A TSWA tulajdonképpen egy 40mm-es gránátvető, ami ugyan tud repeszt is lőni, de elsősorban non lethal gránátoknak van fenntartva.Namost ha jól látom az új upgradelt verziót sikerült Puma S1-nek elnevezni. Szépen összeraktam magamnak a képet arról a belinkelt dolgok alapján, hogy mik voltak a problémák és miket és hogyan orvosoltak, mára pedig már majdnem az összes Puma upgradejére megvan a szerződés, de sehol nem sikerült egy olyan helyet (videó/pdf/honlap) találnom ahol le van írva fekete fehéren, hogy mik voltak az eredeti Puma paraméterek, képességek, és hogy az S1 upgrade végül pontosan mi lett ehhez képest, mi a különbség A-Z. Ha jól láto azS1 csomag a TSWA-nak csak az előkészítését tartalmazza pl, amit amúgy repülő analóg farokgéppuskaként tudom értelmezni, tudom békefenntartás esetén teljesen mások az elvárások és problémák amiket meg kell oldani. Igazából csak egy 3d renderelt vázrajzot láttam róla, ahol úgy tűnik a lövész lenyíló ajtó mellett jobbra a hátsó falon kapott helyet a belűlről vezérelhető fegyver... elég érdekes választásnak tartom... én biztos mint egy ipari sarokkamerát kilógattam volna jobbra hátra, hogy ne csak hátra lásson, hanem jobbra és részben előre is... ha netán valamikor valami nem békefenntartós cuccot töltenének bele.
Úgy tűnik nekem mintha a múltat végképp eltörölni az alapverziót nagyon el akarnák felejteni, ami érthető egyébként, de azért érdekes lenne egy fullos összehasonlítás.
@Terminator tavaly be is tette a frissített soklövetű (korábban 6-9 lövetű volt csak betervezve) verzióját ide.
Ami igen, szintén RM fejlesztés.
Die neue TSWA (Turmunabhängige Sekundär-Waffenanlage) rechts am Heck des SPz Puma VJTF 2023 - präsentiert...
Part of the Puma's concept is the TSWA, a mast-mounted & stabilized 40 mm grenade launcher to be operated by the Panzergrenadiere in the dismount compartment. It is mostly meant to fire non-lethal ammunitions for peace-keeping missions, but also can fire lethal rounds.