Oresnyik / Oreshnik MRBM (Oroszország)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

skf

Well-Known Member
2019. április 25.
126
840
93
Egyenlőre semmi sem biztos, azt sem lehet tudni mekkora a pusztítás mert le vannak cenzúrázva a műholdképek...
"Beszélik" hogy a támadás porlasztotta a pincéket, de majd hiszem ha látom, több forrásból is.
Valamelyik fejlesztési példány ICBM-ből kiszedték a töltetet és valami vasdarabbal, pl. zömített Hafnium-Cirkonkerámia Zr5Si3 - HfB2-SiC // ZrB2-ZrSi2 szilicium-karbid tárcsákkal szén-szén kompozitban.. persze MOSÓGÉPBŐL kitermelve amit Ukrajnából loptak, mert az már otthon is elfogyott.
Sok a találgatás az Oreshnyikről. Egy dolog valószínűsíthető. Az, hogy az ukránok még legalább két hétig meg sem közelíthetik a területet, amig a külföldi szakértők össze nem kaparják a maradványokat analízis végett

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 720
19 705
113
Nálam csak 316 m/sec-re jött ki (helyzeti energia - mozgási energia változás egyenlőségével számoltam), 1000 m/s-hez 100 km szabadesés kéne (a gravitációs erő változásától is szemérmesen eltekintve) ez kissé meglepett. De valami ellentmondást érzek, mivel oké, hogy 3000 m/s-ről 10 m/s2-val gyorsulva 30 m/se-el nő nagyjából a sebesség (mivel hogy durván 3 másodperc alatt leér 10 km-ről), de elvileg a helyzeti energiája nem tűnik csak úgy el.
Kérdés.
Ha àramvonalazott a beérkező tàrgy?
Az alsó, sűrű légkör mennyire képes fékezni?

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 495
3 943
113
Nálam csak 316 m/sec-re jött ki (helyzeti energia - mozgási energia változás egyenlőségével számoltam)

Én is így számoltam. g*h=1/2(v^2)
g=9,81
h=10000
azaz v^2=196 200
azaz v=443 m/s

Az 1000 m/s-ra nekem 51 km magasság jön ki.

Az utolsó mondatodat nem értem. Nem tűnik el a helyzeti energiája. Benne van abban az utolsó +32 m/s-ban. (3000->3032 m/s)