A dron to dron coms nagyon kis hatotavolsagu. Szerintem kevesebb mint 2 km rol erzekelheto az meg nagyon kicsi tavolsag.Szerintem pár pontot a drónokkal kapcsolatban kellene tisztázni, mert a meglévő képességekből kár a végtelenbe extrapolálni szerintem.
1, Ha sok drón akar egy időben (alakzatban) támadni, hogy túlterhelje a légvédelmet, akkor azoknak kommunikálniuk kell egymással (INS nem elég).
Ez a drón-drón kommunikáció észlelhető - zavarható.
2, Amennyiben a drónok GPS helymeghatározással dolgoznak, akkor a GPS jel zavarható, a GPS zavarással szemben védett vevők egyáltalán nem olcsók.
3, Ha sok drónt akarsz egy időben bevetni, akkor azoknak kicsinek kell lenni, különben a 100db drónt a helyszínre szállító teherautó oszlop (vadász kötelék) támadható.
4, Értelmes tömegű (és méretű) harcirészt szállító drón +kamera+AI+GPS+INS hatótávolsága annál jobban csökken, minél több (az előbb felsorolt) funkciót raksz bele, vagy pedig a mérete nő, de meg akkor a támadás helyszínére való juttatás a probléma.
A GPS-t konyen zavarhatod helyileg de ha ezek mar kozelmentekakkor megfogjaka celt optikIag es akkor aztan lehet zavarni a GPS-t.Ezen kivul vagy egyszerusitettTERCOM is. A kiindulasiponttmegadjak majd onnan konyen azonosithato tereppontok meresebol navigal tovabb.
A 100 dron tud magatol falkankent is telepulni es varni a parancsra vagy a beprogramozott felriasztasra.
A dronok olcsok. Sokat lehet telepiteni beloluk es jelenletuk jelenlegolyanhatassal van lehetmint ha tengotsejteszvalahol. Nem meszoda ha lehet mert egy 5000 dollaros kutyu szetveri a tuzersegedlerakodharckocsid.
A dronhadviseles olyan utemben fejlodik hogy dobbenet. A jovo uraim felelmetes. A LEO2 nek nemlesz sok eselyuk ha csak valami wunderwaffe nemlep szinre.