Karakurt / Projekt 22800 osztály (Oroszország)

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 879
90 566
113
2247562_original.jpg

Tudtommal már építik 2016-ra lesz kész

1 Kashtan légvédelmi rendszer egy 152 mm löveg és 8 Calibr jól mondom Boki?

Az ukránok csónakja meg elmehet a ....

18 db terveznek ebből és óceánokra is .
Chirkov szerint ez más lesz mint a Buyan-M mivel tengeri és óceáni navigációt is kap.

Tudtommal már építik 2016-ra lesz kész

1 Kashtan légvédelmi rendszer egy 152 mm löveg és 8 Calibr jól mondom Boki?

Az ukránok csónakja meg elmehet a ....

Ma lesz az elso két hajó gerincfektetése a Pella hajógyárban Szentpétervárott. A Pella hajógyár az egyik legmodernabb Oo-ban,így nem lesz probléma az idovel.

76 mm-es loveg lesz rajta a tobbi stimmel.

A Pella hajógyár az egyik legmodernabb Oo-ban,így nem lesz probléma az idovel.

Azt ne feledjük hogy a hajó 800 tonnás lesz és hát egy év alatt összerakni 1 db az nem éppen gyors .
Ugyan is az első 2017-lesz átadva míg a másik 2018-ra.

Hát én is elgondolkoztam rajta de azért mégis be írtam amit ott olvastam mert lehet hogy van nálam jobb hozzá értő.

Valószínűleg nem jó a fordítás, partmenti és nyiltvízi akart az lenni szerintem...
Elég nagy eltérések vannak köztük, pl. partmenti hajóknak a zátonyok miatt kell fenékletapogatásra valamilyen eszköz, nyiltvízieknek viszont komoly időjárásfigyelő rendszerekre van szüksége...

<blockquote rel="boki"> Uragan és Tajfun a pr. 11356 fregattok helyett

Most ne már, hogy azokat se fogják legyártani...

Ahogy már korábban írtam az elso 3 hajó OK. A 4..5.,6. építése le van állítva mert nincs gázturbina. Addig amíg lesz orosz jonnek ezek a kis korvettek. Ugyanúgy 8 Kalibr-NK-t tudnak indítani mint a fregattok.

1 hete azt olvastam, hogy az indiaiak az s-300-on kívül megint szeretnének 3 db új Talwarról tárgyalni. Vagy félreértettem ?

Pár hónapja felroppentek olyan hírek, hogy az indiaiak megvennék a 3 (4-6) fregattot és ukránoktól hozzá a gázturbinákat. Eddig nincs semmi aláírva.

A hajók korántsem tökéletesek. Ez méretükből is adódik. A légvédelem SHORAD, ráadásul egyetlen komplexum, viszonylag könnyen túlterhelhető és kiiktatható, különösen több irányból támadva. ASW nincs, pedig az USN legerősebb fegyverneme szerintem a tj-kból áll. Tengeri, partközeli műveletekre alkalmas, óceánira kicsi ráadásul ott kötelékben kéne mozognia.

Új ASW nincs a láthatáron? Talán ez az orosz tengerészet egyik leggyengébb pontja. A Tengoik közül kevés a kor követelményeinek megfelelő nukivadász, a dízel-elektromosokat (Lada/Kiló osztály kiváló lopakodó, de nem tudnak megfelelő energiacellákat, akkumulátorokat legyártani nekik, sokkal kevesebb ideig maradhatnak nagyobb sebességnél víz alatt, mint a francia/olasz illetve német csúcstengok..

Ezek a korvettek a támadó fegyverzet alapján feláldozhatónak tűnnek, nincs egységben a védelem, hatótávolság, sebesség, és tűzerő.. Szerintem a legkisebb óceánon használható hadihajóosztály a fregatt, lásd akár a régebbi, akár a mostani hajókat.

A hajók korántsem tökéletesek. Ez méretükből is adódik. A légvédelem SHORAD, ráadásul egyetlen komplexum, viszonylag könnyen túlterhelhető és kiiktatható, különösen több irányból támadva. ASW nincs, pedig az USN legerősebb fegyverneme szerintem a tj-kból áll. Tengeri, partközeli műveletekre alkalmas, óceánira kicsi ráadásul ott kötelékben kéne mozognia.

Új ASW nincs a láthatáron? Talán ez az orosz tengerészet egyik leggyengébb pontja. A Tengoik közül kevés a kor követelményeinek megfelelő nukivadász, a dízel-elektromosokat (Lada/Kiló osztály kiváló lopakodó, de nem tudnak megfelelő energiacellákat, akkumulátorokat legyártani nekik, sokkal kevesebb ideig maradhatnak nagyobb sebességnél víz alatt, mint a francia/olasz illetve német csúcstengok..

Ezek a korvettek a támadó fegyverzet alapján feláldozhatónak tűnnek, nincs egységben a védelem, hatótávolság, sebesség, és tűzerő.. Szerintem a legkisebb óceánon használható hadihajóosztály a fregatt, lásd akár a régebbi, akár a mostani hajókat.

Nem is óceánra szánják oket.

Pár hónapja felroppentek olyan hírek, hogy az indiaiak megvennék a 3 (4-6) fregattot és ukránoktól hozzá a gázturbinákat. Eddig nincs semmi aláírva.

Köszi. Így már értem. Ugyanakkor sajnálom, hogy a romboló/fregatt kategóriában ekkora nehézségek vannak náluk. Így károkat (súlyosakat) okozhatnak, de háborút nem ők fognak nyerni Oroszországnak. A korvett nagyon szimpatikus hajóosztály, de önmagában világhatalommá nem tud emelni egy országot se (na persze nem is erre készül).

Hát igen, ilyen az , ha felbomlik egy ország és a ht-i beszállítók "Kulfoldon" maradnak és hozzá még egy nacionalista junta leállítja az egyuttmukodést.
Ilyen kategóriás(fregatt) nincs orosz hajtomu még.2018 korul.

http://www.navyrecognition.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3401

Már csak az új képe miatt érdemes megnézni

http://www.navyrecognition.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3407

Új légvédelmet kap

Gyakorlatilag mindkettő SHORAD kategória, tehát csak önvédelemre szolgál. Kérdés, hogy hol akarnak ilyen nagy tűzerejű korvetteket alkalmazni, én a csendes óceáni, a balti és a fekete tengeri flottára szavazok (a Kaszpi "tóban" már teljes..
A fekete tengeren a saját parti. vagy a Moszkva cirkáló Sz300/400 lérrak ernyőjének + saját vadászgépek fedezete alatt tudnak tevékenykedni. A Balti flottában, ott van Königsberg/Kalinyingrád szintén Sz300/400 + vadászok, hasonlóan a csendes óceáni fő flotabázis Vlagyivosztok környékén. Az Északi flottában szerintem nem sok helyük van..