Puma IFV / SPz (Németország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
28 832
54 312
113
Billion-euro contract for Rheinmetall: Bundeswehr upgrading Puma infantry fighting vehicle to new design status

The contract for modernizing Germany’s fleet of Puma IFVs was signed on 28 June 2021 at the Federal Office for Bundeswehr Equipment, Information Technology and In-Service Support (BAAINBw) in Koblenz. In awarding this contract, the Bundeswehr remains on track toward an operationally ready, fully digitized fleet of infantry fighting vehicles. Work is slated to begin immediately in July 2021 and is expected to be complete in 2029.

Now official, the initial phase of the order encompasses 154 vehicles, generating sales for the consortium of €1.04 billion. Rheinmetall’s share here comes to €501 million (with value added tax), which will be booked as an incoming order at the start of the third quarter of 2021.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
20 484
70 523
113
Puma projekt vége, sosem lesz export?? Az RM - Lynx után a KMW iis saját IFV-t fejleszt. Némi spéttel a Lynxhez kepest, valszeg az olasz 600-700db-os IFV tender elnyerése a cél.

 
 • Tetszik
Reactions: ravenlord
R

Ruby de Puteaux

Guest
E5myGQlWEAMSSi8

Szépen látszik a spéci, kazettás töltetek ellen védő tetőpáncélzat.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
28 832
54 312
113
Die neue TSWA (Turmunabhängige Sekundär-Waffenanlage) rechts am Heck des SPz Puma VJTF 2023 - präsentiert...

FCORUJzWQAEA3uE
FCOgSkZX0AALEyP

Ec5oIMeWkAM6rFl


Part of the Puma's concept is the TSWA, a mast-mounted & stabilized 40 mm grenade launcher to be operated by the Panzergrenadiere in the dismount compartment. It is mostly meant to fire non-lethal ammunitions for peace-keeping missions, but also can fire lethal rounds.