Videómból? Nekem ilyen videóm nem volt.
Nem értem, hogy a 90 millás Gripen C honnan jön. Nekünk az elvesztett gépet akkori HUF és valutaárfolyamon kb. 30 milláért pótolták, kb. 9 mrd HUF-ért.
De továbbra sem értem miért szívszerelmed egy full elavult sárkány. Ha ennyire Frankeinstein szörnye gépet akarsz, de valódi teljesítménnyel, akkor vegyél ki AMARG-ból kvázi 0 órás ADF gépeket és húzd rá a V upgradet és csá.
Alig pár hónapos hír, hogy a nehezen üzemben tartható gépeket kivágják Dél-Amerikában.
Erre huszadjára is előhúzod a Kefirt? Minek?
Nem értem és más sem.
Nem Te irtad,hanem egy kolumbiai hasonmásod.
Kérdés az,hogy a letárolt Gripen C sárkányok új elektronikával befejezve mennyibe kerülne?Kfir NG most csak mint összehasonlitási alap érdekes.
AMARGbol előhúzott és Vszintre hozott gép mennyibe kerülne?Nem csak megvétel szempontjábol,hanem élettartam költségre.
Csak az ár/harcérték arány érdekel,meg az élettartam költség.Szerintem hosszűtávon az F35 egyértelműen a legjobb ajánlat.Csak nekünk nincs pénzünk olyan hosszútávra gondolkodni.....
Kolumbiai gépek 40+ évesek,és végigharcolták az életüket az IAF(82ben Libanonban már harcoltak konkrétan a kolumbiai gépek) és az FAC kötelékében-naná,hogy már leamortizálódtak.10+ éve lejárt a gyártáskor megadott év és repült óra szerinti üzemidejük.....IAI nem vállalt már több nagyjavitást rájuk,elhasználódtak.Pont.Sri lankai gépeket viszont felhozzák most Block 60 szintre (nem NG,kolumbiai gépek szintjére),és még 15 év üzemidőt garantálnak.Mert azok még nincsenek annyira szétrepülve (6 gép 50milkáért,a gépek 80as évekbeli szinten vannak,évek óta félreállitva,nem repképes állapotbol).
Kérdés számomra az,hogyan tudjuk a lehető legtöbbet kihozni a forrásainkbol,ha egyszer nincs annyi,hogy F35t vehessünk.Ár(élettartam költségre vetitve,nem csak beszerzési ár)/harcérték arány.Ha a matek az F18t hozza ki legjobbnak,akkor azt fogom támogatni.Ha a Gripen C-t,akkor azt.Ha Luke X-szárnyúját,akkor meg azt.
Csak valaki csinálja meg a matekot,reálisan,tényszerűen,ellenőrizhető módon.
Ezt mi azonban nem tudjuk megcsinálni.Nincs meg hozzá a szükséges információ,sem szaktudás.Mi max becsülni tudunk hiányos infókbol.
Az én becslésem meg az,hogy ugyanannyi pénzböl több harcértéket lehet kihozni a Kfir NG-ből,mint a Gripen E-ből.Gripen C meg attol függ,hogy mennyibe is kerül?90milka?Nem éri meg.30milka felkoppintva 30milkáért-jó lesz az nekünk.
Nem a kefir a szivszerelmem,hanem az ár/harcérték arány,amit igér.Ha az iréretet nem tudja teljesiteni,akkor dugják fel maguknak a zsidók.
Ennyi a truváj.