Puma IFV / SPz (Németország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
5 563
12 183
113
Kontextus, ugye...
Kontextus :D


Rád reagáltam.
Nem 8 bejegyzèssel alattad.


Kontextus majd 15-20 èv múlva tudsz vonni a kèt jármű között.
Hisz a lynxből van 2 rèszben működő szèriapèldány itthon.o_O

Hogy a puma nem telitalálat semmilyen szinten,sem gazdasági,sem katonáink eddig az biztos.
Ha így van ahogy leírják.

Ezt mèg nem tudhatjuk a lynxnèl.

Az hogy pedig itthon gyártjuk ès az jó,gazdsságilag ès nem a drága nèmet munkás rakja össze, az eddig is egyèrtelmű volt.
 
 • Tetszik
Reactions: fip7 and alali77

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
5 563
12 183
113
Mondjuk persze, de akkor is. Meg a fele is eros, egy eve meg annyi volt a KF51...
Újjonnan.

15-20 èvvel a rendszerbeallítás után, ki tudja mennyi lessz.

Bár nekem ez a mennyi? 30 kicsit sántít.

Ha így van akkor gáz nagyon.
 
K

kamm

Guest
Kontextus :D


Rád reagáltam.
Nem 8 bejegyzèssel alattad.


Kontextus majd 15-20 èv múlva tudsz vonni a kèt jármű között.
Hisz a lynxből van 2 rèszben működő szèriapèldány itthon.o_O

Hogy a puma nem telitalálat semmilyen szinten,sem gazdasági,sem katonáink eddig az biztos.
Ha így van ahogy leírják.

Ezt mèg nem tudhatjuk a lynxnèl.

Az hogy pedig itthon gyártjuk ès az jó,gazdsságilag ès nem a drága nèmet munkás rakja össze, az eddig is egyèrtelmű volt.
Ezert is mondom most, hogy a Lynxet qrva nagy mazli volt megcsipni - a Puma egy csodtomeg lenne, a tobbi meg elavult volt, meg nem jott volna vele 2-3 masik gyar meg pluszban. Hogy mennyire sikerul elbenazni a Lynxet, az nagyban mulik a MHen is (mert nekik kell a nemeteket raszoritani, ahol kell es lehet.)
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 034
7 617
113
Mert mennyi egy Puma?
Mennyi egy (új) Land Rover Defender? Attól függ: 90-es, 110-es vagy 130-as; 5-6-7 üléses; milyen felszereltségi szintű; kérsz-e hozzá expedíciós kiegészítőket, légrugózást, tetősátrat stb.
A Puma, és a többi harceszköz esetében ugyanez a helyzet: attól függ, mit kérsz hozzá. De ezt itt ezerszer elmondta már más.
Legfeljebb találgatni lehet a publikus anyagokból, hogy ki (melyik ország) mit mennyiért tudott beszerezni, és miért.
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 023
2 992
113
A lényeg a lényeg...ennyiért a Pumából így nem lesz export siker. Egy konkurensel kevesebb az IFV piacon. Majd talán a Lynxből...
 
 • Tetszik
Reactions: SilvioD