1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Orosz hadiflotta

Diskurzus a(z) 'Egyéb haditengerészettel kapcsolatos témák' témában - boki által indítva @ 2018. január 4..

 1. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

 2. Rotten878

  Rotten878 Active Member


  Abszolút korrekt mind a válasz, mind a helyzetértékelés!

  A Moszkva mondjuk eleve tervezési és műszaki koncepciók szerint(em) elavultabb mint az eredetileg említett hajó de a választ természetesen elfogadom, teljesen életszerű és jogos.

  Itt viszont idézném magam:
  "Hagyva magamon támadási felületet;
  teszem én azt a hajó dokkba vonulása idején nem volt előre látható a finanszírozás hiánya - de azért azóta már bőven lett volna idő elgondolkodni azon hogy mik az üzemek és a költségvetés lehetőségei és egy minimális javítást és modernizálást végrehajtani "

  illetve:
  Amire értettem hogy ha nem gépészeti karbantartásra van csak szükség akkor igenis meg lehet tenni hogy ha tudom hogy a következő 5 évben nem fogom megkapni az igényelt berendezéseket akkor nincs is értelme parkoltatnom a hajómat egy dokkban.

  A fontossági sorrendet és a pénzügyi lehetőségeket megértem, és el is fogadom.
  Amit viszont pont ennek fényében nem értek, az az hogy ha tudom hogy nincs lehetőségem mélységi modernizációra akkor igenis megengedhetek magamnak egy gépészeti (akár turbina, vagy egyéb gépészeti) karbantartást addig míg nincs pénzügyi vagy ipari kapacitásom egy mélységi fejlesztésre.

  Vagy azon vitatkozunk hogy jobb egy hajót 10 évig kivonni a szolgálatból úgy hogy jelenleg kb egy kezen megszámolható haditengerészet képes csak hasonló csapásmérő képességű hadihajó kiállítására mint amit kivontak erre az időre?
  (miközben azok a haditengerészetek kevésbé szenvednek ilyen problémáktól a valóságban?)

   
 3. Rotten878

  Rotten878 Active Member

  Ez egy olyan kép amit lement az ember, köszönjük! :)
   
 4. boki

  boki Well-Known Member

  Projekt 22160 Dmitrij Rogacsev.

   
  Tcat, notaricon and fishbed like this.
 5. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  https://oilprice.com/oil-price-charts
   
 6. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Nem tudom a pontos választ erre a kérdésre. Csak arra tudok gondolni, hogy olyan probléma, akár elöregedés miatt, akár egy váratlan súlyos üzemzavar, károsodás miatt, lépett fel, amit nem tudnak viszonylag gyorsan és olcsón megoldani. Ezért tippeltem a meghajtásra, ha kazánt, turbinát kellene cserélni, az olyan költségű, ami jelenleg a feszített orosz költségvetésbe nem fér bele. Úgy döntöttek, hogy emiatt nem vonnak el forrást más, folyamatban lévő projekttől.

  Ez most csak saját vélemény, régebben például én is védtem a Nahimov méregdrága, hosszú felújítását, mert a végén kapnak egy brutális tűzerejű csatacirkálót. Most már inkább én is hajlok arra, hogy talán szerencsésebb lett volna ezt a pénzt új hajók építésébe, vagy több kisebb, régebbi felújítására, modernizálására költeni. Ha a Moszkva rendbetételének az összegét (itt most csak újbóli szolgálatba állításra gondolok, komoly modernizáció nélkül) csak úgy tudták volna előteremteni, hogy visszafogják az új, korszerű hajók rendelését, akkor szerintem jó döntést hoztak.
   
  fishbed and Rotten878 like this.
 7. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Régebben olvastam orosz fórumokon, hogy a Moszkvával korábban is voltak gondok és valamikor a 2000-es években is az akkori moszkvai főpolgármester hathatós közbenjárása kellett, hogy mégis csak legyen hadrendben egy, a városáról elnevezett hajó. Sajnos, hogy pontosan mi volt akkor is a probléma vele arra nem emlékszem, de lehet igen a meghajtással vagy magával a hajótesttel lehettek problémák. De ne vegyétek készpénznek amit mondok mert régen olvasta, akkor se annyira behatóan.
   
  fishbed and arbalest like this.
 8. varga dima

  varga dima Well-Known Member

  Ha valakit érdekel, Luc Besson újabb filmje, Kurszk, mozikban....

   
  wolfram, fishbed and ghostrider like this.
 9. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  L.B. csak mint executive producer, ami lehet, nem is baj amugy, a filmet nem ö rendezi.
   
  varga dima likes this.
 10. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Én a Moszkva rakétahordozó cirkáló kapcsán három dolgot szeretnék mondani.
  1. Amikor a Szíriai vegyi balhé után farkasszemet nézet az orosz és USA/NATO haditengerészet a Földközi-tengeren, akkor a církáló volt a zászlóshajó. Lehetséges, hogy volt egy kis csetepaté, ami nem igazán publikus, amiben a hajó megsérült, de mélyen hallgatnak róla.
  2. A testvér hajót, a Marshall Ustinov-ot terv szerint modernizálták, (a lenti képeken a modernizálás után) de a Moszkva-t nem tervezték, tudtommal. A Varjag pedig köszöni szépen "el van magának".
  [​IMG]
  [​IMG]
  3. Az OF.-nak több flottája van. Vajon miért nem csoportosítják át a hajókat ilyenkor. A Marshall Ustinov ideiglenesen átkerülhetne a Fekete-tengeri flottához, mert az Északi flottánál ott van a Nagy Péter, ráadásul idáig modernizálták, tehát aktívan nem számított.
   
  fishbed, fip7 and arbalest like this.
 11. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  És ahogy olvastam valahol a film cselekménye el is tér a valóságtól.
   
 12. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Még egy mondat a Moszkva cirkálóval kapcsolatosan.
  2016 januárban ugyan üzembe helyezték, de mindenképpen felújításra, korszerűsítésre szorult, amihez nem volt (jelenleg sincs) tervezett pénzügyi háttér.
   
 13. boki

  boki Well-Known Member

  Legutolsó hír a Moszkvával kapcsolatban idén január végén jelent meg. Pénzhiány miatt 2020-2021-ben kezdik a hajó modernizációját. Addig is meg kéne javítani a meghajtóegységet, hogy eltudjon menni Szeverodvinszkbe. Még a modernizációs tervdokumentáció sincs meg, amihez szintén pénz kell. Az is kb1 év. Szerintem a 2020-2021 évek kitolódnak 2023-24 felé.

  https://flotprom.ru/2019/Модернизация6/
   
  fishbed and arbalest like this.
 14. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  2018 júliusi helyzet. A Fekete-tengeri flotta (BSF) parancsnokság és a haditengerészet főparancsnokság vezetése még nem döntött a cirkáló további jövőjéről. Több vélemény is van:
  1. A hajó mindenképpen javításra és korszerűsítésre kerüljon a Marshall Ustinov-hoz hasonlóan.
  2. Nem célszerű a javítás és korszerűsítés, mivel a Pr. 1164 Atlant osztály első hajója és már 35 éves. Amennyiben a javítás és korszerűsítés itt is 5 év lenne, mint a Marshall Ustinov esetében, a hajó már 40 éves lenne,
  3. Eredetileg egy 3 éves javítás volt feltételezve 2018-tól a Szevasztopol Hajógyárban ("Zvezdochki").
  4. Inkább a sokkal fiatalabb Varjag cirkálót kellene javításra és korszerűsítésre küldeni.
  Tehát "nemcsak" pénz, hanem döntés kérdése, hogy mi legyen az ex, Slava cirkáló további sorsa.
   
 15. boki

  boki Well-Known Member

  2015 áprilisában volt kisebb javításon(1 hónap). Majd szeptembertől a Földközi-tengeren lévő orosz flotta kötelék zászlós hajója. 2016 januárban tért vissza Szevasztopolba. Azóta sehol sem volt. Ott horgonyoz a kikötőben lassan 3,5 éve.
   
 16. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Akkor ezek szerint az első variációt fogadták el.
   
 17. boki

  boki Well-Known Member

  szegcsab, Nemerson, fishbed and 2 others like this.
 18. boki

  boki Well-Known Member

  2019.május 3-tól új főparancsnoka van az orosz hadiflottának -Nyikolaj Jevmenov(1962) admirális személyében, aki korábban az Északi-flotta parancsnoka volt.

  [​IMG]
   
  szegcsab and gacsat like this.
 19. gacsat

  gacsat Well-Known Member

   
  Nemerson likes this.
 20. Berzin

  Berzin Member

  Ez nagyon jo dontes. Eloszor fregattok majd csak aztan rombolo es cirkalo kategoria. Nem gondolom hogy rep hordozoval kene operalni azzal kisse befurodtek. De a kisebb oszzalyoknak nagy es regi hagyomanyaik vannak. Majd csak aztan jojjon a Lider
   

Ezen oldal megosztása