A motor miatt nem agódnék,az egy tartós darab lesz,és bőven van benne tartalék.Ennek ára a súly.Szerintem nem érted a probléma lényegét.
A liebherr motornak nem az élettartama miatt aggódok...
az a motor jóval nagyobb méretű, mint az MTU...emiatt nyilván az egész nyomaték karakterisztikája is tök más...persze nyilván össze lehet hozni valahogy (és ezt most kétszer aláhúzva a végeredményre értem) a Renk váltóval...de ez messze nem úgy megy, hogy fogom leveszem a váltót és a motort a polcról és összeszerelem...
A másik probléma, hogy egy bányadömper hogyan működik? kell neki az elinduláskor egy bazi nagy nyomaték, hogy meg tudjon moccanni, utána viszont nagyjából egyenletes sebességgel végigmegy a külszíni fejtésen...azért ettől egy IFV működési karakterisztikája némileg eltér...gyanítom, hogy ezek a bazi nagy bányagépek motorjai nem nagyon mennek 1500-2000-es fordulat fölé...ezzel szemben a leo2 motorjának 2600-nál a Pumá-énak meg 3000-nél van a teljesítmény csúcsa
és nyilván nem véletlen, hogy a váltót 45 tonnáig ajánlja a Renk...én nem szívesen raknám be egy 50 tonnás cuccba...és az a baj, hogy ha a mi Liebherr motoros/emberes tornyos Lynx-ünk valahogy beleférne a 45 tonnába, akkor meg a védettsége miatt aggódnék komolyan...
a futóműnél sem az a lényeg, hogy torziós vagy hidros...hanem hogy a Pzh-t nem arra tervezték, hogy a Leo-val együtt menetben csapassa...
a másik meg, hogy lehet, hogy rossza a szemmértékem, de a Línx lánctalpai valahogy vékonyabbnak tűnnek, mint a Pumáé...nagyon kíváncsi lennék a 2 gép talajnyomására (főleg ha a Lynx 50 tonna lesz)
Váltó sem olyan nagy probléma.Technikailag.Mert a hozzá illesztett változat kifejlesztése persze pénzbe kerűl.
De,a PzH-t arra tervezték,hogy követni tudja,de ha kell,együtt is csapasson a Leoval.Utóbbi a hadrendi szerepe miatt ritka,de kifejlesztésekor kritérium volt.
De a súly,az manapság valami eszementűl elszállt mindenütt.Hol lesz majd a vége?
Nincs még kész a Lynx.Tetszik a koncepció,de megvártam volna a rendeléssel amig bizonyit.Külön-külön a részek nem aggasztanak-dehogy hogy is fog egészként működni,azt majd meglátjuk.
Szerintem jol,de nem azonnal.Szerintem idő kell,hogy összerázódjanak a részek,és kijavitsák a gyerekbetegségeket.Korai az a 2023as sorozatgyártás.