OMFV - Optionally Manned Fighting Vehicle (USA) / XM30 MICV

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tacticool

Well-Known Member
2015. január 12.
1 221
3 565
113
Kiválasztásra került a döntőben megmérkőző két gyártó: GDLS és American Rheinmetall.
A program mostantól XM30 Mechanized Infantry Combat Vehicle néven fut tovább.


OMFV finalists: Rheinmetall, GDLS again square off for Bradley replacement competition


The service announced that the Optionally Manned Fighting Vehicle (OMFV) program will now be called the XM30 Mechanized Infantry Combat Vehicle, and revealed new details about its basic design.​


WASHINGTON — It’s again down to American Rheinmetall and General Dynamics Land Systems (GDLS) for who will build the Army’s M2 Bradley infantry fighting vehicle replacement, after the service announced today that those two teams are the only ones moving forward in the high-profile race.


Under the Optionally Manned Fighting Vehicle (OMFV) competition, five teams two years ago received contracts to produce concept designs for the service. The service then reopened the competition to all interested parties and, based on those proposals submitted late last year, have now whittled the list down to two names. Rheinmetall and GDLS will split the $1.6 billion development funding pot and the ultimate winner may lay claim to a $45 billion production deal, the Army said.


“I think we are on much firmer ground this time, from an achievable realistic requirements standpoint,” Army acquisition chief Doug Bush told reporter today.


“This is our at least third, maybe fourth, attempt to replace the Bradley and this one’s going to succeed,” he later added.


BAE Systems, Oshkosh Defense, and Point Blank Enterprises are not receiving additional dollars to proceed, and service officials today did not disclose how many additional companies submitted ultimately unsuccessful bids. It was also not immediately clear if one or more of those companies would protest the decision but Bush said the service has “anticipated that potentiality.”


Today’s announcement is a slight change in plans for the service, which had previously it may select three companies to proceed with the next two program phases. In the end, the Army decided that would be too pricey.


“Focusing our resources on two ensures that both will be properly funded: it was a resource informed decision, but one that also lets us retain competition,” Bush said. “It’s kind of… a sweet spot between the two demands we had.”


The duo will now embark on the next two program phases and ultimately lead to what’s expected to be a single winner. For the next phase, Phase 3, the teams will be tasked with focusing on detailed design activities to mature their vehicle blueprint. This phase is expected to culminate in a critical design review that leads into Phase 4, or prototype build and test activities.It is during this period where the two teams will build and test up to 11 prototypes each (seven for a contract award with an option for four more), along with two ballistic hulls and turrets, armor coupons, and digital model twins, according to a solicitation issued in July 2022 and Maj. Gen. Glenn Dean, the program executive officer for ground combat systems.


If the Army and industry can successfully make it through that performance period, the service intends to select one team to proceed with low-rate initial production in 2027, with the intent of achieving the first unit equipped milestone in 2029 ahead of full-rate production.


In separate statements to Breaking Defense, both winning teams praised today’s announcement.


Gordon Stein, GDLS’s vice president and general manager of US operations, said his team is “proud” of its innovation, research, development and investment for the program.
 

AlbaRegia

Well-Known Member
2019. december 23.
340
895
93
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 651
35 762
113
3 gyára is van az RM-nek Amerikában. Zala ide szinte semmit ne fog vinni... :(

rm-america.jpg
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 198
67 057
113
nem valószínű: Ameriában lesz gyártva. Mi max. pár alkatrészt vihetünk vagy még azt sem...
Az amerikai hadipar bőven meg van nélkülünk! :D
Olyan àlomvilàgban éltek ezekkel a mantràkkal néhànyan. Az Abrams újabb, nehezebb felfüggesztéseit, torziós rúdjait a törökök szàllítjàk és még màs dolgokat is. Az amerikai hadiipar sem mindenható.
 
 • Tetszik
Reactions: acorn

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 651
35 762
113
Olyan àlomvilàgban éltek ezekkel a mantràkkal néhànyan. Az Abrams újabb, nehezebb felfüggesztéseit, torziós rúdjait a törökök szàllítjàk és még màs dolgokat is. Az amerikai hadiipar sem mindenható.
Hozzánk képest az! Nálunk összeszereles van csupa import alkatrészekből
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 710
30 187
113
"A Pentagon megállapodott a General Dynamics Land Systems és az amerikai Rheinmetall Vehicles vállalatokkal, amelyek versenyeznek a legjobb prototípusért az Ukrajnának szállított M2 Bradley BMP-k leváltására. Az üzlet összértéke 1,6 milliárd dollár. Mindkét cég saját prototípust fog kifejleszteni, amelyet az amerikai védelmi minisztérium hagy jóvá. A sorozatgyártás várhatóan 2027-ben kezdődik."
https://t.me/readovkanews/61592
 
 • Tetszik
Reactions: fip7

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 339
46 116
113
Érdekes felvetései vannak.
Nem hinném, hogy a Booker-rel azonos platformra tudnák helyezni, de az mondjuk aggasztóan nagy faszságnak tűnik, hogy most már csak 6 fős deszantot is elégnek hazudnak. Miközben a Lynx automata toronnyal, és 2 fős személyzettel biztosan el fog tudni vinni 9 fős deszantot, ami ugye a jelenlegi rajméretük.
És mivel a kiadott kötelezően használandó hajtáslánccal elvileg meg lehet oldani a nagyobb jármű mozgatását is, így nem nagyon látom értelmét a régóta fix rajméretnél kisebb jármű beszerzését. Ha adhatnék a RM-nak egy tippet, akkor azt mondanám, hogy ne menjenek bele a downscale-be.
Illetve ez közös platformra való törekvés egy komoly veszély lehet a Lynxre. Mert gondolom a Booker platform csak 6 fős deszantot engedne meg, így pedig nekem valószínűnek tűnik, hogy a GD ebbe az irányba fog elmenni. És továbbra is azt mondom, hogy nem szabad!
Ha mindenáron a GD-t akarják kihozni győztesnek (meg van az esélye), akkor be fogják kajolni a Bradley II-t, csillogó szemekkel. Ha pedig a RM odatesz egy élhető 9 fő deszantos járművet, akkor nem lesz min szégyenkeznie. Ha elbukja az amerikai piacot, akkor a 6 fős deszanttal el fogja az összes többit is bukni.
Vagy nem kell senkinek ilyen, vagy ha nagyon kell, akkor lehet majd PUMA-t is ilyennek venni.
Egy 9 fős high tech gépet, pedig legalább máshova is el lehet sózni.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 232
76 769
113
Érdekes felvetései vannak.
Nem hinném, hogy a Booker-rel azonos platformra tudnák helyezni, de az mondjuk aggasztóan nagy faszságnak tűnik, hogy most már csak 6 fős deszantot is elégnek hazudnak. Miközben a Lynx automata toronnyal, és 2 fős személyzettel biztosan el fog tudni vinni 9 fős deszantot, ami ugye a jelenlegi rajméretük.
És mivel a kiadott kötelezően használandó hajtáslánccal elvileg meg lehet oldani a nagyobb jármű mozgatását is, így nem nagyon látom értelmét a régóta fix rajméretnél kisebb jármű beszerzését. Ha adhatnék a RM-nak egy tippet, akkor azt mondanám, hogy ne menjenek bele a downscale-be.
Illetve ez közös platformra való törekvés egy komoly veszély lehet a Lynxre. Mert gondolom a Booker platform csak 6 fős deszantot engedne meg, így pedig nekem valószínűnek tűnik, hogy a GD ebbe az irányba fog elmenni. És továbbra is azt mondom, hogy nem szabad!
Ha mindenáron a GD-t akarják kihozni győztesnek (meg van az esélye), akkor be fogják kajolni a Bradley II-t, csillogó szemekkel. Ha pedig a RM odatesz egy élhető 9 fő deszantos járművet, akkor nem lesz min szégyenkeznie. Ha elbukja az amerikai piacot, akkor a 6 fős deszanttal el fogja az összes többit is bukni.
Vagy nem kell senkinek ilyen, vagy ha nagyon kell, akkor lehet majd PUMA-t is ilyennek venni.
Egy 9 fős high tech gépet, pedig legalább máshova is el lehet sózni.
9 fővel és 3 kezelővel számol az OMFV.
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby