Puma IFV / SPz (Németország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
28 975
54 696
113
FfcQhCxXwAAvI6p
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
5 713
14 176
113
 • Tetszik
 • Hűha
Reactions: Catles and endre

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
12 298
35 776
113
A Bundeswehrnek új, súlyos problémai vannak a Pumâval, irja Die Welt. :(
A Bundeswehr gyakorlatok közben komolyan müszaki problémákra bukkant az új Puma tipusú jármüveknél. 18 Pumâval vgrehajtott gyakorlaton a Puma rendelkezésreállása napokon belül nullára csökkent, irják a Der Spiegel-er hivatkozva. Az ujság hivatkozik a 10.pâncélos hadosztâly parancsnokának, Von Butler örnagynak (Generalmajor) a nèmet hadügyminisztériumhoz valamint a szárazföldi erök föparancsnokságânak itt levelére.
Az új problmâk olyan jármüveknél jelentkeztek, amelyek jövö évtöl fogva a NATO Very High Readiness Joint Task Force résztvevöi lennének. A 2 utolsó még üzemkèpes jármü a tegnapi lövészeti gyakorlaton mâsfèl óra után toronyhiba miatt leállt.
Föleg az elektronika hajlamos a meghibâsodásra. Egy jârmüben sulyos kábeltüz keletkezett. A hibák jellege ismert., de mèg soha nem léptek ilyen sürüen fel. A jármüveket pedig csak az eszaknèmet siksâgon mozgattâk és nem terheltèk öket meg túlságosan.
A hibâk miatt az egysèg csak 3-4 hónap múlva lesz bevethetö állapotban, irta a parancsnok.