Hol van a PGM/ARM használat?
ARM használatról volt kép. Az a rakéta mellé ment.
Amikor a NATO megtámadta a szerbeket mennyi ARM-et lőttek el és abból hány talált el valós célt?
A szerbeknek S-125 meg KUB volt az ukránoknak meg S-300 és BUK.
Nagyon más liga az utóbbi....
Lehet, hogy ez mélységes lenézés, de egy védekező háborúban a NATO légierők úgy csapnák szét az oroszt ez alapján, hogy Moszkváig csúsznának vissza a taknyukon...
Valóban. Csak ha a NATO támadna ők is tátott szájjal mennének be a f@szerdőbe....
Milyen komoly légvédelmeket csapot szét eddig a NATO???
Mert még a szerb légvédelmet se tudták szétcsapni amikor az az ezer éves szarjaival gerilla módban nyomta....
Hány gépet vesztett a NATO a teljesen szétszórt és régi szarokkal küzdő Iraki légvédelem ellen?
Mennyi idő volt azt fölszámolni?
Én úgy látom, hogy a megmaradt ukrán légvédelem gerillában nyomja, mint a szerbek.
Mivel hatalmas ország hely van rá bőven.
Az eszközeik pedig minden szempontból alkalmasabbak erre a feladatra, mint a szerb vagy az iraki légvédlem.
A NATO (USA) rendelkezik F-22/F-35-el, az oroszok meg nem. Ez komoly USA előny.
De 4. generációs gépekkel (F-15/16/18) az USA is fölülne a szopó rollerre még ukrajna ellen is, nem, hogy az oroszok ellen!
Most olyan másod osztályú hatalmakról nem is beszélve, mint pl. a lengyelek, akik Szu-17-el meg F-16-al még a tizedét se tudnák annak megtenni amit most az oroszok megtesznek.
Én úgy látom, hogy a 80's évek szovjet légvédelme kívállóan harcol azon 4. generációs repülőgépek ellen, amik ellen kitalálták őket.
Mi lenne, ha PATRIOT PAC-3 lenne az ellenfél, meg Super Hornet, meg AMRAAM shooter gépek tengere L16 data link mindnehol stb.
Még nagyobb szarban lennének.
De ez oda vissza igaz.
Könnyű volt a NATO-nak olyan országokkal szemben arcoskodnia ahol a technológia csúcsát a KUB és az OSA jelentette....
Iránt is meg akarták bombázni aztán csak letettek róla.... Gondolom okkal. (Pl. Tor rendszer)
Azóta megy megint az arcoskodás, hogy lett 100+ db F-35.
Nem ok nélkül.
Egyébként azért nem írok az ukrán topikba se, mert a kevés infó alapján én nem értem ezt a háborút.
Látom ami történik és nem értem.
Első lépcsős rakéta csapás ahogyan kell (Iskander, Kalibr) de a fontos statikus célok felére nem is lőttek....
Megindítanak egy támadást olyan technikával ami hetekig strapálva volt hadgyakorlaton, aztán csodálkoznak, hogy beszarik....
Nem akkor támadnak amikor fagy van, hanem amikor olvadás. Így meg vagy az úton mennek vagy beragadnak a sárba.
Körbe zárnak kulcsfontosságú pontokat, de se az áramot, se a vizet se semmit nem vágnak el....
Nem bombáztak szét minden repteret BETAB-al az első napon, aztán csodálkoznak, hogy van ukrán légierő...
Alumíniumból készült VDV-s járműveket küldenek be városi harcra?
Az ororsz szárazföldi vesztességek nagy része az, hogy széthagyják a lerobbant technikákat, mert nincs egy traktoruk se ami elvontatná
Milyen balfaszkodás ez? Nem értem.
És tudjátok mi a világ vicce? Hogy ezek ellenére keményen nyomulnak előre.
Én konkrétan nem értem amit látok.