Az amcsik ragaszkodnak a helyi gyártáshoz. Lehet, hogy a Glock ezt nem akarta.Gyanús, hogy a tenderkiiírásban fémtokos pisztoly szerepelt és emiatt eleve nem is tudott indulni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az amcsik ragaszkodnak a helyi gyártáshoz. Lehet, hogy a Glock ezt nem akarta.Gyanús, hogy a tenderkiiírásban fémtokos pisztoly szerepelt és emiatt eleve nem is tudott indulni.
Szerintem ekkora üzletnél a glock belement volna azértAz amcsik ragaszkodnak a helyi gyártáshoz. Lehet, hogy a Glock ezt nem akarta.
Mint írtam "lehet". Amügy négy Glock modell van rendszeresítve az Armynál. Mark 26 az a 26-os, 27 az a 19-es, 28 az a 17-es, és a 29 pedig a 34-es. Amügy a HK P9ben és a VP70ben is volt műanyag gazdagon.Szerintem ekkora üzletnél a glock belement volna azért
A világ szolgálati fegyvereinek valami 70% GLOCK, minek kéne nekik gyár az USA-ban?A Glocknak még most sincs gyára az USA-ban. Pedig sok szövetségi és helyi rendőri szervezet használja lényegesen nagyobb mennyiségben, mint amit az Army használna.
Elég értelmetlen elindulni egy tenderenahol követelmény a forgó biztosító egy olyan pisztollyal ami nemhogy forgó hanem semmilyen manuális biztosító nincs.Érdekes, hogy a glock miért maradt ki abból a tenderből mindenesetre.
"Double strike capability was a requirement." Ezért.Érdekes, hogy a glock miért maradt ki abból a tenderből mindenesetre.
Pontosan nalunk ezert nem lett tobb szervnel rendszeresitve.Elég értelmetlen elindulni egy tenderenahol követelmény a forgó biztosító egy olyan pisztollyal ami nemhogy forgó hanem semmilyen manuális biztosító nincs.
azt a vezetot en nagyonagyonnagyonnagyonnagyon ismetlem nagyonagyonnagyonnagyonnagyon hosszasan tudnam kinozni es verni.A P9RC nagyonnagyonnagy vezető azt mondta, hogy meg kell menteni a hazai ipart, ezért mi a P9RC-t meg a KGP-9-est rendszeresítettük.
Amúgy a legkorábbi gyártású P9RC-kkel nincs gond. Azok még nem voltak alapanyagában szétlopva...azt a vezetot en nagyonagyonnagyonnagyonnagyon ismetlem nagyonagyonnagyonnagyonnagyon hosszasan tudnam kinozni es verni.
ÉS megmentették a hazai ipart, és a fegyverek is tökéletesen üzemelnek. Ja, ezt nem ide.1996-ban, amikor az MH "tenderezte" a pisztolyát, három fegyvert vizsgáltak. A P9RC-t, a modernizált PA-63-t és a Glock 17-et. A PA-63 már a '63-as előírást sem tudta teljesíteni. A P9RC hadihasználatra alkalmatlant kapott néhány kilónyi hibajegyzékkel és javaslattal. A Glock nyert. A félig-meddig javítgatott P9RC-t a FÉG két tárral, tisztító vesszővel 40eFt-ért ajánlotta. A Glock plusszba adott volna tokot, TASZT-ot, javító anyag készleteket idomszerekkel, valamint vállalták a csapaok fegyvermestereinek átképzését. Mindezt szintén 40e Ft-ért. De akkori nagyonnagyonnagy vezető azt mondta, hogy meg kell menteni a hazai ipart, ezért mi a P9RC-t meg a KGP-9-est rendszeresítettük.
Az alapanyag nem változott A60-as acél a toknak meg a szánnak, a cső meg RK1-es. Megszüntették a MEO-t, ergo minden szar jó lett. Lásd a tárakat amik teletárazva egy hónap alatt galyra mentek. A Gestamen azért más, nem rossz ötleteik vannak. Anno öreg tervezők voltak Zala, Horváth, akik ragaszkodtak bizonyos dolgokhoz. Az újaknak nem volt kitől tanulni, próbálkoznak tanulnak, tapasztalatot szereznek. Hagyni őket dolgozni, de a szart nem szabad megvenni. Kalasnyikovnak és Stonernek sem az első fegyvere lett világhírűAmúgy a legkorábbi gyártású P9RC-kkel nincs gond. Azok még nem voltak alapanyagában szétlopva...
Vicces amúgy, hogy ismétli magát a történelem most Gestamennel...
Nekem 1 evvel ezelottig az elso szerias p9 volt az tenyleg fasza es jo,de lattam nehany olyat amiert megutaltam.. a vege fele mar nekem is csak abbol allt a loveszet hogy akadas es a tar is be gyogyult a helyere..gesteman meg egyenlore vicc szamomra a fogasa nem tudom mashogy mondani szar valamint olyan orr nehez a fegyver jeleztem is nekik mondjak hogy de a teli tarral egyensulyban lesz erre mondtam oke es ahogy lovok es urul a tar ugy lesz ujra orr nehez..erre mar csak neztek csak es nem ertettek ez mennyire fontos tud lenni.Amúgy a legkorábbi gyártású P9RC-kkel nincs gond. Azok még nem voltak alapanyagában szétlopva...
Vicces amúgy, hogy ismétli magát a történelem most Gestamennel...
Ha van róla infód, ird már le légyszives, hogy mit takart a "modernizált PA-63". Bevallom, nagyon kiváncsi lettem igy utólag is.1996-ban, amikor az MH "tenderezte" a pisztolyát, három fegyvert vizsgáltak. A P9RC-t, a modernizált PA-63-t és a Glock 17-et. A PA-63 már a '63-as előírást sem tudta teljesíteni. A P9RC hadihasználatra alkalmatlant kapott néhány kilónyi hibajegyzékkel és javaslattal. A Glock nyert. A félig-meddig javítgatott P9RC-t a FÉG két tárral, tisztító vesszővel 40eFt-ért ajánlotta. A Glock plusszba adott volna tokot, TASZT-ot, javító anyag készleteket idomszerekkel, valamint vállalták a csapaok fegyvermestereinek átképzését. Mindezt szintén 40e Ft-ért. De akkori nagyonnagyonnagy vezető azt mondta, hogy meg kell menteni a hazai ipart, ezért mi a P9RC-t meg a KGP-9-est rendszeresítettük.
Nagy tételben 94-ben volt 40.000 forint...Egy normális szolgálati pisztoly nagy tételben max 100.000 Ft lehet. Rendelsz belőle 100k darabot, az 10 milliárd Ft. És 40 évre megoldottad a kérdést, mert a darabszám egy része mehet rögtön raktárba. Nem vagyok milliárdos, de ez szerintem nem tétel állami szinten. És akkor csak egy kérdés lett volna, az hogy mit akar a szakma, melyiket vegyük meg. 100.000 darabos tételért azért lehajol akármelyik európai gyártó. A seggét kinyalták volna a vezetésnek.