purchase of guided missilesmil.in.ua
IRIS-T, Meteor und Patriot: Parlament genehmigt Lenkflugkörper-Beschaffung
Der Bundestag bewilligt die Investition in neue Raketen zur Flugziel-Bekämpfung.www.bmvg.de
Érdekesség, hogy modernizálni tervezik a Meteor rakétáikat - jó lenne ha mi is inkább ebből az új verzióból vennénk majd...
Elgondolkodtam, hogy vajon a lynx alapú skyranger desszantterében fog szállítani gyalogságot? Mert ha nem, nem lehetne oda esetleg muníciót málházni, és valami automata töltő szerűséggel újratölteni a 300 lőszert? Vagy ez nagyon sci-fi?A végleges konfiguráción is sok múlik: kértünk-e rá lézert vagy sem, 2 vagy 4 rakétás indítót kérünk. Lesz-e rajta esetleg drón zavaró vagy más EW berendezés. Volt olyan hír, hogy az egész 300 lőszeres rekesz társzerűen cserélhetővé teszik. Ehhez egy mini-daru is hasznos lehet, mert vagy 250-300 kg lehet egy teli rakott lőszer tároló...
Vannak opciók...
Ezen a 2021-es dián mutogatott EW rendszer bele integrálnám a Lynxes Skyrangerbe...
Nem, az nem IFV, hanem légvédelmi gépágyú.Elgondolkodtam, hogy vajon a lynx alapú skyranger desszantterében fog szállítani gyalogságot? Mert ha nem, nem lehetne oda esetleg muníciót málházni, és valami automata töltő szerűséggel újratölteni a 300 lőszert? Vagy ez nagyon sci-fi?
A desszanttér tele lesz lőszerrel meg rakétákkal.Elgondolkodtam, hogy vajon a lynx alapú skyranger desszantterében fog szállítani gyalogságot? Mert ha nem, nem lehetne oda esetleg muníciót málházni, és valami automata töltő szerűséggel újratölteni a 300 lőszert? Vagy ez nagyon sci-fi?
Attol még ne gondold,hogy nem fog földi célra lőni.És bizonyos helyzetekben jol jöhet,ha van rajta egy osztag a gyalogsági biztositásához.Nem, az nem IFV, hanem légvédelmi gépágyú.
Sose lesz.Attol még ne gondold,hogy nem fog földi célra lőni.És bizonyos helyzetekben jol jöhet,ha van rajta egy osztag a gyalogsági biztositásához.
Állandóan biztosan nem lesz beosztott gyalogsága,de alkalmilag bizony kaphat.
Daru 2024-ben? Drón, vagy robot, na az sikkes.A desszanttér tele lesz lőszerrel meg rakétákkal.
RM-es projektvezező szerint egy olyan megoldásban gondolkodnak, hogy ez egész lőszertároló cserélhető lesz. Tippem szerint pl. egy kis kézi daruval.
Utóbbi kelleni is fog mert egy lőszer kb. 1 kg - szóval a teli lőszeres ládát nem nagyon kapja ki hátulról senki.
A Lynx tetejére kellene egy szögletes csapóajtó, ahonnét "kidaruzható" a láda és beemelehető a helyére. Utáne a daurt össehajtják/és per vagy leszerelik.
Valami ilyesmire gondoltam (és talán ők is):
Egy ilyen elforgatható daru ki tudná emelni a lőszeres ládát a jármű hátából és be tudná tenni a toronyba.
Egyébként tűzszakaszonként érdemes lehet egy-két torony nélküli (max RCWS) lőszerkihordó / feltöltő járművet is rendszeresíteni: azon is lehetne egy daru, felhajtható tető a küzdőtéren és vihetne 8-12 lőszeres ládát behevederezett lőszerrel meg további Mistralokat.
Tele lesz az monitorokkal meg radiokkal, egyéb elektromos kutyukkel.Elgondolkodtam, hogy vajon a lynx alapú skyranger desszantterében fog szállítani gyalogságot? Mert ha nem, nem lehetne oda esetleg muníciót málházni, és valami automata töltő szerűséggel újratölteni a 300 lőszert? Vagy ez nagyon sci-fi?