Nekem ebbol az jon le amit mindig is tudtam... Irannak nincsenek csucskategorias fegyverei. De tudja hasznalni a fegyvereit...
Fantasztikusan sok ész kell ahhoz, hogy egy SAM tűzívén kívül támadjál...
Kb. ennyi ész, minthogy egy pajzsos embert hátulról döfjél le, aki az ellenkező irányba védekezik...
Azért ne boruljunk már le ennyire a minimum minimuma előtt...
Kihasznaltak a cucstechnika hatranyat kihasznaltak a sajat technika elonyet es kihasznaltak azt hogy gondolkoztak...
Ez sem igaz. Nem a csúcstechnika általános hátránya, hanem egyetlen légvédelmi-rakéta rendszer alapvető tervezési filozófiai hátrányát.
Amikor a Patriotot tervezték, akkor nyugat felé baráti terület volt, kelet felé ellenség. Elég volt a 270 fokos tűzív. Arról nem tehetnek a 40+ évvel később valakinek úgy kéne védekezni, hogy DNY és és ÉK felé is. Egy 40 éves Sz-300PSz elvileg leszedte volna az összes CM-et erőlködés nélkül.
Eddig mindenki azt sorolta nem gond az nem megkerulheto... Na most kiderul hogy megis csak nem vadaszgeppel kell ra jatszani...
Ki a tököm az a "mindenki"? Az Sz-300 résznél pl. a HTÖ pont azt fejtegeti, hogy a hh öröksége nagyon más volt orosz/szovjet és USA oldalon. Annak ellenére, hogy a média imádja összemosni a tervezési alapjai teljesen mások a két rendszernek.
Éppen Hpasp vagy zord tette be 1-2 éve, hogy a jenki felső vezetés erőtelejesen nyomta, hogy 360 fokos radart kell adni a Patriotnak. Én nem értettem miért, mert akkor úgy tudtam, hogy csak SAGG rakéta és a kis PAC-3 ABM rakéta van hozzá. Viszont most már tudom, hogy a SAGG vezérlés kihalásra van ítélve és minden rakétája ARH lesz, ami eddig elkerülte a figyelmem.
A dolog miért érdekes? Anno a Nike Ajaxból csináltak egy Nike Herculest. Kis túlzással egy Dvina/Volhovot átépítette Vegává. Na, most az Patriotból új radarral és rakétával gyak egy széttelepíthető Sz-350 Vityáz lesz. Hoppá. Mindenki oda és vissza van az orosz SAM-től, ezt meg szépen csendben megcsinálták, mindenféle felhajtás nélkül. Egy SAGG-os 270 fokos rendszrből lassan széttelepíthető 360 fokos tűzívű rendszer lesz (?).
Es ennyit a cucstechnikarol... Onmagaba keves... Hiaba draga... Olcso fegyverrel es esszel eredmeny erheto el vele szembe... Akkor megis csak nem olyan gaz az irani hadi gondolkodas... Tehat mas fegyvereiket is tudjak alkalmazni /ami nem csucskat de sok van batran kiserletezgethetnek.../
Ez is megint általánosítás. Ez nem a csúcstechnika, hanem adott rendszerek limitációja és a helyzet félreértelmezés. Mert úgy látszik, hogy senki nem gondolta volna, hogy Irán kvázi háborús cselekedetet hajt végre. És eddig semmi megtorlás, de még fenyegetőzés sem, hogy visszaütnek ezért az "ajándékért" cserébe.
Örülök.Mert ami nem kreativ,nem képes az előre be nem programozott szituációk megbizható kezelésére,az nem inteligens.
A szimuláció egy dolog,ahogy az ellenrzött körülményű próbapályák is.Már 30éve van önvezető autó.De valódi inteligencia hiányában,továbbra sem képesek a valódi forgalomban helytállni.Túl sok a változó,egyszerűen képtelenség minden szitura programot irni.Valódi,tanuló,"ráérző",kreativ inteligenci kéne hozzá.Ami egyenlőre(szerintem szerencsére) nincs
Nincsenek előre beprogramozott szituációk. Bemenő változók alapján dönt a rendszer. Ez szezon és fazon.
De az MI csak az általa értelmezhető eseménytérben képes dolgozni, tehát elő kell állítani neki az inputot, legyen az radar track, vagy IR jel, stb. Az ember azért van a kabinban ma, mert egyszer tudja értelmezni a közeli világot a szemével és a szenzorokat is feldolgozni. Az önvezető autó nem azért szar, mert az "MI" buta. Egyszerűen radarral és képfelismeréssel is képes egy szatyrot egy kerékpárt toló emberrel is összekeverni. Ha te neki elektronikus úton generálod a bemenő jeleket, akkor nem fog hibázni. A bemenő jelek előállítása az, ami nem megy. Ezért ül ma is pilóta a vadászgépek kabinjában. Amint DAS szerű rendszerrel az "MI" mindent hamarabb felismer mint az ember, akkor onnantól fogva már morális kérdés, hogy a teljes távvezérlés lagja miatt engedsz e full autonóm dogfightot-e vagy BVR-is már elengeded-e a kezét a gépnek...
Nekem ez a mesterseges inteligencia a romaiak langolo serteseihez hasonlatos es nem a harcikutyahoz... /ugye volt csata ami a langolo sertesek megfordulasa miatt veszett el romai reszrol.../meg cak nem is elefant.../
Lásd fent. Az "MI" ami nem tudta mit kell csinálnia. Totálisan rossz a példád műszaki szemmel nézve.