Csehek már Veránál tartanak a névsorban (5. generáció).
VERA-NG: "We presented the possibilities of modern passive surveillance systems in Riga to representatives of the Latvian Armed Forces and the Ministry of Defense. "
Csehek már Veránál tartanak a névsorban (5. generáció).
Ez ám az anti-stealth...
A fizika megint a sarokban röhög...
Kezd nagyon elegem lenni abból, hogy egyesek álmokat és véleményeket kezelnek tényként, de a marketing adatok + fizika szerinti realitás az nem érdekli őket. A rizsa, na az megy. Meg a newtoni klasszik. mechanika telibaszarása a radar egyenelettel együtt.

Édes istenem...A sok ures lozung utan jojjon nemi erdekes valosag is - @Terminator fent linkelt kepenek elozmenye: https://www.idnes.cz/zpravy/nato/dr...a-nato-bezpilotni.A210608_140350_zpr_nato_inc
A mindossze ekkora VERA-NG passziv radar mar egy micro DJI-dront felszallastol kovetett 100 kilometerrol:
![]()
![]()
Mit szeretnel megint mondani?Édes istenem...
Beszélsz első körben a légvédelmi radarok anti-stealt-té alakításáról...
... majd likenlsz egy tök más eszközt...
 Mit nem ertesz mar megint? 
Beszélsz első körben a légvédelmi radarok anti-stealt-té alakításáról...
... majd likenlsz egy tök más eszközt...
Kicsit elvesztettem a fonalat, de:Mit szeretnel megint mondani?Mit nem ertesz mar megint?
![]()
Ezért mondtam, hogy más eszközt.Kicsit elvesztettem a fonalat, de:
"Legendárním se pak stal systém Tamara (v kódu NATO jako „Trash Can“), zavedený do výzbroje v roce 1987, o kterém se počátkem 90. let rozšířily masivně informace, že je schopen odhalit i americké „neviditelné“ letouny s technologií „Stealth“. To sice byl, ale jen za určitých podmínek, kdy měl letoun zapnutý radar nebo vysílal. Systém byl schopen sledovat najednou až 23 radarových cílů a signály ze 48 automatických odpovídačů letounů."
https://www.idnes.cz/zpravy/nato/dr...a-nato-bezpilotni.A210608_140350_zpr_nato_inc
Azaz a ezek a rendszerek sem érzékelnek stealth kialakitású gépet, ha csak az nem sugároz ki valamit (radar, adatkapcsolat), amivel belekiáltaná a nagyvilágba, hogy itt vagyok.
Kicsit elvesztettem a fonalat, de:
"Legendárním se pak stal systém Tamara (v kódu NATO jako „Trash Can“), zavedený do výzbroje v roce 1987, o kterém se počátkem 90. let rozšířily masivně informace, že je schopen odhalit i americké „neviditelné“ letouny s technologií „Stealth“. To sice byl, ale jen za určitých podmínek, kdy měl letoun zapnutý radar nebo vysílal. Systém byl schopen sledovat najednou až 23 radarových cílů a signály ze 48 automatických odpovídačů letounů."
https://www.idnes.cz/zpravy/nato/dr...a-nato-bezpilotni.A210608_140350_zpr_nato_inc
Azaz a ezek a rendszerek sem érzékelnek stealth kialakitású gépet, ha csak az nem sugároz ki valamit (radar, adatkapcsolat), amivel belekiáltaná a nagyvilágba, hogy itt vagyok.
Ezért mondtam, hogy más eszközt.
 Amugy de, passziv figyeléssel is siman ki lehet szurni mindent sokféle forrás esetén, pláne, ha azokat is tudja befolyásolni egy fulelo rendszertulaj...
	Totál zavaros az egész.Látni fog Csehországtól a Balti -tengerig: az ERA először mutatja be új PLESS rendszerét az ostravai NATO -napokon, amely látja a horizonton túli célokat
https://www.armadninoviny.cz/zc2a0c...em-pless-ktery-vidi-cile-i-za-horizontem.html
Az ERA új termékének bemutatására készül. A passzív megfigyelőrendszerek családját, amelyek közül a legismertebb a VERA-NG, amely 400 kilométeres távolságig képes észlelni repülőgépeket vagy hajókat, a vállalat egy új PLESS rendszerrel egészíti ki, amely akár egy alapkivitelben 700 kilométer. Ez az áttörő technológia képes nyomon követni a horizonton túli célokat, így például a Balti -tengeren Csehországból vitorlázó hajókat is látni lehet. A társaság először szeptember 18-19. hétvégéjén mutatja be a nagyközönségnek a NATO napok légibemutatóján, a mošnovi Leoš Janáček repülőtéren.
![]()
Totál zavaros az egész.
Passzív...?
Vitorláshajó?
Az meg mit ad, ami alapján követni lehet?
Meg horizont alatt?
Elnézést, de minden népmesét azért nem kell elhinni...

A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..