Páncéltörő rakéták, páncéltörő gránátok

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 127
36 606
113

ptrk-shturm-s-ukrayina-gigapixel-height-1080px.jpg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 551
74 517
113
WASHINGTON, January 11, 2024

The State Department has made a determination approving a possible Foreign Military Sale to the Republic of Kosovo of Javelin Missiles and related equipment for an estimated cost of $75 million. The Defense Security Cooperation Agency delivered the required certification notifying Congress of this possible sale today.

The Republic of Kosovo has requested to buy two hundred forty-six (246) Javelin FGM-148F missiles (includes six (6) fly-to-buy missiles); and twenty-four (24) Javelin Lightweight Command Launch Units (LWCLU).
Also included are Javelin LWCLU Basic Skills Trainers; Javelin Outdoor Trainers; Missile Simulation Rounds; Outdoor Training Instructor Stations (OTIS); Battery Coolant Units (BCUs); System Integration and Check out (SICO); Life Cycle Support (LCS); Javelin Restricted Interactive Electronic Technical Manual (IETM); Javelin Operator Manual and Technical Assistance (TAGM); tools; Javelin gunner training; Ammunition Technical Officer (ATO) training; Javelin maintenance training; and other elements of logistics and program support. The total estimated cost is $75 million.

This proposed sale will support the foreign policy goals and national security of the United States by improving the security of a European partner which is an important force for political and economic stability in Europe.

The proposed sale will improve Kosovo’s long-term defense capacity to defend its sovereignty and territorial integrity to meet its national defense requirements. Kosovo will have no difficulty absorbing this equipment into its armed forces.

The proposed sale of this equipment and support will not alter the basic military balance in the region.

The prime contractors will be the Javelin Joint Venture between Lockheed Martin in Orlando, FL and Raytheon Missiles and Defense in Tucson, AZ. There are no known offset agreements in connection with this potential sale.

Implementation of this proposed sale will not require the assignment of U.S. Government or contractor representatives to Kosovo.

There will be no adverse impact on U.S. defense readiness as a result of this proposed sale.

This notice of a potential sale is required by law. The description and dollar value are for the highest estimated quantity and dollar value based on initial requirements. Actual dollar value will be lower depending on final requirements, budget authority, and signed sales agreement(s), if and when concluded.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 963
5 916
113
Hartpunkt reports that MBDA Germany has secured the first export contract for its new Enforcer shoulder launched guided missile system.

The company has so far refused to comment on who the customer is, the sale quantity/price and delivery timeframe.

 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 400
34 239
113
Kína, btw, a világ első számú ATGM-gyártója. A Norinco büszkélkedhet a leghosszabb hatótávolságú ATGM-mel, amely 50 km-t repül, a Poly Defense pedig az egyik legkisebb ATGM-et kínálja.

GFjWxWAWEAA6FFV

GFjWz6yXAAABVR3

GFjW1esWkAAXJaK
1x lőttünk modernizált maljutkával az is durva ha nem hk a cél a modernizált válltozatba annyi volt hogy 3 téglalapot lehetett az optikába állítani és azokon bellül kellett tartani egy pontot.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 963
5 916
113
Már van nekik klón hj-12 néven és már exportálták is Algériába

Na az kéne a honvédségnek is


"Kína, btw, a világ első számú ATGM-gyártója. A Norinco büszkélkedhet a leghosszabb hatótávolságú ATGM-mel, amely 50 km-t repül, a Poly Defense pedig az egyik legkisebb ATGM-et kínálja."

Azt meg, hogy? Kína már a fizika szabályait is megszegi?
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 046
113
Na az kéne a honvédségnek is


"Kína, btw, a világ első számú ATGM-gyártója. A Norinco büszkélkedhet a leghosszabb hatótávolságú ATGM-mel, amely 50 km-t repül, a Poly Defense pedig az egyik legkisebb ATGM-et kínálja."

Azt meg, hogy? Kína már a fizika szabályait is megszegi?
Ez nekem is féltünt de nem rugozom rajta mert nem hiszem hogy annyi lenne