1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Oroszországgal kapcsolatos off-topik

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - boki által indítva @ 2013. január 28..

 1. boki

  boki Well-Known Member

  Ezek a dolgok még a járvány előtt voltak érvényben. Azoknak az embereknek volt írva ,akik nincsenek képben és heti szinten Oroszország összeomlását hirdetik- szinte már kretén szinten. Logikus, hogy a vírus miatt növekszenek a kiadások és a pénzt a Nemzeti Jóléti Alpból kell kivenni. Minnél tovább tart a vírusos járvány annál nagyob károkat okoz minden országban. Oroszoknál jelenleg van tartalék. Tartalékok 580 milliárd USD és a Nemzeti Jóléti Alapban van 180 milliárd USD.
   
  zeal likes this.
 2. boki

  boki Well-Known Member

  Oroszoknál egyébként maga az olajkitermelés 8USD/barel-be kerül, szállítással/logisztikával 20-25.
   
  fishbed and nyugger like this.
 3. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Sőt a legnagyobb orosz kitermelők esetében a Bloomberg adatai szerint 4 dollárnál is kevesebb volt egy hordó felhozatala 2019-ben és az összköltség zusammen is kb 20 dollár alatt maradt
  "Согласно данным агентства, крупнейшие российские добытчики в 2019 году потратили меньше $4 для извлечения одного барреля нефти. Вместе с расходами на перевозку и капитальными затратами общая стоимость добычи одного барреля по итогу не превышает $20. Таких показателей российским компаниям удается достичь за счет развитой инфраструктуры на месторождениях и эффективной работы железных дорог и трубопроводов."
  https://tass.ru/ekonomika/7961265
   
  fishbed and boki like this.
 4. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Az 580ból negyvenet tegnapig megevett az alacsony olajár.
   
  formosa1 likes this.
 5. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ez csak az érem egyik fele. A másik fele a költségvetés. Mindkét ország az olajból él. Szarábiának 80$os olajár mellett lenne nulszaldós a költségvetése, az oroszoknak 50. Mindkét ország az olajpénzekből vásárolja meg a polgárok lojalitását. Most az huzavona megy, hogy hol tör ki előbb a forradalom.
   
  blitzkrieg likes this.
 6. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Az egyik ország olaj eladásból szerzi bevétele nagy részét, a másik olajszármazékok eladásából. Nagyon nem mindegy, hogy buzát árulsz, vagy kenyeret.
   
  blitzkrieg and formosa1 like this.
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Mégegyszer... Az orosz költségvetés idén 42USD/barel olajárral számol átlagban. Ami ez felett volt ment a Nemzeti Jóléti Alapba(minden évben). Most hogy az olaj 30USD/barel a kieső bevételt a Nemzeti Jóléti Alapból pótolják, hogy mindent finanszírozni tudjanak az elfogadott költségvetésben(főleg a szociális kiadásokat) . Az orosz költségvetés bevételi forrásainak valamivel kevesebb mint fele olaj és olajszármazékok eladásából származik.
   
  blitzkrieg, fip7, fishbed and 2 others like this.
 8. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ez se igaz. Mit is bombáztak szét pár hónapja az irániak? Csak nem a világ egyik legnagyobb finomítóját? Ami kétszer akkora, mint az oroszok legnagyobbja.
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_oil_refineries#Russia
   
 9. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  A 42$ az már az újraszámolt költségvetés.
  Mindenesetre sokat mutat, hogy a mindenkori amerikai elnök megválasztása után egyből rohan Szarábiába, hogy kezet csókoljon a királynak, az meg már Moszkvába jár gazsulálni. :D:p
   
 10. boki

  boki Well-Known Member

  Oroszok minden évben sookal kisebb átlag olajárral számolnak mint a világpiaci ár. Ezért is volt mindig proficites az orosz büdzsé. A többlet ment a Nemzeti Jóléti Alapba.
   
  fip7, fishbed, nyugger and 2 others like this.
 11. boki

  boki Well-Known Member

  Most a jenkik kénytelenek leállítani a palaolaj kitermelést. Már nagyok a veszteségeik és a texasziak már az oroszokkal akarnak tárgyalni az olaj árának stabilizációjáról. Jelen is lesznek az OPEC+ júniusi ülésén.
   
  fip7 and fishbed like this.
 12. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  A szárazföld belsejében levő hagyományos kutakat már (nagy költséggel) állítják lefele, vagy INGYEN adják az olajat, csak vigye el valaki. A tengerparthoz közelebbiek meg töltik a tartályhajókat, amik aztán nem mennek sehova. Lassan Trumpika bilije is olajjal lessz tele. Hogy az oroszok hova teszik, azt nem tudom.
   
 13. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Előre honnan tudják?
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

  Szerződések biztosították a stabil olajárat -minden félévben meg voltak hosszabbítva. SZA+RUS egyezség.
   
 15. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Faxt már, még mindig 1.29 € a gázolaj literje itt ne idegesítsetek 20 dodó/hordó árral!
  :oops::eek:
   
 16. boki

  boki Well-Known Member

  Hiába csökkent az olaj ára 50-60%-al, a benzin, nafta nem lesz 50%-al olcsóbb sajnos. Max -15-20%
   
  blitzkrieg likes this.
 17. boki

  boki Well-Known Member

 18. boki

  boki Well-Known Member

 19. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  gacsat and megazez like this.
 20. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  Egy ODKB tagállamban,hogy a bánatban építhettek/nyithattak az amcsik katonai biolabort?! Itt Kazahsztánra gondolok, mert az nem lep meg, hogy Grúzia és Ukrajna fel a meleg sz*rig nyal az amcsiknak, akik azt csinálnak azokban az országokban amit csak akarnak. Viszont Kazahsztán ODKB tag, szövetségese Oroszországnak. Ez nekem olyan, mintha egy NATO tagállamban nyitna ilyen laborokat Kína vagy Oroszország. Abból óriási botrány lenne, nagy eséllyel hetekig avval lenne tele a "fősodratú média"majd az amcsik, vagy rajtuk keresztül a helyi kormány, azonnali laborbezárásra és záros határidőn belül,az ország területéről történő elkotródásra utasítaná a labort megnyitó konkurens nagyhatalmat. Itt meg meghalt pár nap alatt Grúziában a kísérletek során 30 ember, amiről bizonyítékokkal alátámasztva beszámol egy grúz exminiszter, aztán kész. Semmi nem lesz belőle, kb akkora médiaérdeklődés övezi a FÁK államokon kívül, mintha egy falusi körzeti megbízott éves beszámolóját hallgatnák meg egy olyan településről, ahol évek óta nem történt bűncselekmény.
   
  bejczi and fishbed like this.

Ezen oldal megosztása