[Open ISV] Beszélgető

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 367
23 184
113
Én azért fejlesztenék bele egy Diesel/elektromos(1 e-motorral) váltó nélküli erőforrást,
- tennék az elejére 1/1.5T "vasat"(páncélozás), meg még párszáz kilót "ide-oda",
- a toronyba egy 30-as gépágyút, -miután motorizáltam-,
- 2x2 ATGM-t,
- automata aknavetőt (ha már van gyárunk ;) ),
- kereket-gumit cserélnék(szélesebbre, mert az jó "csapatni" :D )


... és mire ezzel (2-3 év múlva) kész vagyok. már meg is van is a magyar hadi-ipar (csírája),
... és jól költöttem el a GDP 2.1%-t,
... és teremtettem pár-száz/pár-ezer munkahelyet.
Tök 1xű.

Szia Brüsszel/Trump: :p

(jut eszembe: miért nincs az a középső-ujjas emo? ;) )Jó második vonalas eszköz lenne "fillérékből", +a bónusz hadi-ipar és a munkahelyek.
Jól "csomagolva" még Eu*s pénzt is kapnánk rá.

U.i: a két e-motoros verzió kb 20T-ig jó:


zC6kyFb.png
A képről annyit, hogy ez kb 90-es évek eleje technikai szintje, ha tervezni vagy ebből kiindulni akarunk, akkor elsőnek magasítani és V alvázra átalakítani kellene (torony nélkül kb 2,2m), torony szempontjából nem szaroznék licensz (lance, hitfist vagy más), hátsóajtós mindenképp így a motor előre kell hogy kerüljön a vezető mellé, szemből 25-30mm-es ellenálljon, oldalról 12mm-nek, ahogy látom ez úszni is tudhat szóval olyan 25 tonnáig mehet a súlya majd.
apc/ifv verzióban lehetne gyártani
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 606
13 154
113
HMmmmm:

"Kicsit" csodálkozva nézem ezt a Mmombe 8x8 V-teknős "papír-páncélost" a rendszerváltásuk utáni (???) Dél-Afrikából, a megváltozott személyi összetételű szellemi háttér "támogatásával" (elég finom voltam ?!?!? ), mikor itthon 3-10 db. közötti cég:
- kivágja plazmával/lézerrel az acél anyagot,
- ragasztja/hegeszt/ egyebek, 6X6 szerű felállásban,
- kerékagymotorokkal meghajtja -a ma már teljesen jól alkalmazható gumi("lánc")talpakat vagy a kerékagymotoronként megduplázott kisebb méretű (de azonos szélességű), ezért kvázi 12X12-es [ 3(x2)X3(x2) ] meghajtást.
Két 150kW-os diesel-generátor oda ahol "erősíteni kell a páncél-védelmet. Mindkettőt nem nagyon lövik ki rövid időn belül.
...ja + 2 Prius aksi ;)

Mindkettő megoldás közel lánctalpas talajnyomást biztosít 25-32 Tonnáig, lánctalpas működési móddal nem vesz el a belsőtérből (a kanyarodó kerékdobok miatt). (Tudom, valamivel jobban kopik a gumi, de messze nem lenne a BTR-80 horror "gumi-fogyasztási" statisztikája.)

A 6X6-os (oldalanként 3 elektromos kerékagy-motoros) felépítés egyszerű, egy elem egyoldali sérülését "lazán" elviseli, ezzel még jobb is, mit a hagyományos (oldalankénti egy lánctalpas, egy meghajtással bíró) gép sérülés-állóság szempontjából. Két egyoldali elem sérülése esetén is korlátozottan tud mozogni: a legjobban védett oldalával tud (Pl.) a veszélyes irányba fordulni !!!

Pótpáncélozni ugyanúgy lehet (megelőlegeztem egy itthoni gyárat :rolleyes: ) mint más technikákat.

Török/Lengyel/Rheinmetal szabvány-torony "rádob", ééés:
cl.gif


Ehhez ha kell Dél-Afrika, tökönrugok (leszavazok) valakit :mad:
 
 • Tetszik
Reactions: Pogány

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 606
13 154
113
Kis ötlet-halmazok szép grafikákkal két rokon témában, átfedésekkel, és elméletileg beállított gépi (magyarra-)fordítással, ami ha nem műxik, akkor a Beállítások alatt("fogaskerekecske") mindenki megteheti a Yt-videó-ablakban.

Jó szórakozást :) :.