Oresnyik / Oreshnik MRBM (Oroszország)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 218
33 484
113
A B2-őt már a jugók fölé se merték beküldeni az F-117 esete után.... Az sem véletlen , hogy gyorsan megszűnt a gyártása.
Most kap majd egy hatékonyabb utódot.

És, hogy akarsz megsemmisíteni egy 1 méter hosszú és minimum 6 cm átmérőjű nehézfém rudat? o_O
Ne legyünk már hülyék :D
Ez nem egy üreges test, mint egy SCUD, amiben mindenféle apró törmelék is kárt okoz...
Ha közvetlenül el is találná bármi (ez még lassabb harckocsi lövedék ellen sem megy eddig a gyakorlatban) akkor is annyit érsz el, hogy több darabban esik ugyan úgy a fejedre....

Ember, ez megint nem gondolás meg tipp, hanem simán kiszámolható. K*rva nagy mozgási energiája van!

Te megint el vagy varázsolva :D
Amit én számoltam ott jóval több, mint 1 méternyi páncél acélt át lő :cool:
Az kb. 20 méternyi vasbeton vagy 100+ méter föld.
És én még nagyon visszafogottan számoltam a rudak teljesítményét. ;)
Aha...Mit számoltál ki,mikor fogalmunk nincs a "rudak" tömegéről,sebességéről,légköri fékeződéséről,hőterhelés okozta anyagveszteségéről-kb semmiről.
Hasraütötte számokkal matekoztál egyet,és kaptál egy semmit sem jelentő eredményt.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 196
60 047
113
Aha...Mit számoltál ki,mikor fogalmunk nincs a "rudak" tömegéről,sebességéről,légköri fékeződéséről,hőterhelés okozta anyagveszteségéről-kb semmiről.
Hasraütötte számokkal matekoztál egyet,és kaptál egy semmit sem jelentő eredményt.

Ahhoz képest, hogy semmi sem tudunk, nagy magabiztossággal írkálsz nettó hülyeségeket... ;)
A hőterheléses anyag vesztéses ökörségedet meg nem is értem....
Ezek szerint nem tudunk embert vissza hozni az űrből mert elég.... Nézd már meg mennyivel érkeznek be azok az űrkapszulák....
Egy tömör nehézfém rúd, hőálló heggyel lényegében nem veszít anyagot.
Ahogyan a harckocsi nyíllövedékek sem szoktak.... LOL

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 179
50 477
113
Nem tudom. De 1000 fok fölé nem szabadna engedni.
Az ilyen lövedékek orrkúpja általában hővédelmes. Vagy valamilyen kerámia, vagy pct. lövedékeknél wolfram-karbid hegyet használnak.
Ha nagyon nagy gond a melegedés akkor be lehet vonni tantál-hafnium karbiddal. Az olyan 3000 fokot kibír.
A melegedés csak a sűrű légkörben gond, kb. 10 km-től lefelé. Ezt a távolt meg kb. 3 másodpercen belül megteszi. Ha ennyit kibír a hőpajzs, akkor nyert ügyük van.

Ez már csak azért sem sci-fi mert a harckocsiból kilőtt nyilak közel 2 km/s-el repülnek sűrű légkörben, akár 3 másodpercig (5 km-s táv) is. És ezen a távon még nem simán bírja az orrkúpjuk.
Igazából én ahogy pár napja nézegetem az infókat, megint az van, hogy semmi forradalmit nem csinált az orosz, csak leporolt néhány HH-s ötletet, pár félbehagyott projectet összegyúrt, letesztelte, és most elérte vele azt hogy 5000-6000 km - en belül gyorsan oda tur sújtani bárhova úgy, hogy területre tud szórni kis CEP-el szinte védhetetlen módon mélyre lehatolni képes égből jövő nyilacskákat, amik anyagából adódóan kemény mint az ördög - ezért csak közvetlen találattal lehet talán kitéríteni a céljától, idő előtt nem fog elműködni a harci része - plusz piroforos sebzés, gyújtó hatás, plusz dinamikai shock a sebesség miatt.

Azt hogy a beérkezés közben az esetleges plazma állapot miatt nem látják a radarok, vagy ha igaz hovy a hordozó eszköz lapos pályán jön, BM előrejelző rendszerek nem látják, vagy nem tudják pontosan megbecsülni a célját, el sem merem képzelni, mert az így együtt letolt gatya lenne konkrétan.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 218
33 484
113
Ez ekkora formátumú szakértőnek, mint negan nem tűnik fel :D
Én is csak néztem, hogy most komolyan gondolja-e az ember vezette orosz MIRV-et XD
De lehet azóta megjöttek a mosógép chippek :cool:
Közben mást is csinálok,félrenyomtam a kurzort-nagy ügy?
Javitottam
Te viszont a hasraütéses számokbol kiindult semmit nem érő számaidra hivatkozol.......Azt a lapot,min számoltál,vidde el a klozetra,mert annyit ér.

• Vicces
Reactions: papajoe and sixtus

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 196
60 047
113
Közben mást is csinálok,félrenyomtam a kurzort-nagy ügy?
Javitottam
Te viszont a hasraütéses számokbol kiindult semmit nem érő számaidra hivatkozol.......Azt a lapot,min számoltál,vidde el a klozetra,mert annyit ér.

Te meg vidd magaddal a kilőtt fészeres képet amit linkeltél, mint károkozás.... :D

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 045
14 049
113
.

Szerintem ezalatt az 1-2 nap alatt Iránban már el is kezdett dolgozni egy 1-200 fős fejlesztő-csoport a saját hasonló eszköz létrehozására.

U.I.: Nem is tudom hogy lehet haderőt fejleszteni lovak nélkül! :oops:
Mennyi hülye ország! ;)

U.I. 2.0: Ez első hasonló eszköz iráni tesztje után nagyon-nagyon ritka lesz az USA --és szövik-- Vörös-tengeri látogatása,
...szerintem!

.

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 218
33 484
113
Te meg vidd magaddal a kilőtt fészeres képet amit linkeltél, mint károkozás.... :D
Hát,sajnos már csak ennyit tudsz......Pedig régen lehetett veled értelmes vitát folytani.de most már lesűllyedtél az átlagos személyeskedő muszkafan szintjére.
Csapódott már be hiperszónikus sebességgel házba (micsoda túltolt dolog ez is-minden ICBM hiperszónikus,már az első is az volt)-és nem okozott ennél nagyobb károkat.....
HA igaz,igy kezdtem a mondatot.......
Attol még,hogy látványossan fénylik,nem biztos,hogy olyan egetverő a becsapódási energia.
Fentebb be lett téve pár régi MIRV visszatérő egység képe,filmje.ICBM pedig még gyorsabb,mint egy MRBM (még mindig nem tudjuk,hogy valójában mi ez).Atomtöltet nélkül nem okoznak olyan egetverő rombolást.....
Honnan tudod,hogy valójában mekkora tömege volt egy kinetikus testnek?Hogy mi az anyaga?mekkora a sebessége?
Ez egy meteor volt,Ausztráliában.Becsapódott,és semmilyen különösebb nagy hatása nem volt.Pedig szép fényes volt,meg gyors is.
Van egy fényes valami a felvételeken-és ennyi.Látványos,de ennyi.Hogy mi a tényleges pusztitóereje,arol fogalmunk nincs.Neked sincs halvány lila gőződ sem.
Nem is lehet,hisz SEMMIT nem tudsz az alkalmazott kinetikai testekről.

• Vicces
Reactions: fip7

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 755
66 546
113
Hát,sajnos már csak ennyit tudsz......Pedig régen lehetett veled értelmes vitát folytani.de most már lesűllyedtél az átlagos személyeskedő muszkafan szintjére.
Csapódott már be hiperszónikus sebességgel házba (micsoda túltolt dolog ez is-minden ICBM hiperszónikus,már az első is az volt)-és nem okozott ennél nagyobb károkat.....
HA igaz,igy kezdtem a mondatot.......
Attol még,hogy látványossan fénylik,nem biztos,hogy olyan egetverő a becsapódási energia.
Fentebb be lett téve pár régi MIRV visszatérő egység képe,filmje.ICBM pedig még gyorsabb,mint egy MRBM (még mindig nem tudjuk,hogy valójában mi ez).Atomtöltet nélkül nem okoznak olyan egetverő rombolást.....
Honnan tudod,hogy valójában mekkora tömege volt egy kinetikus testnek?Hogy mi az anyaga?mekkora a sebessége?
Ez egy meteor volt,Ausztráliában.Becsapódott,és semmilyen különösebb nagy hatása nem volt.Pedig szép fényes volt,meg gyors is.
Van egy fényes valami a felvételeken-és ennyi.Látványos,de ennyi.Hogy mi a tényleges pusztitóereje,arol fogalmunk nincs.Neked sincs halvány lila gőződ sem.
Nem is lehet,hisz SEMMIT nem tudsz az alkalmazott kinetikai testekről.
Bocsi, ez egy réges régi fake videó. Egy gopro és egy lense flare aftereffekt. Egyből feltűnik, hogy a hiperszonikus sebességgel érkező "meteornak" semmiféle hatása nincs a kvázi zárt felhőrétegre, amin ugye áthatol.
Se fény, se lökéshullám, semmiféle iterakció, ráadásul a bolida fénye a tájat se világítja be, árnyékot nem vet, illetve tipikus magaslégköri felizzás képét montírozták...
... a felhőalap alá.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 218
33 484
113
Bocsi, ez egy réges régi fake videó. Egy gopro és egy lense flare aftereffekt. Egyből feltűnik, hogy a hiperszonikus sebességgel érkező "meteornak" semmiféle hatása nincs a kvázi zárt felhőrétegre, amin ugye áthatol.
Se fény, se lökéshullám, semmiféle iterakció, ráadásul a bolida fénye a tájat se világítja be, árnyékot nem vet, illetve tipikus magaslégköri felizzás képét montírozták...
... a felhőalap alá.
Faxom,de megbizhatalan már a yt is....Mindent is 3x ellenőrizni kell?!?
csak feltettem az első filmet,amit feldobott a cső-erre pont fake az első????
mind1,van ott még egy rakat ilyen látványosan égő meteor,vállaszon ki mindenki magának egyet-mind csak nem lehet hamisitvány
Lényeg azért csak érthető szerintem.Attol még,hogy látványosan fénylik valami,nem biztos,hogy nagy pusztitó erőt is képvisel.

• Vicces

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 218
33 484
113

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 755
66 546
113
  • Tetszik
Reactions: zsolti and fip7

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 196
60 047
113
.Pedig régen lehetett veled értelmes vitát folytani.de most már lesűllyedtél az átlagos személyeskedő muszkafan szintjére.

Vedd már magad észre :D
Én vagyok az elfogult, miközben most teszed be a 3. Teljesen nyílván valóan hamis képet/videót!
Betettél egy ember vezette MIRV-et (XD), betettél egy fészert aminek beszakadt a teteje, meg betettél egy kamu videót.
És ne kiröhögjünk hanem vegyünk komolyan.... :D
Szívesen beszélgetnék veled értelmesen, de se az idegen nyelvű forrásokat nem érted, se a tudományos hátterét a témáknak, se műszaki rajzot nem tudsz olvasni, de még ábrát sem, és a hitvilágodba illő leghitványabb propit is beszopod, majd Isteni igazságként próbálod terjeszteni. :(
Így nem tudok és nem is akarok veled más stílusban beszélgetni!
Egyszerűen nem tudlak komolyan venni. És zavaró, hogy egyértelmű butaságokat szajkózol újra meg újra...

Vannak olyan emberek akikkel nem értek egyet a fórumon, mégis elég jól elvitatkozgatunk egymással.
De egy kvázi "laposföldes" szinten lévő emberrel, most komolyan, mit kellene tegyek? o_O

Lucullus

Well-Known Member
2022. március 13.
203
889
93
1972.Csökkentett RCS értékű,interkontinentális 3M max sebességű bombázo terve.Az XB70,a B1B,és a B2 tuljadonságait egyesitette volna.Anno végül elvetették,mert a szükséges technológiai fejlesztés költségét,erőforrásigényét nem tudták előteremteni.
De most 2024 van,és a technológia már rendelkezésre áll.(pénz az mondjuk nem biztos.Ma is drága lenne megépiteni).ettől sokkal inkább beszarnának Europában,mint pár kinetikus wolfrámrudtol.

BeszarNÁnak. A volframrúd meg becsapódott. Így múltidőben. Én itt vagyok európában. Én a volframrúdtól is beszarnék.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 218
33 484
113
Rendben.
Time stamp?
Mert az hogy hozzàfűzök egy dàtumot,kevés.
Google maps.
Szerinted miért irtam feltételes módban?
Ahogy a háznál is,amiről azt irták,hogy az egyik kinetikus test okozta rombolásokat mutatja.ÁLITÓLAG.
De lassan ki fog derülni,hogy van e olyan hatásos,mint amilyen látványos a cucc.
Engem legalábbis nem lepne meg,ha kiderőlne,hogy nincs olyan hatásos.
Mint irtam,az amerikaiak már foglakoztak a dologgal 30 éve-és elvetették.Zsidóknak is egyszerűbb lett volna Jericho rakétákkal kinetikus töltetekkel támadni a perzsákat,mint elrepülni odáig.Mégis inkább repültek.

• Vicces