Páncéltörő rakéták, páncéltörő gránátok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 921
63 698
113
Hol írtam ilyet? Én annyit írtam, hogy a saját méretkategóriàjàval jobb lenne összehasonlítani a Javelint mert az úgy jobban megállja a helyét . Mást nem láttál tőlem.

Ebben meg is egyeztünk.
Most az a fő kérdés, hol van az NLAW-ban az előre néző töltet?
Mert amikor legutóbb azt mondtam, hogy nincs a metszeteken, akkor azt mondtad, hogy nektek azt mondták van benne, mégpedig a CG-ből származó.
De nem találjuk. Merre lehet?

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 897
15 675
113
Ő igen, de a SAAB-os szakemberek majdcsak tudják mit gyártottak. És nem véletlen van rajta az üzemmódkapcsoló sem. Ha nem lenne előremutató harci rész nem is kéne, hisz csak a becsapódás energiája pusztítana.
A becsapódás után nem baj ha elrobbant a benne lèvő töltet.
Mert amúgy csak egy nagy bexsapódó valami lenne, ami csak ott pusztít ahová ment.

@Aladeen írj a saabnak kèrdezd meg.

@krisss akkor nem tudsze semmilyen előre nèző töltetről?

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 402
137 521
113
Megint én vagyok a hülye, mert te vagy tudatlan. Értem.
Az eszedbe sem jut, hogy még kapcsoló is van az NLAW-n, amivel ki kell választanod, hogy top attack vagy hagyományos legyen a becsapódás. Ha nekem nem hiszel, vagy a "nyugati internetnek esetleg a gyártónak", akkor van NLAW-s videója a szuicid orosz emberkének is ahol tök véletlenül be is mutatja ezt a kapcsolót.

Szóval szállj le a magas lóról és ne beszélj marhaságokat, mert lótúrót sem tudsz az NLAW-ról, csak ömlik belőled a tudatlanság.
Na az úgy működik, hogy ha bekaocsolod akkor top attack ha nem kapcsolod akkor hesh könnyen páncélozott célpontok ellen jó csak.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 590
46 645
113
A becsapódás után nem baj ha elrobbant a benne lèvő töltet.
Mert amúgy csak egy nagy bexsapódó valami lenne, ami csak ott pusztít ahová ment.

@Aladeen írj a saabnak kèrdezd meg.
Ott van a weboldaukon hogy milyen célokra jó direct-attack módban!

"In DA mode, NLAW can be used against soft targets like trucks, buses, cars and helicopters. When fired directly through a window into a building, fragments will cause significant damage."

Tehát csak "puha testűekre"!
Talán a papírvékony páncélzatú BTR-t átüti, de azt sem biztos...

Persze @dudi szuper titkos forrásai nyilván jobban tudják... :p

• Tetszik
Reactions: Ocses

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 134
13 804
113

"With selectable Overfly Top Attack (OTA) against armoured targets and Direct Attack (DA) for non-armoured opponents and troops inside buildings, NLAW fires perfectly in confined spaces."

"Attack modes
Against tanks and other armoured targets, Overfly Top Attack (OTA) mode is used. The missile flies about one metre above the line of sight, and the warhead initiates above the target’s roof – the most vulnerable part. Against non-armoured targets, Direct Attack (DA) mode is used. The missile then flies on the line of sight, the sensors are disconnected and the warhead initiates on impact."

• Tetszik
Reactions: nyugger and Aladeen

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 921
63 698
113
Na az úgy működik, hogy ha bekaocsolod akkor top attack ha nem kapcsolod akkor hesh könnyen páncélozott célpontok ellen jó csak.

Akkor a legutóbb félre tájékoztattál? o_O
Mert amikor mondtam, hogy ebben a módban nem sok haszna van, akkor azt írtad rosszul tudom, és van benne egy kis töltet a CG-ből.
Azóta mégsincs? o_O

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 402
137 521
113
Akkor a legutóbb félre tájékoztattál? o_O
Mert amikor mondtam, hogy ebben a módban nem sok haszna van, akkor azt írtad rosszul tudom, és van benne egy kis töltet a CG-ből.
Azóta mégsincs? o_O
A cg-s részre őszintén megmondom nem emlékszem de szerintem a könnyű páncélozott célt mondtam akkor is.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 590
46 645
113
Nem, tényleg összevissza beszél.

Tipikus dudi taktika! Ha megcáfolják,
1. Letagadja, hogy ő ilyet mondott
2. Elkezd tök másról beszélni - hátha abban esetleg igaza lesz
3. Ködös, többnyire nem is létező infó-forrása hivatkozik. Vagyis hidd el neki, mert csak... :D
@Ocses
+1. Ha végképp tarthatatlan az álláspontja, akkor elhallgat egy időre, ejti a témát. (Sztem most ez jön! :) )

A "benéztem, bocs!" opció sosincs! :p

Vele ritkán lehet normális diskurzust folytatni.

• Tetszik
Reactions: Ocses and fip7

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 402
137 521
113
Én jól emlékszem rá, mert meglepett.
De elő nem keresem. :)
Akkor lehet faszságot mondtam. A könnyen pàncèlozott és puha cél a tuti. Én pl bmp-n láttam teszten azt beütötte a direkt is.

De amúgy a bemutatón is elkúrtak egy top attackos indítást mert a gép utàn fél méterrel csapott a cucc. Szóval ott is áll a 3/1-es atgm szabály. 3 indításbol 1 találat.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 402
137 521
113
Amúgy a kumulatív eszközöknél két nagy tényező van a hatékonyságban.
A páncélátütés és a páncéltesten belüli túlnyomás képzésének képessége. A páncéltesten belül a szétszóródó kumulatív sugár az esetleges repeszekkel rombol, ezt kiegészíti a túlnyomás ami a legénységet üti ki.
Minél kissebb a töltet annál jobban kell balanszírozni ezeket a képességeket, hogy az eszköz hatékony legyen.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 921
63 698
113
Amúgy a kumulatív eszközöknél két nagy tényező van a hatékonyságban.
A páncélátütés és a páncéltesten belüli túlnyomás képzésének képessége. A páncéltesten belül a szétszóródó kumulatív sugár az esetleges repeszekkel rombol, ezt kiegészíti a túlnyomás ami a legénységet üti ki.
Minél kissebb a töltet annál jobban kell balanszírozni ezeket a képességeket, hogy az eszköz hatékony legyen.

Ezeket a jelenségeket jól meg lehetett figyelni a nemrég általam betett Javelin vs. Kornet videón is.
A Javelin esetén alig volt másodlagos hatás, a Kornet esetén szétszakadtak a járműben lévő bábúk....

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 057
10 252
113
Ha az NLAW-nak lenne előre néző töltete, akkor az általános felülről támadás esetén az kárba veszne. Vagyis legtöbbször. Tehát feleslegesen tartalmazná. Jobban megérné helyette a rakétában több hajtóanyagot alkalmazni és növelni azzal a hatótávot.

• Tetszik
Reactions: Aladeen

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 590
46 645
113
Ha az NLAW-nak lenne előre néző töltete, akkor az általános felülről támadás esetén az kárba veszne. Vagyis legtöbbször. Tehát feleslegesen tartalmazná.
Nincs is neki ilyen
Jobban megérné helyette a rakétában több hajtóanyagot alkalmazni és növelni azzal a hatótávot.
Azért ennyi a hatótávja, mert ez az eléggé egyedi rávezetési mód kb. ezen a távon hatásos - sokkal többet nem igazán lehet kihozni belőle...

• Tetszik
Reactions: beta

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 833
3 891
113
Ezeket a jelenségeket jól meg lehetett figyelni a nemrég általam betett Javelin vs. Kornet videón is.
A Javelin esetén alig volt másodlagos hatás, a Kornet esetén szétszakadtak a járműben lévő bábúk....
Emlékszem egy javelin Vs t-valahanyas videora meg tan mariopolbol.
200m magasan volt a torony instant. Ha ez az alig másodlagos hatás, akkor nem is kell több.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Aladeen

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 057
10 252
113
Azért ennyi a hatótávja, mert ez az eléggé egyedi rávezetési mód kb. ezen a távon hatásos - sokkal többet nem igazán lehet kihozni belőle...

Ja, igen. Cserébe mondjuk legalább könnyű. Méghozzá úgy, hogy balasztot is tartalmaz a zárt helyről való használathoz.

• Tetszik
Reactions: Aladeen

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 921
63 698
113
Emlékszem egy javelin Vs t-valahanyas videora meg tan mariopolbol.
200m magasan volt a torony instant. Ha ez az alig másodlagos hatás, akkor nem is kell több.

Az a harckocsiban lévő lőszer robbanása volt nem a Javelin :)
Viszont túlnyomó többségben nem talál lőszert, úgy meg nem igazán ér túl sokat, ezzel kapcsolatban is jó pár videóra emlékezhetsz ;)

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 921
63 698
113
Távirányítású Kornet állvány:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
El telt egy kis idő mire lemásolták a Stugna megoldását.