Orosz levegő-föld fegyverzet

Tévedsz.
A Gripen 2000 fontos tömegű függesztményt is el tud vinni.
Az, hogy mi van integrálva, az más kérdés.
De az SDB meg 130 kg és nem 90.
De nem is kell több. Ha telibe talál egy hk-i, akkor anak game over. Ha a szórásod 1 méter, akkor nem kell ennél nagyobb erő.

De mivel ez egy JDAM, lehet, hogy a Gripen tudná használni. Nem tudom.

Also széle,közepe.
130 az alig több mint a 90,de az 500 az a 130-tól is csúfabb,picit,így nem is kell olyan pontosnak lennie.:D
Ezt szeretem bennük,olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
Ez modul a már meglévő bombákra szerintem qrva nagy ötlet a részükről,biztos nincs több ilyen bombájuk,mint 50-100 hosszú,vasúti szerelvény,ezzel az univerzális feltéttel az 50 éves bombák is elszórhatóak,ill oda méretezve,a nagyobb bombák is vitorlázhatak.
Egész elérzékenyültem egy sikló,kab 9000-es gondolatától....:rolleyes:

Ez még költői túlzásnak is erős volt.
A siklóbomba használatához magasan kell repülni.
Az Sz-300PT és PSz meg azt szeretni ám, de nagyon.
Vontatott csali sehol, stealth gép sehol.

(Az F-35A stealth, vontatott csali és MAWS van rajta...)
Nincs nekik már annyi, hogy lefogjanak mindent, ez kiválóan látszik abból is, hogy kb semmit nem tudnak tenni a CM-ekkel sem.

Az Sz-300 elnyomására van esély (SEAD), van besugárzásjelző, akár a támadást is meg lehet szakítani és leborítva eltakarodni, ha úgy alakul. A felderítésére is több esély van mint bármi SHORAD esetén, valamint nem szokás őket a front első vonalában tartani.
Ezzel szemben a fűnyírózás a MANPADS erdőben kb kivédhetetlen veszteségeket okoz.

Amúgy, ha jól tudom a BUK a legfőbb probléma arrafelé, nem az Sz-300, SEAD szempontból.

De az SDB meg 130 kg és nem 90.
De nem is kell több. Ha telibe talál egy hk-i, akkor anak game over. Ha a szórásod 1 méter, akkor nem kell ennél nagyobb erő.

De mivel ez egy JDAM, lehet, hogy a Gripen tudná használni. Nem tudom.

Van rá esetleg forrásod, hogy egy jobb TGP milyen pontossággal képes GPS célkoordinátát meghatározni?

Úgy tudom, az ilyen 1 méteres pontosság csak Pre Planned módban megy, (mármint a +lézer vezérlés nélküli SDB 1 és JDAM esetén), ez azért korlátozza a dolgokat.

Szerintem érdemes több különböző méretű siklóbombát rendszeresíteni (kazettás bombát is!).

Állítólag ezen a képen az amerikai JDAM régóta várt orosz analógja látható, amely nagy pontosságú fegyvereket készít irányítatlan(buta) bombákból korrekciós modulokkal való utólagos felszereléssel.

Ebben az esetben az FAB-500 bombára szárnyakat is rögzítettek, ami arra utal, hogy a bomba siklóképes is . A meglehetősen durva kivitelezés jellege ugyanakkor arra enged következtetni, hogy a közelmúltban összeállított prototípus látható.

2VesEyf6cI0.jpg
És mi irányítja a célba érésig?? A két rárajzolt szem?? Vagy valamit nagyon félre értelmezek a képen.

Magasról elengedve 60-70 km-t is elvitorlázhat, az Sz-300 kisebb rakétájának ez már kívül van "HMZ"-jén. Gyorsítórakéta kellene még alá, azzal 150 km-ről is célba találhat, ha az indító repülőgép elég gyorsan halad.

Magasról elengedve 60-70 km-t is elvitorlázhat, az Sz-300 kisebb rakétájának ez már kívül van "HMZ"-jén. Gyorsítórakéta kellene még alá, azzal 150 km-ről is célba találhat, ha az indító repülőgép elég gyorsan halad.
Az 5V55K-ra gondolsz "kisebb" alatt?

Ezt illene tudnod. Na mi lehet bele szerelve?
.
.
Barmi lehet beleszerelve iranyitasnak, GPS/Glonass, vagy akar a ket rafesett szem is, de mivel kormanyfelulet nem latszik rajta, ami iranyitani tudna, igy szerintem ezt csak elengedik, mint az ubeblokkozo loftolas is, azutan lesz ami lesz valahol

• Vicces
Reactions: LMzek 2.0