1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Orosz hadiflotta

Diskurzus a(z) 'Egyéb haditengerészettel kapcsolatos témák' témában - boki által indítva @ 2018. január 4..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ezeknek a szubszinikus fegyvereknek van létjogosultsága de csak nagy tömegben bevetve ami több tucatot jelent nem pedig pár darabot.
   
 2. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Igen is meg nem is. Nagyon fugg a hatasossaga attol hogy milyen foldrajzi es egyebb harctamogato kornyezetben hasznaljak es attol is hogy pontosan milyen is a fregatt ami a celpontja.

  Messze tobb mint a semmi de mar nem olyan veszelyesek mint voltak meg a 70-es 80 as evekben.
   
 3. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Csodalkoznal mire kepesk megfelelo kezekben. Egyesevel sosem inditjak oket csak gyakorlaton.
   
 4. dudi

  dudi Well-Known Member

  Egy modern orosz fregatt ellen kb mind1,hogy 1-et vagy 8-at indítasz.Pont arról beszélek,hogy ezek könnyen felderíthető és leküzdhető célok,innentől kezdve csak akkor tudsz hatékony lenni ha több rakétát indítasz mint ahányat le tud küzdeni a cél.Ehhez meg több tucat rakéta kell nem néhány darab.
   
 5. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Szubszónikus. Nem okoz gondot semmilyen modern elhárítórendszernek, tehát semmilyen hadihajónak. Tankerek ellen persze jó.
   
 6. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Kukázhatók.
  1890 körül az angol főtengerész selejtezte az angol flotta nagy részét. Azt mondta, agy fillér is kár beléjük, mert támadásra gyengék, menekülni meg lassúak.
   
 7. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Egy AEGIS ellen kb 20 kellene. Gránitból számítottak rá kilencet. Meg ebből a Radugából.
   
 8. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Ha azt mondanam neked hogy egy harckocsi konyen legyozheto celpont IPCTR-el egy 6 km es mezo kozepen akkor mit valaszolnal ? Igaz de azert a harckocsik ritkan allnak meg egy nagy kiterjedesu sik terulet kozepen hogy ide lojetek. Ugyanigy vagy itt is. A GPS/GLONASS tamogatas azert is fontos mert ha szigetek szarazfold van a kornyeken akkor megtudod ugy tervezni a raketaid mozgasat hogy azok rejtve kozelitsek meg a celpontot kihasznalva pl az adott sziget vagy akar egy afregatott koveto ellatohajo radararnyekat es akkor bukkanjanak fel csak a freagatt radarkepernyojen amikor mar csak arra van ido hogy esetleg egyett kettot leszedjenek belole.

  Nyilt vizen nem problema a lelovesuk. Jol mondod. Azonban nem csak nyilt viz van sot meg a nyilt vizen is vannak "fedezekek" .

  Roviden sokat jelent hogyan hasznaljak oket.
   
  Python likes this.
 9. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Ha jon az AB fele 8 ilyen es csak 20 masodpercre a becsapodastol deritik fel akkor es csakis akkor van cca 70%os esely hogy lelovi mind ha full battlestationba es az AEGIS rendszer automatara allitva van a hajon. Full battlestation pedig meg haboru alatt sincs mert kimeritia legenyseget es a normal mukodest megakadalyozza.

  Sem a legvedelem sem a ASM nem olyan egyszeru dolog mint aminek altalaban gondoljak. A emberi tenyezo kreativitas vagy akar csak kitartas sokat dobhat rajta.
   
  vilmoci likes this.
 10. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Az első ütést mindig be lehet vinni. Na de utána?
   
 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  A felhasználás módja nagyon fontos ez tény(ésszel használva a gyengébb technika is lehet hatékony)csak ez azon nem változtat,hogy ezeknek a szubszonikus hajóelleni rakétáknak ma már csak nagy tömegben(több tucat) bevetve van létjogosultságuk.
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  Csak azt nagyon nehéz elérni,hogy 20 másodperc maradjon a védekezésre.Lássuk be az egy nagyon korlátolt hatékonyságú fegyver amit csak a legideálisabb körülmények közt tudsz eredményesen alkalmazni.
   
 13. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Az elso utessel egy fregatot minimum Mission Kill kategoiaba tolsz de ha olyan helyen talalod el ( es ez nem nehez ) akkor konyen szimplan el is sulyesztheted. Gondolj bele hogy van rajta tobbszaz tuzrsegi loszer ami nem kis mennyiseg terfogatra sem vagy a VLS sekre vagy az uzemanyag .
  Egy AB nel egy ilyen talalat szinten fenall mivel sokkal tobb VLS az az potencialis beepitett "harciresz" van rajta. Ha ott talalja el a raketa akkor valszeg GAME OVER. Ha masutt akkor meg lehet esely de egy talalat utan az esetek 90%ban hatra arc irany alegkozelebbi kikoto ha van ra mod.
  Aztan kerdes meg az is hogy az az egy talalat nem uti e ki pl a SPY rendszert. Az AEGIS-t nem tudja az nagyon diverzifikalt a hajon.
   
 14. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Dudi

  Te kitudnal lone egy M1 Abrams-t egy Konkurszal vagy akar egy Maljutkaval ?
   
 15. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Megis nagyon sokan hasznaljak manapsag ugy hogy megtehetnek hogy mast vesznek megis e melett dontenek. Hidd el van racionalis oka.
   
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ezek elavult rakéták.
   
 17. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  De eltudsz kepzelni olyan szitut amikor kitudsz loni egy M1 et egy Maljutkaval ? Imersz olyan helyeket a harckocsin amit eredmennyel lehetne tamadni meg ilyen oreg raketaval is? Szerintem igen mert meg en is ismerem oket.
  Amit mondani akarok hogy nem csak maga a fegyver hanem annak felhasznalasi modja is meghatarozo.

  Nezd meg pl most az ami szipi szupi csucsrtechnikas felderitogep leloveset. Egy a 70 es evekbol szarmazo lerak masolata szedte le. Adott volt a lehetoseg. Van ugy hogy ez a lehetoseg adodik es van hogy neked kell megteremtened. Az elso a katonaszerencse a masodik meg a katona tudasa.
   
 18. dudi

  dudi Well-Known Member

  Folyton furán nézek arra aki azzal igazol egy elavult eszközt,hogy lehet eredményesen alkalmazni ha(és akkor a ha utáni felsorolásban még a csillagok együttállása is benne van).
   
  fip7, fishbed and notaricon like this.
 19. boki

  boki Well-Known Member

  Megérkezett Havannába

   
  fishbed likes this.
 20. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Nem lehet esetleg hogy azert nem erted amit mondani akarok mert sosem voltal sem hajo elleni raketa sem haditengereszet kozelebe es csak a laikus tudasa illetve velekedese beszel beloled ?
   

Ezen oldal megosztása