Honnan veszed ezt a butaságot, hogy nincs?
Innentől fogva folytassam még?
Van értelme?
Eddig se nagyon tudtál beleállni abba amit mondtam.
Az Európai SEAD képesség minimális. Pl. a németeknek van amcsi HARM rakétájuk.
Vagy mondjuk ősöreg szovjet rendzserekre (pl. Nyeva) tudnak indítani cirkáló rakétákat a franciák, mert fix rendszereket azokkal el lehet találni.
De az ilyen "szétbombázom SDB-vel" dolgokat szerintem el kellene engedni. Repszimben biztosan működik, meg a sivatag közepén a marketing teszteken, de ott ahol 100,000+ jármű, épület és egyéb infrastuktúra van csak egy magyar átlag megyényi telrületen ez egy fantazmagória.
Egyszerűen nem tudsz célazonosítani. Az idő kapu is rövid.
Már a Jugó háborúban is 30 másodperc körüli időkapukkal dolgozott a jugó légvédelem, szar 60's-70's évekből származó technikával, pont azért mert ez kevés volt, még a HARM-nak is.
Te ma, egy nyugati 4. gen géppel, 30 sec alatt nem találsz meg egy BUK indítót egy random magyar megyében.
Előbb lő rád a légvédelem, mint, hogy földeríted meg SDB-zed.
Az olyan mobil rendszerekről, mint a TOR nem is beszélve.
Pont ezért ma két valós SEAD alternatíva létezik:
1. Lopakodó repülőgép, ultramodern automatizált elektronikával, Pl. F-35
2. Csökkentett észlelhetőségű cirkáló drónok tömeges bevetése, folyamatos járőrözéssel. Pl. IAI Harop
A nem modern alternatíva a 4. gen gép + EW + HARM/Kh-31. Korlátozottan eredményes, de legalább részben működő módszer.
Az, hogy te PGM-el, pl. SDB-vel bombázgas komoly SAM rendszeret egy F-15/16/18/EF/Rafi kötelékről, azt úgy hívják, hogy nedves álom.
Ez egy nem működő dolog, maximum marketing anyagokban.
Ezért mondom, hogy Európában valójában nincs SEAD képesség, csak marginális.
A PGM meg az optika pod az nem SEAD képesség. Szerintem.
De, hogy érdekes legyen a játék, mert ugye megy a komplett orosz haderő lenézése, válasszon ki bárki egy random
Európai országot, és képzelje el, hogy az a jelenleg rendelkezésre álló eszközeivel lerohanja ukrajnát. (képzeletben határosak, pont, mint az oroszok)
Szerintetek, hány olyan ország van, amely egyáltalán képes lett volna megközelíteni azt a szintet ahol most az oroszok tartanak?